- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τέσσερα νέα τραγούδια από την κουζίνα των Galen & Paul
Ο θρυλικός μπασίστας των The Clash, Paul Simonon, και η πολυτάλαντη Galen Ayers κυκλοφόρησαν το νέο EP «Uno Más»
Galen & Paul: Κυκλοφόρησε το νέο EP «Uno Más» με τέσσερα ακυκλοφόρητα τραγούδια από το debut album της Galen Ayers και του Paul Simonon.
Ο θρυλικός μπασίστας των The Clash, Paul Simonon, και η πολυτάλαντη Galen Ayers, συστήθηκαν ως Galen & Paul με το νοσταλγικό ντεμπούτο τους «Can We Do Tomorrow Another Day?» για τη δημιουργία και την έμπνευση του οποίου είχαν μιλήσει στην Athens Voice, τον Απρίλιο του 2023, στην αποκλειστική συνέντευξή τους στην Ελλάδα, με τον Paul Simonon να φιλοτεχνεί το εξώφυλλο της Athens Voice με το ζωγραφικό έργο «I've Never Had a Good Time... In Paris».
Galen & Paul: Τα τέσσερα ακυκλοφόρητα τραγούδια της Galen Ayers και του Paul Simonon στο νέο EP «Uno Más»
Λίγους μήνες αργότερα, οι Galen & Paul επέστρεψαν με το νέο EP «Uno Más» επιβεβαιώνοντας πόσο ταιριαστή ήταν η ιδέα να συνεργαστούν. Τέσσερα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος τραγούδια που ηχογράφησαν την περίοδο δημιουργίας του «Can We Do Tomorrow Another Day?» και δεν συμπεριελήφθησαν στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, είναι πια διαθέσιμα.
Η Galen Ayers σχολιάζοντας την κυκλοφορία του «Uno Más» εξήγησε πως «Είχαμε καταλήξει σε 10 τραγούδια για το πρώτο μας άλμπουμ, παρότι συνθέσαμε 14 που και οι δύο λατρεύαμε. Ήταν μια πρόκληση, σαν να έπρεπε να επιλέξεις το τελευταίο γεύμα που θα φας ποτέ ή την πιο αγαπημένη σου μπάντα ever, πράγματα τα οποία είναι εξαιρετικά δύσκολα να απαντηθούν έτσι απλά ή τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ. Αυτό το EP προσφέρει μία μοναδική ματιά στο πολύπλευρο αυτό project, δίνοντας μια κατεύθυνση προς το μέλλον».
O Paul Simonon επέλεξε μία γαστρονομική αλληγορία: «Μιλώντας ως ένας σεφ της διπλανής πόρτας η έκφραση, “Πολλοί μάγειρες μαζί μπορούν να χαλάσουν τη συνταγή”... πιστεύω πως δεν ταιριάζει σε αυτήν την περίπτωση. Σαν μία μουσική paella, δημιουργήσαμε ένα άλμπουμ γεμάτο με φαγητά που θα γέμιζαν ένα τραπέζι. Ελπίζω να σας αρέσει αυτό το tapas με τα 4 tracks μέσα από την κουζίνα των Galen & Paul».
Με μελωδίες που κρύβουν ιστορίες, το EP «Uno Más» προλογίζει το «Get A Life» που μέσα από τους στίχους του αναδεικνύει τη σημασία του να είσαι αληθινός με τον εαυτό σου. Το «A La Deriva», βρίσκει την Galen Ayers να τραγουδά στα ισπανικά, το «One More For The Road» υπενθυμίζει την ποιητική πλευρά των δημιουργών του και το «While We’re Waiting», δίνει τον χώρο στην Galen να λάμψει. Ακούστε το παρακάτω.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα πολυσυλλεκτικό και ανοιχτό φεστιβάλ, όπως ακριβώς το ραδιόφωνο της Στέγης
Με το νέο του άλμπουμ Britpop, γίνεται ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα No1 άλμπουμ στην ιστορία
Φαβορί μέχρι ώρας ο Akylas, με το «Ferto» να ξεπερνάει τις 1.000.000 προβολές
Τι δήλωσε στις τηλεοπτικές κάμερες
Από τους μύθους του Χατζιδάκι στη «συνομιλία» Μπετόβεν και Προκόφιεφ
Συμμετείχε στα σπουδαιότερα άλμπουμ των Γερμανών
Μετά τον πόλεμο με τον γιο της
Οι κριτικές από την Αυστραλία μιλάνε ήδη για μία από τις καλύτερες περιόδους του γκρουπ
Η 79χρονη σταρ κυκλοφορεί νέο dance τραγούδι χρησιμοποιώντας AI
Ποιες χώρες δίνουν «μάχη» για την πρωτιά
Ιστορική διάκριση για τη διάσημη τραγουδοποιό - Πλαισιώνει κορυφαίους δημιουργούς της παγκόσμιας μουσικής
Ο σπουδαίος κιθαρίστας της τζαζ γεννήθηκε πριν από ακριβώς 115 χρόνια
Στις υποψηφιότητες περιλαμβάνεται και το συγκρότημα Pulp
Το έργο του Μπέρνσταϊν, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Βολταίρου, ανεβαίνει σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση σε μορφή δραματοποιημένης συναυλίας
Ο μαέστρος μιλάει για την πολιτική σάτιρα του Βολταίρου και τη μουσική ιδιοφυΐα του Μπερνστάιν, με αφορμή την πρώτη παρουσίαση του έργου στο ελληνικό κοινό
Δύο θρύλοι του heavy metal βάζουν φωτιά στο συναυλιακό καλοκαίρι
Υπάρχει και κάνει την πόλη ενθουσιαστική
Γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως ως ιδρυτικό μέλος του εμβληματικού συγκροτήματος Oregon
Είχε κατακτήσει τον διαγωνισμό μία φορά
Αποκαλύφθηκαν και τα 28 τραγούδια του Sing for Greece 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.