- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι Pulp για μία μοναδική συναυλία στην Αθήνα, στο Release Athens 2024
Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ που επιστρέφει το καλοκαίρι με μεγάλα ονόματα
Release Athens 2024: Οι Pulp έρχονται στην Αθήνα για ένα live, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού - Η επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ
Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Pulp, την Πέμπτη 20 Iουνίου, στην Πλατεία Νερού, όπως γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή του το μεγάλο φεστιβάλ. H κορυφαία μπάντα από το Sheffield επανενώθηκε φέτος, πραγματοποιώντας συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το επόμενο καλοκαίρι θα τους φέρει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ελλάδα να αποτελεί έναν από τους προορισμούς που επέλεξαν.
Με αρχηγό τον χαρισματικό Jarvis Cocker, έναν από τους καλύτερους frontmen της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οι Pulp χάρισαν το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά, παραμένοντας θριαμβευτικά επίκαιροι και αναγκαίοι έως σήμερα. «Common People», «Disco 2000», «Something Changed», «Razzmatazz», «Do You Remember The First Time?», «Babies», «Lipgloss», «Sorted for E’s & Wizz», «This Is Hardcore» είναι μόνο μερικά από τα αριστουργηματικά singles που μας χάρισαν, προσδίδοντας μία μοναδική ποιότητα σε αυτό που ονομάζεται pop μουσική.
Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη μέρα και το φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σύντομα.
Pulp: Η ιστορική Britpop μπάντα έρχεται στο φεστιβάλ Release Athens 2024, στις 20 Ιουνίου
Δικαιολογημένα μέρος της χρυσής τετράδας της Britpop σκηνής (Oasis, Blur, Suede οι άλλοι τρεις) οι Pulp δεν έμοιασαν ποτέ με τίποτε άλλο. Από το ξεκίνημά τους, στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όταν ο Jarvis ήταν μόλις 15 ετών, ακολούθησαν έναν δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Τα δύο πρώτα albums – «It» (1983) και «Freaks» (1987) – δεν έφτασαν στο ευρύ κοινό, όμως ο ερχομός των 90s έμελλε να αλλάξει τα πάντα.
Με το lineup της μπάντας να σταθεροποιείται, ο ένας σπουδαίος δίσκος διαδέχεται τον άλλον. Το «Separations» (1992) τραβάει αμέσως την προσοχή κοινού και κριτικών, με ορισμένα υπέροχα κομμάτια όπως τα «My Legendary Girlfriend», «Death II», «Countdown».
To 1994, έρχεται το «His 'n' Hers», το αριστούργημα που τους αλλάζει επίπεδο, με μια σειρά από singles και album tracks που παραμένουν ανέγγιχτα από το χρόνο, προϊδεάζοντας τον κόσμο για τη θριαμβευτική συνέχεια.
Το μνημειώδες «Different Class» (1995) θα εκτοξεύσει τους Pulp στην στρατόσφαιρα, κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι’ αυτούς. Βασικός λόγος, το «Common People», ο απόλυτος ύμνος της Britpop και ένα από τα καλύτερα pop singles όλων των εποχών, χωρίς την παραμικρή υπερβολή. Ένα διαχρονικό τραγούδι pop ευφυΐας και ευδαιμονίας που δεν θα πάψει ποτέ να ακούγεται σύγχρονο και ουσιαστικό.
Το «Different Class», στο σύνολό του, παραμένει το album που βρίσκεται στην κορυφή κάθε λίστας που αφορά στη Βρετανική σκηνή των 90s, αξεπέραστο τόσο για τις υπόλοιπες σύγχρονες με εκείνους μπάντες όσο και για τους ίδιους. Τα γοητευτικά «This Is Hardcore» (1998) και «We Love Life» (2001) ολοκλήρωσαν τον, μέχρι σήμερα, δισκογραφικό κύκλο τους, πιστά στο δημιουργικό και περιπετειώδες πνεύμα μιας μπάντας που ήθελε πάντα να αλλάζει και να προχωράει παραπέρα τη μουσική της.
Ιndie, glam-pop, alternative rock, art-rock, δύσκολα βάζεις ετικέτες στους Pulp. Είχαν το χάρισμα να μιλούν για πράγματα που είμαστε σίγουροί ότι τα έχουμε ζήσει κι εμείς (ή θα θέλαμε)! Καθηλωτικοί, θεατρικοί και την ίδια στιγμή απόλυτα διασκεδαστικοί, όπως ακριβώς ο Jarvis Cocker! Ένας από τους καλύτερους στιχουργούς της γενιάς του, πνευματώδης, κομψός με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο βελούδινο σακάκι του, με τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά και τις μοναδικές χορευτικές κινήσεις του.
Οι Pulp διαλύθηκαν το 2002, επανενώθηκαν θριαμβευτικά για συναυλίες το 2011 και το ίδιο συνέβη και με τη φετινή περιοδεία τους, η οποία αποθεώθηκε από τους πάντες, χαρακτηρίζοντας τη σκηνική τους παρουσία εφάμιλλη των ένδοξων ημερών τους. «Μια γιορτή, μια φορτισμένη νοσταλγική βραδιά, για το τότε και το τώρα», σαν αυτήν που θα ζήσουμε το βράδυ της 20ής Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού και το Release Athens 2024!
Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Pulp – Η προπώληση και οι τιμές εισιτηρίων
Η προπώληση ξεκινάει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, στις 12:00, προς 55€ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 60€. Οι επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν στην πορεία.
Επίσης, διατίθεται περιορισμένος αριθμός VIP εισιτηρίων, με πρώτη τιμή τα 150€. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές:
- Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους
- Open-bar
- Προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο
- Ιδιωτικό parking
- Ξεχωριστές τουαλέτες
- Αναμνηστικό δώρο
Διάθεση εισιτηρίων:
- Τηλεφωνικά στο 211770000
- Online: releaseathens.gr / more.com
- Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης
Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο πρόσωπο της 20 something ελληνικής rock σκηνής μιλάει για το πρώτο του άλμπουμ «Quit Your Job!», όσα συνέβησαν και όσα περιμένει
Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα υπέκυψε σε πιέσεις - Τι απαντά η εταιρία
Το Summer Tape του ελβετικού μουσικού πρότζεκτ για το 2026
Το Summer Tape της διεθνούς φήμης ισπανίδας ερμηνεύτριας για το 2026
Το συγκρότημα του Γκρεγκ Αλεξάντερ υπογράφει το «One Night Only (Break Loose Break Free!)» για τη νέα ρομαντική κομεντί με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ
Δείτε το βίντεο κλιπ από τη συνεργασία τους – Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ, «Distance in Static»
«Έξω φυσάει και βρέχει» - Ένα βίντεο με πολλές υποσχέσεις
Διετέλεσε μάνατζερ των A-ha για 12 χρόνια, ενώ συχνά τον αποκαλούσαν «το τέταρτο μέλος» του συγκροτήματος
Σάββατο βράδυ, στην καρδιά του Λόφου
Στο φεστιβάλ Bring your chair, ο γνωστός συνθέτης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά «Hawk Tales» στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου
Άνθρωποι με διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες αφιερώνουν χρόνο στη μουσική και ο ένας στον άλλον, μετατρέποντας την αγάπη τους για το τραγούδι σε αφορμή για αποδοχή και προσωπική θεραπεία
Ο ράπερ μιλά για τη συμμετοχή του στην ταινία και θυμάται την πρώτη του επαφή με το ομηρικό έπος
Το εμβληματικό άλμπουμ του 1965 επιστρέφει με δεκάδες σπάνιες ηχογραφήσεις
Αντίπαλοι η Olivia Dean, η Raye και ο Dave
Tο πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ εδώ και 21 χρόνια
«Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι και να γίνομαι καλός άνθρωπος σαν τους γονείς μου»
Η υψίφωνος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια της απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Κορνήλιος Σελαμσής εμπνέεται από μια ιστορία που συνδέεται με τα ξενοδοχεία Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη - Το κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Αστερής και τη σκηνοθεσία ο Χάρης Φραγκούλης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.