Μουσικη

Ο Keanu Reeves εξηγεί με ένα μπάσο πώς να μην παρατάς τα όνειρά σου

Η άλλη πλευρά του ηθοποιού μέσα από το viral video της Fender

Μπάμπης Καλογιάννης
Μπάμπης Καλογιάννης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Keanu Reeves εξηγεί με ένα μπάσο πώς να μην παρατάς τα όνειρά σου

Ο Κιάνου Ριβς στο viral video της εταιρείας μουσικών οργάνων Fender μιλάει για τη σημασία του να μην παρατάς τα όνειρά σου, τη σχέση του με τη μουσική και το συγκρότημά του Dogstar,

«Ένα από αυτά που με κάνει να χαίρομαι που είμαι μέρος του “Don't quit your Daydream” είναι πως όλα αυτά τα χρόνια έχω δει την επίδραση που έχει η μουσική στα μικρά παιδιά αλλά και στα “μεγαλύτερα”. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους στα 30, 40, 50 τους, ακόμα και στα 60 τους, που παίζουν μουσική με φίλους, είτε περιοδεύοντας είτε όχι. Είναι πάντοτε ένα εξαίρετο μέσο για την προσωπική μας έκφραση. Είναι κάτι που κάνουμε κατά μόνας αλλά και με άλλους. Και αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο!» Ο Keanu Reeves, ένας από τους πλέον συμπαθείς τύπους της βιομηχανία του θεάματος, περιγράφει τη σχέση του με τη μουσική, γρατζουνώντας ταυτόχρονα το κλασικό μοντέλο ενός Fender Bass σε πρόσφατο video της γνωστής φίρμας. Μαζί θα μιλήσει και για τις μοτοσυκλέτες, την άλλη μεγάλη του αγάπη. Όλα αυτά στο πλαίσιο της σειράς videos της Fender με θέμα «Don't quit your daydream».

Ο Κιάνου Ριβς μιλάει για τα δύο αγαπημένα του χόμπι, τη μουσική και τις μοτοσικλέτες

Όπως προδίδει και ο τίτλος, η σειρά αποτελείται από θεματικά videos κατά τα οποία διάφοροι stars παρακινούν τον κόσμο να μην παρατήσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του. Η αρχή έγινε πρόσφατα με τον Keanu Reeves και τον επαγγελματία skater Paul Rodriguez. O Reeves θα θυμηθεί όταν τότε που έφτασε για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες σε ηλικία 20 ετών, το 1985, το πως αγόρασε το πρώτο του μπάσο σε υπαίθριο χώρο («Like a drug deal», όπως θα πει χαρακτηριστικά), πως τελικά τον κέρδισε η υποκριτική. Η μουσική και το μπάσο ωστόσο, δεν σταμάτησαν ποτέ να τον συνοδεύουν. Από το video της εταιρείας γίνεται φανερό πως προτιμά το πλέον κλασικό Fender μοντέλο, το original 60s precision bass, το οποίο σήμερα συνδυάζει τη vintage αισθητική με το σύγχρονο ήχο. Το μουσικό αυτό όργανο ανήκει στα πιο δημοφιλή μοντέλα της Fender, εταιρείας που ιδρύθηκε το 1946, γνωστή εκτός των άλλων για τις Stratocaster και Telecaster κιθάρες της. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε κι ένα signature μοντέλο μπάσου για τον γνωστό ηθοποιό!

Keanu Reeves | Don't Quit Your Day Dream | Fender

Ο Reeves, που παρεμπιπτόντως κυκλοφόρησε νέο δίσκο με το συγκρότημα του Dogstar και ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι ο μόνος μουσικόφιλος αστέρας του Χόλιγουντ, ούτε καν ο μόνος που παίζει μπάσο. Ο Gary Sinise (Forrest Gump, Apollo 13, CSI NY) ηγείται με το μπάσο του τους Lt.Dan Band, με το συγκρότημα να προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να βοηθήσει βετεράνους πολέμου, μέσω του Gary Sinise Foundation. Άλλος γνωστός μπασίστας είναι ο Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), με τις επιρροές του να βρίσκονται στη μουσική συγκροτημάτων όπως οι Pantera, Rage Against The Machine, Primus, Black Sabbath και κυρίως οι Red Hot Chili Peppers. Άλλοι ηθοποιοί με μουσικές αναζητήσεις είναι ο Bruce Willis που στο παρελθόν (όταν έχαιρε άκρας υγείας) ήταν ο τραγουδιστής του blues rock σχήματος B.Willis & The Accelerators, αλλά και ο Steven Seagal, γνωστός για την αγάπη του στα blues. 

Όσο για τους Dogstar, αποτελούνται από τον Keanu Reeves στο μπάσο, τον Bret Domrose σε κιθάρα και φωνητικά και τον Robert Mailhouse στα τύμπανα. Το φετινό «Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees» αποτελεί το τρίτο τους studio album, ύστερα από μία παύση 23 χρόνων και επανασύνδεση τον περασμένο Μάϊο. Την κυκλοφορία του album ακολουθεί δίμηνη περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία και βρίσκεται σε εξέλιξη. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ