Μουσικη

Αδιέξοδο με τις συναυλίες των Coldplay: «Δεν υπάρχει άλλος χώρος, ούτε άλλη ημερομηνία»

Τα δύο γήπεδα που «έπεσαν στο τραπέζι» αντί του ΟΑΚΑ, αλλά απορρίφθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από συναυλία των Coldplay στη Δανία
Στιγμιότυπο από συναυλία των Coldplay στη Δανία © ΕΡΑ/Mads Claus Rasmussen

Mε το ΟΑΚΑ να κρίνεται ακατάλληλο και άλλα γήπεδα όχι αρκετά μεγάλα, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τις δύο συναυλίες των Coldplay τον Ιούνιο του 2024

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται οι διοργανωτές για τις δύο μεγάλες συναυλίες των Coldplay τον Ιούνιο του 2024, μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, νομικός σύμβουλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, ανέφερε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής των ημερομηνιών (8 και 9 Ιουνίου 2024) των δύο συναυλιών οι οποίες είναι sold out.

«Η διοργανώτρια εταιρεία των δύο μεγάλων συναυλιών των Coldplay αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων φορέων, με γνώμονα πάντοτε την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους του ΟΑΚΑ, με το οποίο υπάρχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης και με γνώμονα την έγκαιρη παράδοση του έργου, ώστε με ασφάλεια για όλους τους συμμετέχοντες να πραγματοποιηθούν», είπε στην ΕΡΤ.

Υπογραμμίζοντας ότι προέχει η ασφάλεια του κόσμου, ο κ. Μαραγκουδάκης επισήμανε ότι δεν υπάρχει άλλος χώρος που να πληροί τις προδιαγραφές για το συγκεκριμένο θέαμα της συγκεκριμένης παραγωγής, προσθέτοντας ότι για άλλες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί ενδεχομένως να υπάρχουν εναλλακτικές».

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και με μία έντονη πίεση προς όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λάβουν μία επίσημη θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν θα μπορούσαν φιλοξενηθούν σε άλλο χώρο οι συναυλίες, όπως για παράδειγμα το γήπεδο της ΑΕΚ ή το Καλλιμάρμαρο, είπε: «Το γήπεδο της ΑΕΚ -διορθώστε με αν κάνω λάθος- έχει πολύ μικρότερη χωρητικότητα από το Ολυμπιακό Στάδιο. Μιλάμε για δύο συναυλίες οι οποίες είναι sold out, επομένως δεν υπάρχει ευελιξία. Εξαντλούν τη χωρητικότητα του Ολυμπιακού Σταδίου και δεύτερον το Καλλιμάρμαρο έχει μια σειρά άλλα μειονεκτήματα που δεν καθιστά δυνατή τη φιλοξενία μιας τέτοιας παραγωγής έτσι όπως έχει σχεδιαστεί από τους Coldplay».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cw195xw8er8p)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ