Επικαιροτητα

Κλειστό για όλο το 2024 το ΟΑΚΑ - Τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης για το Ποδηλατοδρόμιο

Τι είπε για το ζήτημα του Παναθηναϊκού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστό για όλο το 2024 το ΟΑΚΑ - Τι είπε ο Γιάννης Βρούτσης για το Ποδηλατοδρόμιο
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης © EUROKINISSI

Το ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό για όλο το 2024, ενώ στο ίδιο διάστημα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το Ποδηλατοδρόμιο - Οι ανακοινώσεις του Γιάννη Βρούτση

To σχέδιο της κυβέρνησης για την ταχύτατη αλλά και ασφαλή αποκατάσταση του ΟΑΚΑ ανέλυσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αποκάλυψε ότι εντός του 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του Ποδηλατοδρομίου. Ωστόσο, καθόλη τη διάρκεια του 2024 το ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό.

«Δεν χάνουμε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ειδικά για το Ποδηλατοδρόμιο, ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο, όπως δεσμεύεται το ΤΑΙΠΕΔ, η αποκατάστασή του υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του 2024», είπε ο κ. Βρούτσης. 

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία όσον αφορά στην επανέναρξη της λειτουργίας του Ολυμπιακού Σταδίου καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της δεύτερης μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στα στέγαστρα Καλατράβα, μετά το πρόβλημα στατικής επάρκειας.

Αναλυτικά ανέφερε ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου: «Για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένες μελέτες για την ολιστική αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Και εξασφαλισμένα χρήματα για να το κάνει. Προχτές το Σάββατο έστειλα στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τον θεσμικό Σύμβουλο του Κράτους σε αυτά τα θέματα, τη σχετική μελέτη που παραλάβαμε για να συγκροτηθεί τάχιστα ομάδα ειδικών σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες. Εως ότου να έχουμε τα πορίσματά τους. Το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να εκκινήσουν αμέσως οι όποιες ενέργειες απαιτηθούν».

Ακόμη, υπογράμμισε πως: «Η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα». 

Στο πλαίσιο αυτό, και πολύ πριν δημιουργηθεί το θέμα με τα στέγαστρα Καλατράβα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα στις 31 Αυγούστου 2023, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά Γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα άνω των 2000 θεατών, εαν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και άδεια στατικότητας.»

Κλειστό για όλο το 2024 το ΟΑΚΑ

Από την ανακοίνωση του κ. Βρούτση προκύπτει ότι το ΟΑΚΑ λόγω του προβλήματος με το στέγαστρο θα παραμείνει κλειστό το 2024.

Για τις ομάδες που πλήττονται άμεσα με το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, όπως ο Παναθηναϊκός στο ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ στο χάντμπολ, ξιφασκία, ταεκβοντό κλπ. θα βρεθούν λύσεις είτε Περιφερειακά, είτε σε δήμους που θα μπορούν να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητες και τις προπονήσεις. Η Κυβέρνηση, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια των συλλόγων να ξεπεραστούν τα προβλήματα αυτά.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι αυξάνεται κατά 30% ο ετήσιος προϋπολογισμός της κατηγορίας Μεταβιβάσεων του υπουργείου Αθλητισμού, δηλαδή κατά 13.500.000 ευρώ. Κατά τον ίδιο, τα 10 εκατομμύρια ευρώ θα διατίθενται για την αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τα 3.500.000 ευρώ θα ενισχύουν περαιτέρω τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΟΑΚΑ.

Μεταφέρονται οι προπονήσεις και οι διοργανώσεις

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας, που θα γινόταν στο Ποδηλατοδρόμιο (14-17 Δεκεμβρίου 2023), θα γίνει σε αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ.

Τα δύο πρωταθλήματα Ταεκβοντό τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023, που θα διεξάγονταν στο Ποδηλατοδρόμιο, θα γίνουν στο Κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού.

Για το ζήτημα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, που ήταν προγραμματισμένο να δώσει τους ευρωπαϊκούς του αγώνες στο ΟΑΚΑ, ο υπουργός δήλωσε: «Εχω δεσμευθεί πως θα είμαι αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί».

Οι Εθνικές Ομάδες Τσιρλίντινγκ θα προπονούνται σε κλειστό στη Γλυφάδα, σύμφωνα με τον υπουργό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ