Μουσικη

«Θα ήμουν αρκετά ηλίθιος να σταθώ μπροστά σε 20.000 ανθρώπους» - Τι απαντά ο Ed Sheeran στις κατηγορίες λογοκλοπής

Κατηγορείται πως για το τραγούδι του "Thinking Out Loud" αντέγραψε το "Let's Get it On" του Marvin Gaye

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ed Sheeran
Ed Sheeran © Zakary Walters

Ed Sheeran: Κατέθεσε για τις κατηγορίες λογοκλοπής - Κατηγορείται πως για το τραγούδι του "Thinking Out Loud" αντέγραψε το "Let's Get it On" του Marvin Gaye

Ο Βρετανός τραγουδιστής Ed Sheeran εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να αρνηθεί ότι για το τραγούδι του "Thinking Out Loud" αντέγραψε το τραγούδι "Let's Get it On" του Marvin Gaye.

Οι κληρονόμοι του συν-συγγραφέα του Gaye, Ed Townsend, υποστηρίζουν ότι ο Sheeran, η Warner Music Group και η Sony Music Publishing τους οφείλουν χρήματα για την κλοπή του τραγουδιού.

Καθώς άνοιξε η υπόθεση, ένας δικηγόρος χαρακτήρισε «όπλο που καπνίζει» τη χρήση των στίχων του Gaye από τον Sheeran στις συναυλίες του.

Ο βραβευμένος με Grammy, Sheeran, κατέθεσε ότι δεν αντέγραψε απολύτως τίποτα από την επιτυχία του Gaye του 1973.

Ερωτηθείς από τη δικηγόρο Keisha Rice για ένα άλλο τραγούδι που έγραψε, το «Take it Back», το οποίο περιέχει τους στίχους «η λογοκλοπή είναι κρυφή», ο Sheeran επιβεβαίωσε ότι είχε γράψει τα λόγια.

«Αυτοί οι στίχοι είναι δικοί μου, ναι», είπε, προσθέτοντας: «Μπορώ να σας τους αναλύσω;»

Η δικηγόρος αρνήθηκε και συνέχισε να τον ρωτά για το υλικό από τη συναυλία που καταγράφηκε στη Ζυρίχη και τον δείχνει να αναμειγνύει στίχους από το τραγούδι του Gaye με το Thinking Out Loud.

Νωρίτερα, ένας άλλος δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε στο δικαστήριο ότι το βίντεο της συναυλίας ισοδυναμεί με ομολογία.

Ο Sheeran απάντησε ότι μερικές φορές ανακάτευε τραγούδια με παρόμοιες συγχορδίες στις εμφανίσεις του και φάνηκε να εκνευρίζεται όταν η Rice τον διέκοψε.

«Αισθάνομαι ότι δεν θέλετε να απαντήσω γιατί ξέρετε ότι αυτό που θα πω θα βγάλει στην πραγματικότητα αρκετό νόημα», είπε.

«Θα μπορούσατε με την ίδια συγχορδία να πάτε από το Let it Be στο 'No Woman, No Cry και πάλι πίσω», συνέχισε ο Sheeran, αναφερόμενος στα κλασικά τραγούδια των Beatles και του Bob Marley.

«Αν είχα κάνει αυτό για το οποίο με κατηγορείτε, θα ήμουν αρκετά ηλίθιος για να σταθώ σε μια σκηνή μπροστά σε 20.000 ανθρώπους και να το κάνω αυτό».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ