Κοσμος

Υπό τους ήχους το Let's Get it η κατάθεση του Ed Sheeran στο δικαστήριο για την υπόθεση λογοκλοπής

Και η εκτέλεση του Marvin Gaye

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ed Sheeran στο δικαστήριο
Ο Ed Sheeran στο δικαστήριο © EPA/Justin Lane

Ed Sheeran: Τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα στο δικαστήριο όσο κατέθετε για την υπόθεση λογοκλοπής - Του Let's Get it On του Marvin Gaye

Ο αστέρας της ποπ Ed Sheeran τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα στους ενόρκους σε μια αστική δίκη που διεξάγεται για να αποφασιστεί αν αντέγραψε το Let's Get it On του Marvin Gaye.

Για περίπου μία ώρα στο εδώλιο, ο Sheeran περιέγραψε ολόκληρη τη μουσική του καριέρα και ερμήνευσε μέρη του επίμαχου τραγουδιού Thinking Out Loud.

Οι κληρονόμοι του συν-συγγραφέα του Gaye, Ed Townsend, ισχυρίζονται ότι έκλεψε στοιχεία από την επιτυχία που έκανε θραύση στα charts.

Let's Get It On

«Εμπνέομαι πολύ από πράγματα στη ζωή μου και την οικογένειά μου», είπε ο Sheeran, αρνούμενος ότι επηρεάστηκε από τη θρυλική R&B επιτυχία του Gaye το 1973.

Είπε στο δικαστήριο πώς το τραγούδι του 2014 γράφτηκε στο σπίτι του στην Αγγλία με τη φίλη και συνεργάτιδα Amy Wadge. Είπε, ακόμα, ότι η διαδικασία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός brainstorming session, με τον ίδιο να λέει τη φράση "I'm singing out now", η οποία τελικά άλλαξε και έγινε ο τίτλος του τραγουδιού.

«Όταν γράφω μελωδίες, είναι σαν να κάνω φωνητική», δήλωσε ο Sheeran.

Στη συνέχεια πήρε μια ακουστική κιθάρα από πίσω από το βήμα του μάρτυρα και έπαιξε την εξέλιξη των συγχορδιών για το τραγούδι πριν τραγουδήσει τα πρώτα λόγια.

Ο μουσικός είπε επίσης ότι το τραγούδι ήταν εμπνευσμένο από την αγάπη των παππούδων του ο ένας για τον άλλον, τον πρόσφατο θάνατο του παππού του και μια νέα ρομαντική σχέση που μόλις είχε ξεκινήσει.

Η κατάθεση του Sheeran ήρθε αφού ένας μουσικολόγος που κλήθηκε από τους ενάγοντες την Τετάρτη κατέθεσε ότι τα δύο τραγούδια έχουν ομοιότητες.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο Sheeran είπε επίσης ότι γράφει μουσική εξαιρετικά γρήγορα, έως και εννέα τραγούδια σε μια μέρα.

Εάν οι ένορκοι κρίνουν τον ποπ σταρ υπεύθυνο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η δίκη θα εισέλθει σε δεύτερη φάση για να καθοριστεί πόσα οφείλει.

Ο Sheeran αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεσή του τη Δευτέρα.

Η τελευταία δίκη έρχεται ένα χρόνο αφότου ο Sheeran απαλλάχθηκε σε δίκη στο Λονδίνο από τους ισχυρισμούς ότι αντέγραψε την επιτυχία του Shape Of You.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ