Ελλαδα

Εκδικάζεται η αγωγή του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα - Ζητά αποζημίωση 1,2 εκατ. ευρώ

Αγωγή και κατά Δώρας Χρυσικού, Νίκου Ψαρρά, ΣΕΗ

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιώργος Κιμούλης έξω από τα δικαστήρια
© NDP PHOTO

Γιώργος Κιμούλης: Ο ηθοποιός αρνήθηκε όλες τις καταγγελίες εις βάρος του, προσερχόμενος στο δικαστήριο για την αγωγή που έκανε κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού, του Νίκου Ψαρρά και του ΣΕΗ

Εκδικάζονται σήμερα οι αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά της Ζέτας Δούκα, της Δώρας Χρυσικού, του Νίκου Ψαρρά, αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Ο ηθοποιός ζητά αποζημίωση ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs7blnlctcjl)

Υπενθυμίζεται ότι η Ζέτα Δούκα ήταν αυτή που έκανε την αρχή και κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά, ανοίγοντας τον «ασκό του αιόλου» με άλλους ηθοποιούς και να κινούνται και αυτοί νομικά.

Διαψεύδει τις καταγγελίες ο Γιώργος Κιμούλης

Στα δικαστήρια έφτασε λίγο μετά τις 09:30 ο ηθοποιός και θιασάρχης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Βασίλη Καπερνάρο. Κάνοντας δηλώσεις σε δημοσιογράφους, ο κ. Κιμούλης δήλωσε πως σέβεται το κίνημα του #MeToo.

«Θεωρώ ότι το κίνημα #MeToo είναι ένα σπουδαίο κίνημα. Μετρά 17 χρόνια περίπου από τότε που η Αμερικανίδα Μπερκ έβαλε τα θεμέλια. Έχει οδηγήσει πολλούς κακοποιητές και βιαστές στα δικαστήρια και τις φυλακές. Παράλληλα όμως έχουν εμφανιστεί κάποια πρόσωπα που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το κίνημα», δήλωσε.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs7c7c9b74mp)

Παράλληλα, ο Γιώργος Κιμούλης υποστήριξε πως οι καταγγελίες που τον βαραίνουν είναι ψευδείς και όσοι ευθύνονται γι΄αυτές θα πρέπει να τιμωρηθούν. «Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψεύδεται και να κάνει καταγγελίες ψευδείς. Τα πρόσωπα αυτά, πέρα από το γεγονός ότι συκοφαντούν και προκαλούν ηθική βλάβη σε αυτούς που ψευδώς καταγγέλλουν, πρέπει να τιμωρούνται για να προστατευτεί αυτό το σημαντικό κίνημα», είπε.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Ζέτα Δούκα

Στα δικαστήρια βρέθηκε και η Ζέτα Δούκα, η οποία περιορίστηκε σε μια λακωνική δήλωση: «Η αγωγή συζητήθηκε, περιμένουμε την απόφαση. Τα υπόλοιπα θα σας τα πει ο δικηγόρος μου. Δεν σχολιάζω κάτι άλλο, περιμένουμε την απόφαση».

Ο Γιώργος Γεραρής, δικηγόρος της Ζέτας Δούκα, αναφέρθηκε αρχικά στην καταγγελία που έκανε η ηθοποιός, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Κιμούλη πως προσπαθεί να «καταστρέψει» τις μαρτυρίες των συναδέλφων της.

«Ο κ. Κιμούλης αποφάσισε να ασκήσει κοινή αγωγή, προσπαθώντας στην ουσία να αχρηστέψει δικονομικά τις μαρτυρίες τους, να τους καταστήσει διαδίκους και έτσι να μην μπορούν να καταθέσουν υπέρ της κας Δούκα», σημείωσε ο συνήγορος.

Πρόσθεσε ότι η υπόθεση αυτή έχει επιβαρύνει την ψυχολογία της εντολέως του, η οποία όμως δεν έχει μετανιώσει που έκανε την καταγγελία σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη.

«Ήδη η κ. Δούκα είναι επιβαρυμένη από αυτή την ιστορία. Όταν κανείς έχει πάνω του αγωγές και μηνύσεις, η ψυχολογία είναι επιβαρυμένη, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι η αλήθεια θα λάμψει. Η ψυχολογία της είναι επιβαρυμένη, αλλά διατηρεί υψηλό φρόνημα. Αισθάνεται υπερήφανη που έκανε αυτή την καταγγελία», κατέληξε ο κ. Γεράρης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ