Οι Ιστοριες σας

Ed Sheeran: 6 λόγοι που θες να είναι ο Βαλεντίνος σου κάθε μέρα

Αισθητική. Ήχος. Μουσική. Τίτλοι. Video Clips. Χορός. Ένα σύνολο πραγμάτων τα οποία μας έδωσε απλόχερα και ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό

img_0163.jpg
Αθηνά Κλήμη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ed Sheeran
Ed Sheeran © Zakary Walters

Ed Sheeran: Γιατί αγαπάμε τον βρετανό τραγουδιστή και συνθέτη.

Θα σας μιλήσω έτσι ακριβώς όπως σκέφτηκα την πρώτη φορά που αντίκρισα το ginger μαλλί του. Δεν με τρέλανε. Πού να 'ξερα όμως πως, όταν θα κυκλοφορούσε το «Thinking Out Loud», θα με έκανε να τον ερωτευτώ μέσα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του video clip. Όχι μόνο γιατί οριακά όποιος/α ακούει αυτό το τραγούδι, όπως το ερμηνεύει, θεωρεί πως του το αφιερώνει και νιώθει special, αλλά γιατί δεν περίμενα να χορεύει τόσο ωραία. Ας πούμε πως ίσως αυτοί είναι οι πρώτοι δύο λόγοι που αγάπησα τον Ed Sheeran, όσο ο Elton John όταν τον πρωτάκουσε το 2008: τα ερωτεύσιμα χορευτικά του skills και ο μοναδικός τρόπος ερμηνείας που καιρό είχα να ακούσω τέτοιον και οριακά να θέλω να ερωτευτώ.

Ed Sheeran - Thinking Out Loud (Official Music Video)

Και κάπου εκεί κλειδώνει ίσως και ο τρίτος λόγος που όχι μόνο είμαι καψούρα με τον Ed (οριακά κολλητός), αλλά που του δίνω ίσως ένα από τα μεγαλύτερα respect σε καλλιτέχνη. Να μπορεί να τραγουδάει διαφορετικά τραγούδια, διαφορετικού ύφους, και να τα κάνει δικά του. Χωρίς καν να μπορούμε να φανταστούμε πώς θα ήταν αν τα τραγουδούσε κάποιος άλλος.

Το «Shape Of You» νομίζω πως είναι το τραγούδι της φοιτητικής μου ζωής. Και κάθε νέου που ανήκει στις κατηγορίες generation Z και Millennials − όχι; Πόσες φορές το έχουμε χορέψει, έχουμε κάνει αναπαράσταση τους στίχους, πόσες αναμνήσεις έχουμε που θα μπορούσε αυτό το single να είναι το soundtrack τους; Πολλές. Πώς να μην έχουμε κόλλημα με τον Ed Sheeran μετά απ' αυτό; Κόντρα ρόλος με το «Thinking Out Loud» κι όμως δεν μας ξένισε καθόλου. Αυτό πάει να πει καλλιτέχνης.

Ed Sheeran - Shape of You (Official Music Video)

Σαν γνήσια fan του Game Of Thrones, όταν τον είδα στην οθόνη να εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο της έβδομης σεζόν υποδεχόμενος έναν στρατιώτη των Λάνιστερ, νόμιζα πως θα λιποθυμήσω και ότι τα είχα δει όλα από το celebrity crush μου. Φαίνεται όμως πως κράταγε πολλούς άσσους στο μανίκι.

Το νέο του άλμπουμ «Overpass graffiti» ήταν ο μεγαλύτερος άσσος και μάλλον το σημείο που κατάλαβα πως, όταν με ρωτάνε την κλισέ ερώτηση «ποιος είναι ο αγαπημένος μου τραγουδιστής», θα απαντάω για πολλά χρόνια ο Ed Sheeran.

Αισθητική. Ήχος. Μουσική. Τίτλοι. Video Clips. Ένα σύνολο πραγμάτων τα οποία μας έδωσε απλόχερα και ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό. Διαφορετικός, ανανεωμένος, μπροστά στην εποχή, ο Ed Sheeran δεν κώλωσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Ερωτικός, μαζεμένος, συνεσταλμένος, ντροπαλός συνήθως, έρχεται με το «Bad Habits» να κάνει την ανατροπή και να μείνει στο #1 των Official IFPI Charts στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αν δεν πήγαινε, θα διαμαρτυρόμουν.

Ed Sheeran - Bad Habits [Official Video]

Και αυτός ο έρωτας κλιμακώθηκε λίγο πριν του Αγίου Βαλεντίνου. Το λες και τυχαίο... Ανατρεπτικός και πανέξυπνος. Κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν τις 14 Φεβρουαρίου το νέο του single με την ταλαντούχα Taylor Swift, «The Joker& The Queen». Αυτές τις συνεργασίες τις θέλουμε και, σίγουρα, τις έχουμε ανάγκη... Ωραία μουσική. Τραγούδια με νόημα, που να μην έχουν όπλα, ναρκωτικά, βία, αλλά αγαθότητα και απλότητα.

Ed Sheeran - The Joker And The Queen (feat. Taylor Swift) [Official Video]

Ίσως αυτός είναι ο ένας και μοναδικός λόγος που αγάπησα τον Ed Sheeran. Ότι απλώς παίρνει μια κιθάρα και ανεβαίνει στη σκηνή.

Ed, will you marry me?

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ