- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η κόρη της Björk, Ísadóra, κυκλοφόρησε το «bergmál», το πρώτο της τραγούδι
Ακούστε τη σύνθεση από το νέο άλμπουμ της κολεκτίβας Post-Dreifing με τίτλο «DRULLUMALL 4»
Η Ísadóra Bjarkardóttir Barney, κόρη της Björk, κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι «bergmál».
Η Ísadóra -γνωστή και ως Doa -είναι σκηνοθέτρια και τραγουδίστρια και κόρη της διάσημης ισλανδής τραγουδίστριας Björk και του αμερικανού σκηνοθέτη Matthew Barney. Έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη μαζί με τη μητέρα της στο επικό δράμα, «The Northman», του σκηνοθέτη Robert Eggers. Και πριν λίγες ώρες παρουσίασε το πρώτο της solo τραγούδι με τίτλο «bergmál», που συμπεριλαμβάνεται στη συλλογική κυκλοφορία της κολεκτίβας Post-Dreifing, που ζει και δημιουργεί στο Ρέικιαβικ.
Ανακοινώνοντας την κυκλοφορία στο Instagram, η κολεκτίβα έγραψε: «Αγαπητοί φίλοι, το DRULLUMALL 4 κυκλοφόρησε!! 14 υπέροχα κομμάτια από διαφορετικές γωνιές της σκηνής αναδύθηκαν στην επιφάνεια. Είναι μια συναρπαστική μείξη καλλιτεχνών, μερικοί από αυτούς μπορεί να ακουστούν πιο σκληροί από ποτέ σε αυτή τη συλλογή, για άλλους σηματοδοτεί την πρώτη τους κυκλοφορία».
Η Ísadóra επίσης συμμετείχε δημιουργικά στο τραγούδι της Björk «Her Mother's House», το οποίο περιλαμβάνεται στο δέκατο άλμπουμ της «Fossora».
Σε μια κριτική τεσσάρων αστέρων για το «Fossora» της Bjork, το NME έγραψε: «Στο τελευταίο κομμάτι, το “Her Mother's House”, αυτή και η κόρη της Ísadóra Bjarkardóttir Barney αναλογίζονται τον πόνο και την υπερηφάνεια του να εγκαταλείπεις τη φωλιά”: “The more I love you / The stronger you become / The less you need me”»
Εν τω μεταξύ, πέρυσι, η Björk μίλησε στο NME σχετικά με το γεγονός ότι τα παιδιά της εμφανίστηκαν στο «Fossora». «Μου άρεσε πραγματικά αυτό και θα μου φαινόταν περίεργο αν δεν τους συμπεριλάμβανα με κάποιο τρόπο στον δίσκο», είπε.
«Δεν το σκέφτηκα τότε, αλλά ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι είναι και οι δύο ενήλικες τώρα. Αυτό ήταν σημαντικό, ώστε να μπορούσα να τους ρωτήσω και να έχουν την ευκαιρία να πουν όχι με βάση μια ώριμη απόφαση. Τώρα είναι ίσοι με μένα», συμπλήρωσε η πολυσχιδής δημιουργός.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Summer Tape της διεθνούς φήμης ισπανίδας ερμηνεύτριας για το 2026
Το συγκρότημα του Γκρεγκ Αλεξάντερ υπογράφει το «One Night Only (Break Loose Break Free!)» για τη νέα ρομαντική κομεντί με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ
Δείτε το βίντεο κλιπ από τη συνεργασία τους – Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ, «Distance in Static»
«Έξω φυσάει και βρέχει» - Ένα βίντεο με πολλές υποσχέσεις
Διετέλεσε μάνατζερ των A-ha για 12 χρόνια, ενώ συχνά τον αποκαλούσαν «το τέταρτο μέλος» του συγκροτήματος
Σάββατο βράδυ, στην καρδιά του Λόφου
Στο φεστιβάλ Bring your chair, ο γνωστός συνθέτης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά «Hawk Tales» στη Μυκηναϊκή Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα, την ημέρα της αυγουστιάτικης πανσελήνου
Άνθρωποι με διαφορετικές γλώσσες και κουλτούρες αφιερώνουν χρόνο στη μουσική και ο ένας στον άλλον, μετατρέποντας την αγάπη τους για το τραγούδι σε αφορμή για αποδοχή και προσωπική θεραπεία
Ο ράπερ μιλά για τη συμμετοχή του στην ταινία και θυμάται την πρώτη του επαφή με το ομηρικό έπος
Το εμβληματικό άλμπουμ του 1965 επιστρέφει με δεκάδες σπάνιες ηχογραφήσεις
Αντίπαλοι η Olivia Dean, η Raye και ο Dave
Tο πρώτο ολοκληρωμένο του άλμπουμ εδώ και 21 χρόνια
«Στη ζωή μου προσπαθώ να είμαι και να γίνομαι καλός άνθρωπος σαν τους γονείς μου»
Η υψίφωνος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια της απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Κορνήλιος Σελαμσής εμπνέεται από μια ιστορία που συνδέεται με τα ξενοδοχεία Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη - Το κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Αστερής και τη σκηνοθεσία ο Χάρης Φραγκούλης
Aφορμή ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου
Ο διάσημος καλλιτέχνης εκφράζει τη στήριξή του στο Ισραήλ με το «We Will Dance Again»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.