- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Αλάνις Μόρισετ ακύρωσε την εμφάνιση στο Rock & Roll Hall of Fame: «Αρνούμαι να περνάω χρόνο σε ένα περιβάλλον που μειώνει τις γυναίκες»
H δήλωση της για το περιστατικό
Αλάνις Μόρισετ: Ακύρωσε εμφάνιση στο Rock&Roll Hall of Fame λόγω «σεξισμού»
Η Αλάνις Μορισέτ ακύρωσε την εμφάνισή της στη φετινή τελετή του Rock & Roll Hall of Fame, που έλαβε
χώρα στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, επειδή αρνείται να βρεθεί σε ένα
περιβάλλον που «μειώνει τις γυναίκες». Παρότι δεν είχε ανακοινωθεί η εμφάνιση της επρόκειτο, σύμφωνα με πληροφορίες, να τιμήσει την Κάρλι Σάιμον, η οποία εντάχθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame, συνεργαζόμενη με την Ολίβια Ροντρίγκο για μία ερμηνεία του κλασικού τραγουδιού «You’re So Vain» της Simon.
Η Μορισέτ εξέδωσε μία δήλωση στον λογαριασμό της στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας για να απαντήσει στις «ψευδείς φήμες» σχετικά με την ακύρωση της εμφάνισής της. «Έχω περάσει δεκαετίες σε μία βιομηχανία που διακατέχεται από ένα γενικευμένο συναίσθημα κατά των γυναικών και έχω ανεχτεί πολλή συγκατάβαση και ασέβεια, μείωση, απόρριψη, παραβίαση συμβολαίων, έλλειψη υποστήριξης, εκμετάλλευση και ψυχολογική βία (και πολλά άλλα) καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου», έγραψε. «Τα ανέχτηκα γιατί τίποτα δεν θα με εμπόδιζε να συνδεθώ με εκείνους για τους οποίους νοιαζόμουν και με τους οποίους ταυτιζόμουν. Ζω για να υπηρετώ και να συνδέομαι με τους ανθρώπους και έτσι, με την πάροδο των ετών, το ανέχτηκα σε περισσότερες περιπτώσεις από όσες μπορώ να μετρήσω, προκειμένου να το κάνω αυτό», συνέχισε. «Είναι δύσκολο να μην επηρεαστείς σε οποιαδήποτε βιομηχανία ανά τον κόσμο, αλλά το Χόλιγουντ είναι διαβόητο για την έλλειψη σεβασμού απέναντι στη γυναικεία φύση όλων μας. Ευτυχώς, βρίσκομαι σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν υπάρχει ανάγκη να περνάω χρόνο σε ένα περιβάλλον που μειώνει τις γυναίκες», πρόσθεσε.
Η Μορισέτ είχε αποκαλύψει προ ετών ότι αποπλανήθηκε από πολλούς άνδρες όταν ήταν μόλις 15 ετών και διηγήθηκε την ιστορία της σε μίνι-ντοκιμαντέρ του HBO. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αλάνις Μόρισετ μιλά για θέματα κακοποίησης στον χώρο του θεάματος. Σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε πει ότι τα επόμενα χρόνια η κοινή γνώμη θα σοκαριστεί πιθανώς με αποκαλύψεις για τον χώρο της σοουμπίζ, όπου γυναίκες έχουν παρενοχληθεί, κακοποιηθεί και βιαστεί.
Η Μόρισετ έχει κερδίσει επτά βραβεία Γκράμι και έχει λάβει υποψηφιότητα άλλες επτά φορές. Επίσης, έχει κερδίσει το βραβείο BRIT καλύτερου διεθνούς καλλιτέχνη με εντυπωσιακή εξέλιξη (Best Breakthrough Act), καθώς και δεκατρία βραβεία Juno. Έχει λάβει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, το 1999 για το τραγούδι Uninvited και το 2006 για το Wunderkind. To 2015 εισήχθη στο Canadian Music Hall Of Fame.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.