Μουσικη

Eurovision 2022-Αμάντα Γεωργιάδη: Η υπεραιωνόβια γιαγιά της την καμάρωσε από τα Γιάννενα

«Η Αμαντούλα ό,τι κάνει βγαίνει από την ψυχή της», λέει η υπεραιωνόβια γιαγιά της Αμάντας Γεωργιάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Στιγμιότυπο από την εμφάνιση της Αμάντας Γεωργιάδη στη σκηνή του Τορίνο
Eurovision 2022: Η Αμάντα Γεωργιάδη στη σκηνή του Τορίνο © Instagram / eurovisionert

Eurovision 2022: Η υπεραιωνόβια γιαγιά της Αμάντας Γεωργιάδη μιλά για την εγγονή της και την αγάπη της για τη μουσική.

Η υπεραιωνόβια γιαγιά της Αμάντας Γεωργιάδη, της 25χρονης τραγουδίστριας που μας εκπροσωπεί στην Eurovision 2022, καμάρωσε από τα Γιάννενα -όπου κατοικεί- τη λαμπερή εμφάνιση της εγγονής της στη σκηνή του Τορίνο και περιμένει να τη δει και πάλι στον μεγάλο τελικό του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού το ερχόμενο Σάββατο (14/5).  

 Η 101 ετών κ. Μαρία Βαζάκα - Γεωργιάδη μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τα παιδικά χρόνια της εγγονής της και δήλωσε περήφανη για την Αμάντα Γεωργιάδη που σπουδάζει ιατρική στη Νορβηγία, αλλά δεν εγκαταλείπει ποτέ την αγάπη της για τη μουσική, που την οδήγησε στην Eurovision 2022. 

 

 

«Η Αμαντούλα είναι καλός, θετικός άνθρωπος. Η εγγονή μου» συνεχίζει, «είναι σεμνή και ό,τι κάνει, το κάνει υπεύθυνα, σοβαρά, βγαίνει μέσα από την ψυχή της». Η κ. Βαζάκα-Γεωργιάδη θυμάται πάντα την εγγονή της να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού και να τραγουδάει. Αποκαλύπτει πως ήταν παιδί εργατικό και ως «μαθήτρια του Δημοτικού στη Νορβηγία, ήθελε το δικό της χαρτζιλίκι για τον κουμπαρά της, γι' αυτό το πρωί, πριν πάει στο σχολείο μοίραζε εφημερίδες και φυλλάδια κάτω από τις πόρτες».

Η κ. Γεωργιάδη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θυμάται τα παιδικά χρόνια της Αμάντας και του αδελφού της Λάμπρου, στα Ιωάννινα. Όπως μας λέει ασχολήθηκε πολύ με τα εγγόνια της, τα είχε ελεύθερα αλλά υπό επιτήρηση. Η οικογένεια Γεωργιάδη έφυγε για τη Νορβηγία, όταν η Αμάντα ήταν 3 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα, επισκέπτεται τακτικά τα Γιάννενα, για να βλέπει την κ. Μαίρη, σε γιορτές και τα καλοκαίρια.

 

 

Eurovision 2022 - Αμάντα Γεωργιάδη: Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου

Η οικογένεια Γεωργιάδη είναι ιδιαίτερα γνωστή στα Ιωάννινα. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας τα εξής:

«Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, κόρη του μηχανικού κου Κωσταντίνου Γεωργιάδη, -τη γιαγιά της κα Μαίρη Βαζάκα τη θυμάμαι δασκάλα στο Καπλάνειο και τον παππού της καθηγητή, τον Λάμπρο Γεωργιάδη, στη Ζωσιμαία Σχολή φιλόλογο- εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι της Die Together στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας. Η Αμάντα σπουδάζει Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Trondheim της Νορβηγίας παράλληλα με τη μουσική της καριέρα. Καλή επιτυχία Αμάντα! Καλή επιτυχία Ελλάδα!» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ