Μουσικη

Eurovision 2022: Στον τελικό η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη (βίντεο)

Ποιες χώρες προκρίθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Στον τελικό η Ελλάδα
Eurovision 2022: Στον τελικό η Ελλάδα © EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Eurovision 2022: Προκρίθηκε στον τελικό η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη – Οι χώρες που πήραν το εισιτήριο.

Ραντεβού στον μεγάλο τελικό του 66ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, έδωσε η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together».

Η νεαρή τραγουδίστρια μάγεψε με την ερμηνεία της και τη σκηνική της παρουσία. Μαζί με την Ελλάδα το εισιτήριο για τον τελικό από τον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού πήραν επίσης οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόκριση της Ισλανδίας και την Ελβετίας ήταν έκπληξη, καθώς αμφότερες οι συμμετοχές κατατάσσονταν στα αουτσάιντερ. Αντίθετα, εκτός από τον τελικό έμειναν φαβορί όπως η Αλβανία και η Αυστρία.

Qualifiers Announcement - First Semi-Final - Eurovision 2022 - Turin

Την Πέμπτη 12 Μαΐου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός με τη συμμετοχή της Κύπρου.

Eurovision 2022: Μάγεψε η ελληνική συμμετοχή με την Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη έκανε μια άψογη εμφάνιση με το τραγούδι «Die Together» το οποίο αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η ίδια.

Το τραγούδι ξεκίνησε με κοντινά πλάνα στο πρόσωπο της καλλιτέχνιδας, που ήταν καθισμένη σε μία καρέκλα. Στην πορεία του τραγουδιού εμφανίστηκαν περισσότερες καλλιτέχνες επί σκηνής, που έμοιαζαν σαν να λιώνουν. Ταυτόχρονα στο background προβλήθηκαν πλάνα με ένα ζευγάρι που χόρευε, δίνοντας μία πολύ νοσταλγική νότα σε όλη την εμφάνιση. Προς το τέλος και στην  κορύφωση του τραγουδιού, η Αμάντα Γεωργιάδη έφτασε στο μπροστινό μέρος της σκηνής Eurovision κι έδωσε τον καλύτερό της εαυτό.

«Το ''Die Together' είναι κατά τη γνώμη μου η έκφραση του απόλυτου έρωτα. Είχα χωρίσει από τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα και για ενάμιση χρόνο δεν μπορούσα να γράψω ούτε νότα. Όλα μου τα συναισθήματα λοιπόν εκφράστηκαν σε αυτό το τραγούδι. Η ιδέα ήρθε όταν χωρίσαμε. Με το ''Die Together'' ήταν ουσιαστικά σαν να έβαλα μία τελεία σε αυτή τη σχέση και να προχώρησα», έχει αναφέρει η ίδια για το τραγούδι.

Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together - LIVE - Greece 🇬🇷 - First Semi-Final - Eurovision 2022

Ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ