Μουσικη

Gautier και Τίνα Αλεξοπούλου στο νέο τραγούδι «Τα μάτια σου εδώ»

Οι δύο δημιουργοί μοιράζονται το βιντεοκλίπ από τη συνεργασία τους και την ιστορία του νέου τραγουδιού

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Gautier Βελισσάρης

Ο τραγουδιστής Gautier Βελισσάρης και η στιχουργός Τίνα Αλεξοπούλου παρουσιάζουν στην ATHENS VOICE το νέο τραγούδι «Τα μάτια σου εδώ»

Ο Gautier Βελισσάρης γνωστός στο ελληνικό κοινό από τα δημοφιλή τραγούδια “Υοu give me love”, “Home” και με δύο προσωπικούς δίσκους σε αγγλικό στίχο, κυκλοφορεί ένα νεοκλασικού ύφους νέο single, με τίτλο “Τα μάτια σου εδώ”.

Στιχουργικά είναι μια αγωνιώδης επίκληση για επικοινωνία σε μια εποχή που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στα κινητά κι όχι σε άλλα μάτια. H μουσική έχει έντονες κλασικές μπαρόκ αναφορές σε ένα σύγχρονο μινιμαλιστικό ηχητικό περιβάλλον.

Η μελαγχολία της αποτυχημένης επαφής και της ανθρώπινης αποξένωσης, αποκαλύπτονται μέσα από μια ονειρική μελωδία, με έντονες κινηματογραφικές διαστάσεις. Το χαμηλότονο και συχνά αγωνιώδες τραγούδισμα του Gautier αποδίδει όλη την ποιητικότητα των στίχων της Τίνας Αλεξοπούλου, σε ένα θέμα που αγγίζει τις ζωές όλων.

Τα Μάτια Σου Εδώ - Gautier (Official Video)

Ο Gautier Βελισσάρης είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός με δύο αγγλόφωνους προσωπικούς δίσκους (Babylon, Pink Cinnamon) και συνεργασίες τόσο σε αγγλικό όσο και σε ελληνικό στίχο. Μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει ως τραγουδιστής στον Ερωτόκριτο του Δημήτρη Μαραμή (Λυρική Σκηνή), έχει συνεργαστεί με τον Παρασκευά Καρασούλο ως συνθέτης στο «Της ομορφιάς το άγριο φιλί» (ενορχ. Γιώργος Ανδρέου) και πιο πρόσφατα υπέγραψε τους στίχους και τη μετάφραση (από τα γαλλικά) στα «Μαύρα μάτια σου» σε ντουέτο με την Μυρτώ Μποκολίνι. Η τελευταία συνεργασία είναι με την Τίνα Αλεξοπούλου στο «Τα Μάτια Σου Εδώ».

Η Τίνα Αλεξοπούλου είναι αριστούχος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Με υποτροφία του Ι.Κ.Υ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Master in Performing Arts, στο University of Exeter. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το τραγούδι και με το συγκρότημα της έχει εμφανιστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα γράφει στίχους και έχει κυκλοφορήσει δικό της τραγούδι, στίχους και μουσική, με guest την Σοφία Βόσσου.

Gautier Βελισσάρης

Ο Gautier Βελισσάρης γράφει στην ATHENS VOICE για το τραγούδι «Τα μάτια σου εδώ»

«Πριν από 1.5 περίπου χρόνο, μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα (στην παραλία), η Τίνα μου έδωσε να διαβάσω στα κλεφτά μερικούς στίχους της. Αναγνώρισα αμέσως την δύναμη και το αντίκτυπο που θα μπορούσαν να έχουν  και της ζήτησα να μου τους στείλει. Πολύ σύντομα ξεκίνησα να τους δουλεύω μουσικά και από τα πρώτα τραγούδια που προέκυψαν ήταν το “Τα Μάτια σου εδώ”.

Με μικρές αλλαγές στον στίχο, αρχικά προέκυψε μια έκδοση σε πιάνο σε ύφος που θύμιζε παλαιότερη ιταλική ποπ. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησα ότι το κομμάτι ήθελε έναν πολύ πιο μοντέρνο ήχο και έναν πολύ πιο άμεσο τρόπο τραγουδίσματος. Ένα βράδυ λοιπόν, έκατσα πεισμωμένος, με σκοπό να δοκιμάσω κάτι ριζικά διαφορετικό. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τραγούδι ιδιαίτερο, με μια μουσική υπόκρουση μακριά από τα συνηθισμένα, με στίχους άμεσους και ένα αίσθημα ότι αυτό το τραγούδι είναι σπάνιο και μοναδικό.

Οι στίχοι μιλάνε για την ανάγκη όλων μας να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανθρώπινη επαφή, μακριά από την βύθιση μας σε κόσμους αποξενωμένους από το άγγιγμα, την αγκαλιά, τη ζεστασιά.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το βίντεο, το οποίο προσπαθεί να αποτυπώσει ακριβώς αυτό, την ανάγκη διανθρώπινης επαφής μεταξύ ενός ζευγαριού, μεταξύ ενός πατέρα με την κόρη του, με τους συνανθρώπους μας γενικότερα.

Με τη χορογραφία της Ναταλίας και της λήψεις του Βασίλη Σκούτα, αλλά και την ευγενική συμμετοχή των φίλων μας, πιστεύουμε ότι καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας να δημιουργήσουμε ένα βίντεο που αντικατοπτρίζει την ποιητική διάθεση του τραγουδιού.

Ιδιαιτερότητα για το πρότζεκτ ήταν ότι μετά την ολοκλήρωση του τραγουδιού, μου γεννήθηκε η ανάγκη να το τραγουδήσω και στα γαλλικά γιατί ένιωθα ότι θα ταίριαζε ακόμη περισσότερο με το πνεύμα του τραγουδιού - είμαι μισός Γάλλος.

Πιστεύω ότι έτσι το τραγούδι απογειώνεται ακόμη περισσότερο και ο ήχος της γαλλικής γλώσσας ταιριάζει απόλυτα στο στιλ της μουσικής.

Η γαλλική βερσιόν και το αντίστοιχο βίντεο θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμα για το κοινό».

Gautier Βελισσάρης

Η Τίνα Αλεξοπούλου γράφει στην ATHENS VOICE για το τραγούδι «Τα μάτια σου εδώ»

«Και ήρθε η καραντίνα… Μέσα στον αναγκαστικό εγκλεισμό μόνη διέξοδος το γράψιμο. Αφού δεν μπορούσαμε να βγούμε προς τα έξω, ευκαιρία να στραφούμε προς τα μέσα. Στην αναζήτηση αυτή, αναμοχλεύθηκε υλικό που από την πίεση και τη σύν-θλιψη ανασύρθηκαν (ελπίζω) διαμαντάκια. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα γράφτηκαν στίχοι για πάνω από 40 τραγούδια. Από αυτά, κράτησα τα 10 και μια μέρα στο φως του καλοκαιριού, τα εμπιστεύτηκα στον Gautier.

Έδειξε ενδιαφέρον και γράψαμε το πρώτο κομμάτι “Δύση και Ανατολή”. Σε μετέπειτα συνάντηση, μου έκανε μια πολύ σωστή παρατήρηση, το να μην χρησιμοποιώ πολύ ποιητικές λέξεις. Η εποχή μας θέλει αμεσότητα και ουσία. Φεύγοντας, μέσα στο λεωφορείο σκεφτόμενη αυτό, παρατηρούσα ταυτόχρονα ότι όλοι, μα όλοι οι επιβάτες χάζευαν το κινητό τους. Και μέσα σε 10 λεπτά κατέγραψα τους στίχους, στο σημειωματάριο του δικού μου κινητού…

Ο Gautier τους μελοποίησε τόσο ευφάνταστα κι απέδωσε με ευαίσθητο και ταυτόχρονα δυναμικό τρόπο την βαθύτερη ουσία τους, που όταν το πρωτοάκουσα έμεινα άφωνη.

Μετά ήρθε η έμπνευση για το σενάριο του βίντεοκλιπ, όπου ήθελα να υπογραμμίσω το πόσο αγγίζει την κάθε ηλικία. Ιδίως τα παιδιά που η φυσιολογική ανάγκη για παιχνίδι είναι σε ανοιχτούς χώρους, να τρέχουν, να παίζουν, κι αντ’ αυτού, ακόμα κι όταν τους δίνεται η ευκαιρία, βουλιάζουν σε videogames. Αυτό για μένα είναι αδιανόητο και πολύ δυσοίωνο.

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι και εύχομαι να αρέσει στον κόσμο καθώς ετοιμάζουμε και πολλά άλλα…»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY