Μουσικη

Eurovision 2022: Φαβορί το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η μάχη που δίνουν τα μέλη της μπάντας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra, το συγκρότημα από την Ουκρανία, είναι το φαβορί στο Τορίνο
Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra, το συγκρότημα από την Ουκρανία, είναι το φαβορί στο Τορίνο @kalush.official/Instagram

Οι Kalush Orchestra θα κερδίσουν τη Eurovision 2022, σύμφωνα με τα προγνωστικά. Το ουκρανικό συγκρότημα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο διαγωνισμός στο Μιλάνο.

Στη Eurovision 2022 οι Kalush Orchestra, το συγκρότημα από την Ουκρανία αυξάνει ολένα και περισσότερο τις πιθανότητές του να είναι αυτό που θα κερδίσει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, ο οποίος θα γίνει τον Μάιο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Αυτό τουλάχιστον δίνουν τα προγνωστικά, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision 2022.

Ειδικότερα, ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra σε φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by КАЛУШ (@kalush.official)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by КАЛУШ (@kalush.official)

 

Kalush Orchestra και πόλεμος στην Ουκρανία - Τα μέλη της μπάντας στο μέτωπο

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ άφησε προσωρινά τη σκηνή για να ηγηθεί μια 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλυτώσουν από τον πόλεμο με τη Ρωσία.

Την ίδια στιγμή ένα από τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο της μάχης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by КАЛУШ (@kalush.official)

 

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο» τόνισε ο Πσιουκ σε δηλώσεις του στο Reuters, σχολιάζοντας το γεγονός ότι οι Kalush Orchestra είναι πλέον το φαβορί στη Eurovision 2022, σύμφωνα με τα προγνωστικά.

Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία: «Εκείνη βρίσκεται σε ένα καταφύγιο, ενώ εγώ είμαι εδώ και οι σειρήνες ηχούν συνεχώς». Όπως εξήγησε, η σύντροφός του φτιάχνει βόμβες μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών για να απωθήσουν τους Ρώσους από τις μεγάλες πόλεις.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by КАЛУШ (@kalush.official)

 

Eurovision 2022: Πώς οι Kalush Orchestra ετοιμάζονται για το Τορίνο - Το τραγούδι «Stefania»

Τα μέλη του συγκροτήματος κάνουν χωριστά πρόβες, όμως σχεδιάζουν να συναντηθούν σύντομα στο Λβιβ, στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας όπου πλέον εδρεύουν πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές, για να παίξουν το τραγούδι τους.

Το «Stefania», σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by КАЛУШ (@kalush.official)

 

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δεν θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια» ξεκαθάρισε ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra.

Το μήνυμα που στέλνουν οι Kalush Orchestra μέσω της Eurovision 2022 για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο τελικός της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας, στις 14 Μαΐου. Για τον Πσιουκ, η συμμετοχή του συγκροτήματος στον ευρωπαϊκού διαγωνισμό τραγουδιού αποτελεί μια ευκαιρία για αφύπνιση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by КАЛУШ (@kalush.official)

«Εάν νομίζεις ότι δεν θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δεν θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα» σημείωσε ο τραγουδιστής των Kalush Orchestra. Και κατέληξε: «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ