Μουσικη

Jethro Tull: Στο Top 10 των βρετανικών charts το The Zealot Gene

To νέο άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος που άλλαξε τον ήχο του progressive rock

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jethro Tull

Οι Jethro Tull κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «The Zealot Gene» και βρέθηκαν στο Top 10 των βρετανικών charts μετά από 50 χρόνια.

Tα αρχικά μέλη των Jethro Tull είναι πια ηλικιωμένοι: σχολίαζαν την ηλικία τους ήδη από το “Too Old to Rock’n’Roll, Too Young to Die”- τώρα όμως είναι αληθινά μεγάλοι. Και παρ’ όλ’ αυτά, εκτός από τα live, έχουν έτοιμο καινούργιο άλμπουμ, το οποίο βρέθηκε στο Νο 9 των βρετανικών charts – η τελευταία φορά που βρέθηκαν στο Top 10 ήταν πριν 50 χρόνια, το 1972, με τη συλλογή  “Living In The Past”.

Jethro Tull - The Zealot Gene (Official Video)

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Ian Anderson ανακοίνωσε σχέδια για περιοδεία για τον εορτασμό της 50ής επετείου του “This Was” (του 1968): η σύνθεση του συγκροτήματος περιελάμβανε τους Anderson, Hammond, Opahle, O'Hara και Goodier (όλοι μουσικοί του σόλο συγκροτήματος του Anderson από το 2012), [105] με τον Martin Barre να απουσιάζει από τη σύνθεση. O Barre κάνει σόλο καριέρα από το 2015. Στις 2 Ιανουαρίου 2018, ο Ian Anderson σε ανάρτησή του στο jethrotull.com, επιβεβαίωνε την ηχογράφηση καινούργιου άλμπουμ, αλλά στο μεταξύ τον Ιούνιο 2018, η Parlophone Records κυκλοφόρησε compilation με 50 κομμάτια από τα 21 άλμπουμ των Tull για τον εορτασμό της 50ής επετείου, ενώ φάνηκε ότι το νέο άλμπουμ που είχε προγραμματιστεί για το 2019 θα ήταν σόλο του Anderson, όχι νέο άλμπουμ του Jethro Tull.

Τον Νοέμβριο του 2019, οι “Ian Anderson and the Jethro Tull band” ανακοίνωσαν την Prog Years Tour με 11 συναυλίες στη Βρετανία τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2020, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Στο μεταξύ, στην κιθάρα o 27χρονος Joe Parrish αντικατέστησε τoν Γερμανό Florian Opahle που αποχώρησε. Τον Μάρτιο του 2021, ο Άντερσον ανακοίνωσε τον τίτλο του 22ου στούντιο άλμπουμ των Jethro Tull, “The Zealot Gene”: είναι το πρώτο στούντιο άλμπουμ της μπάντας από το “The Jethro Tull Christmas Album” του 2003 και το πρώτο με πρωτότυπο, νέο υλικό από το “J-Tull” του 1999.

Τον Απρίλιο του 2021, με αφορμή την 50η επέτειο του ιστορικού άλμπουμ “Aqualung” το επίσημο μουσικό βίντεο, σε σκηνοθεσία του Ιρανού animator/σκηνοθέτη Sam Chegini, έκανε πρεμιέρα στο Rolling Stone. Στις 13 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκε ότι οι Jethro Tull είχαν υπογράψει με την Inside Out Music για την κυκλοφορία του “The Zealot Gene” στις 28 Ιανουαρίου 2022.

Jethro Tull – The Zealot Gene (Unboxing Video)

Η επιρροή των Jethro Tull είναι ανεκτίμητη: αναβάθμισαν το βρετανικό ροκ μέσω της μουσικής αγγλοσαξονικής παράδοσης και επηρέασαν μουσικούς από τον Steve Harris και τον Bruce Dickinson των Iron Maiden, τον Eddie Vedder των Pearl Jam, τον John Myung των Dream Theater, τον Marcus Siepen των Blind Guardian, τον Joe  Bonamassa, τη Jenny Conlee των Decembrists και το folk doom metal συγκρότημα Blood Ceremony. Ο Geddy Lee των Rush είναι ένας από τους μεγάλους θαυμαστές των Tull· το ίδιο και ο Derek Shulman των Gentle Giant, ο Nick Cave - ο οποίος ονόμασε έναν από τους γιους του Jethro. Πολλά έχουν αλλάξει στη σύνθεση της μπάντας από το 1968, αλλά ο Ian Anderson εξακολουθεί να κάνει φωνητικά, να παίζει φλάουτο και ακουστική κιθάρα. Ο David Goodier παίζει μπάσο, ο          John O'Hara πλήκτρα και ακορντεόν, ο Scott Hammond ντραμς και ο Joe Parrish ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ