- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Tasos P. παρουσιάζει το «Retro Boy Revisited» EP track by track
Ο μουσικός παραγωγός επιστρέφει με νέα electro reworks στο βραβευμένο του άλμπουμ
Ο μουσικός παραγωγός Tasos P. γράφει για την έμπνευση των τραγουδιών του «Retro Boy Revisited» EP - Δείτε το νέο του βιντεοκλίπ για το τραγούδι «Night Runner»
Σε συνέχεια του περσινού του άλμπουμ «Retro Boy» που είχε τη χαρά να βραβευτεί φέτος στα διαδικτυακά Global Music Awards της Αμερικής με το Χάλκινο Μετάλλιο, ήθελε να ηχογραφήσει ένα E.P. που θα έχει τη δυναμική ενός άλμπουμ και θα περιέχει κυρίως ηλεκτρονικές downtempo μελωδίες που θα παραπέμπουν στη δεκαετία του 1990. Ο μουσικός παραγωγός Tasos P. «επισκέφτηκε» ξανά την πρόσφατη κυκλοφορία του με μερικές rework ιδέες και κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες το «Retro Boy Revisited» EP από τη Meditelectro. Τι άλλαξε και τι τον οδήγησε στους νέους ήχους συμπεριέλαβε; Ο ίδιος παρουσιάζει τα tracks του κι εξηγεί.
Night Runner
«Έγραψα το συγκεκριμένο synthwave track επηρεασμένος από το τραγούδι “True Survivor” του θρυλικού David Hasselhoff. Στα φωνητικά είναι ο αμερικανός τραγουδιστής Samtar, ενώ τη μίξη του κομματιού επιμελήθηκε ο Γιώργος Λαζάρου. Ο Χρήστος Κουτρουφίνης που έγραψε και τους στίχους, έφτιαξε ένα πρωτότυπο animated videoclip που θυμίζει videogame και παράλληλα δίνει στο θεατή την αίσθηση πως αυτό προβάλλεται μέσα από παλιά βιντεοκασέτα».
Electric Nostalgia
«Καθώς πλησιάζουν οι φετινές γιορτές νοσταλγούμε ολοένα και περισσότερο τους δικούς μας ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή. Σαν να νιώθουμε μία “ηλεκτρισμένη” νοσταλγία από άγνωστη πηγή προέλευσης».
Feeling Blue
«Το track αυτό που συνοδεύεται από μία μελαγχολική μελωδία στο πιάνο, εκφράζει το συναίσθημα που νιώθουμε “όταν έχουμε τις μαύρες μας”».
We Were Children
«Επηρεασμένος από το κλασσικό track του Robert Miles “Children” ήθελα να φτιάξω ένα ανάλογο dream house track που θα μας γυρίζει πίσω στη δεκαετία του 1990».
Été D'Amour
«Από το E.P. μου δεν θα μπορούσε να λείπει το συγκεκριμένο track, που κυκλοφόρησε το φετινό καλοκαίρι και αναφέρεται στα όμορφα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων».
Sweet Melodia
«Η κυριακάτικη πρωινή χειμερινή βόλτα με ζεστό καφέ στο χέρι και ακουστικά στα αυτιά, στο αγαπημένο κέντρο της πόλης, από το Μοναστηράκι ως το Θησείο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 12 και 14 Μαΐου η πρώτη αναμέτρηση
Ο οραματιστής της ηλεκτρονικής μουσικής υπόσχεται μια αξέχαστη ζωντανή εμπειρία στο Release Athens x SNF Nostos 2026 και μιλάει στην ATHENS VOICE
Η σελίδα με τους στίχους εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 20.000 και 40.000 αγγλικών λιρών
Κλασική, ορχηστρική, τζαζ και, πειραματική, υβριδική και ηλεκτρονική μουσική
To φεστιβάλ ανακοινώνει την προσθήκη δεύτερης ημέρας στην Πλατεία Νερού
O παραγωγός του Voice 102.5 μιλά για το ραδιόφωνο
Μια σύνθεση βαθιάς πνευματικότητας και δραματικής έντασης, που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα
Λίγες μέρες απομένον μέχρι τον μεγάλο τελικό στις 16 Μαΐου στην Αυστρία
Το πειραματικό σχήμα μιλάει στην Athens Voice με αφορμή την επερχόμενη συναυλία του στην Αθήνα
Ένας από τους πιο καθοριστικούς μουσικούς της σύγχρονης ελληνικής σκηνής μάς βάζει στον ηχόκοσμό του
Η φάρσα του καλλιτέχνη στους διαδικτυακούς του φίλους
Το αθηναϊκό dark/new wave ντουέτο μιλάει στην Athens Voice για τη 14χρονη πορεία του
Mε αιχμηρό ήχο που πατάει στο 90s boom bap
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Το μήνυμα της τραγουδίστριας στους θαυμαστές της ανήμερα των γενεθλίων της
Για ένα ασφαλές ξεκίνημα στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας
Τα ονόματα της πρώτης ημέρας, ο Jeff Mills και ο ξεχωριστός φεστιβαλικός κώδικας στο Onassis Ready
Από τις φτωχογειτονιές του Μπέλο Οριζόντε στα ηχεία όλου του κόσμου - Αποχαιρετούν τους έλληνες fans στο Release Athens 2026
Ένας από τους τρεις ανθρώπους που τρέχουν τη θεσσαλονικιώτικη Submersion Records, μιλάει για το βιβλίο του «Music Ecosystems»
Μια playlist με τα αγαπημένα της τραγούδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.