- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΚΠΙΣΝ: Το Σάββατο η πρώτη live συναυλία με την παρουσία κοινού
Επιστρέφει η σειρά συναυλιών Parklife με Τάκη Μπαρμπέρη και Πετρολούκα Χαλκιά
ΚΠΙΣΝ: Ξεκινούν οι live συναυλίες στο πλαίσιο της σειράς Parklife - Ποιοι καλλιτέχνες θα κάνουν την επίσημη πρώτη και πώς θα μπορέσετε να τους απολαύσετε.
Στις 5 Ιουνίου 2021 επιστρέφει η σειρά συναυλιών Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που τηρώντας πάντοτε τα μέτρα προστασίας, υποδέχεται το κοινό στα Πανοραμικά Σκαλιά, με ένα πολυσυλλεκτικό μουσικό πρόγραμμα με θέα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Το Σάββατο 5 Iουνίου, στις 21.00, ο καταξιωμένος κιθαρίστας και συνθέτης της jazz, Τάκης Μπαρμπέρης, και ο ζωντανός θρύλος του κλαρίνου, Πετρολούκας Χαλκιάς, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια αξέχαστη συναυλία. 26 χρόνια μετά την πρώτη τους επίσημη συνεργασία στο άλμπουμ Episodes του Τάκη Μπαρμπέρη, οι δύο βιρτουόζοι μουσικοί θα εξερευνήσουν τα πολλά κοινά σημεία της jazz με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Πρόκειται για δύο φαινομενικά ετερόκλητα είδη, που όμως παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες στις κλίμακες, τους ρυθμούς αλλά και την εσωτερικότητα του αυτοσχεδιαστικού τους τρόπου.
Πρωτοπόρος στην ανάμειξη της jazz με στοιχεία από παραδόσεις όπως η ελληνική, η ινδική και η blues-rock, o Τάκης Μπαρμπέρης είναι σήμερα ένας αναγνωρισμένος ηλεκτρικός κιθαρίστας με αυτοσχεδιαστικές αναζητήσεις, καθώς και ένας πολυσχιδής συνθέτης.
Το όνομα του Πετρολούκα Χαλκιά είναι ταυτισμένο με τον ήχο του κλαρίνου. Μαθαίνοντας το όργανο σε ηλικία 11 ετών, σήμερα μετράει πάνω από 75 χρόνια ζωντανών εμφανίσεων και ηχογραφήσεων, όντας ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες εκτελεστές.
Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΙΣΝ, οι δύο καλλιτέχνες θα πλαισιωθούν από τρεις δεξιοτέχνες μουσικούς με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: Τον πιανίστα και κιμπορντίστα Μάνο Σαριδάκη, το σολίστα της τάμπλα (ινδικό κρουστό) Γιάννη Ζάννη και τον κοντραμπασίστα Γιώργο Γεωργιάδη.
Η δυνατότητα παρακολούθησης της συναυλίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου.
Εισιτήρια: €10 (μειωμένο €5). Η προπώληση εισιτηρίων για τη συναυλία των Τάκη Μπαρμπέρη και Πετρολούκα Χαλκιά ξεκινά την Τρίτη 01/06 στo snfcc.org.
Σημεία προπώλησης:
- ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
- τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καμεράτα του Μάντσεστερ ετοιμάζεται να παρουσιάσει το εμβληματικό ambient άλμπουμ του 1979 στον φυσικό του χώρο
Ο επιδραστικός Βρετανός παραγωγός και μουσικός σφράγισε τον ήχο της ποπ και ηλεκτρονικής σκηνής στα τέλη των 90s
Τι θα δούμε φέτος, από τις 30 Αυγούστου ως τις 20 Σεπτεμβρίου
«Με μάγεψε το performance της Dara»
Το ροκ συγκρότημα υπόσχεται προσωπική εξέταση των αιτημάτων και πιθανή ζωντανή συνομιλία με μέλος του γκρουπ
O Al Jourgensen επιχειρεί να κλείσει οριστικά μια ιστορία 46 ετών — γεμάτη πρωτοπορία, πολιτική οργή, εξαρτήσεις, ρήξεις και περισσότερα από ένα «τελευταίο» αντίο
Από τα Ανώγεια και τον Ψηλορείτη μέχρι τα μεγάλα φεστιβάλ του κόσμου, η ζωή και η μουσική πορεία του Αντώνη Ξυλούρη, του λυράρη που έμεινε αυθεντικός
Η δύσκολη απόφαση για τον 74χρονο καλλιτέχνη: «Πραγματικά δεν έχω άλλη επιλογή»
Το Summer Tape της βρετανίδας τραγουδοποιού για το 2026
O Χαράλαμπος Γωγιός παρουσιάζει γυναικεία χορικά μιας δουλειάς 25 ετών, από τον Αισχύλο και τον Σοφοκλή μέχρι τον Κάφκα και τον Μποστ
Η ταινία αποτυπώνει τη συναισθηματική διαδρομή των μελών της μπάντας μετά τον θάνατο του Μπένινγκτον
10 χρονιά μετά, η Ριάνα ξανά στο στούντιο;
Θα διαγωνιστεί για τρίτη φορά μετά τις δύο νίκες στον μουσικό διαγωνισμό
Σχεδόν ολόκληρες οι συντακτικές ομάδες απομακρύνθηκαν από τη Veeps, ενώ παραμένει αβέβαιο το μέλλον των ιστορικών μουσικών εκδόσεων
Το νέο πρόσωπο της 20something ελληνικής rock σκηνής μιλάει για το πρώτο του άλμπουμ, «Quit Your Job!», όσα συνέβησαν και όσα περιμένει
Ο τραγουδιστής υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα υπέκυψε σε πιέσεις - Τι απαντά η εταιρία
Το Summer Tape του ελβετικού μουσικού πρότζεκτ για το 2026
Το Summer Tape της διεθνούς φήμης ισπανίδας ερμηνεύτριας για το 2026
Το συγκρότημα του Γκρεγκ Αλεξάντερ υπογράφει το «One Night Only (Break Loose Break Free!)» για τη νέα ρομαντική κομεντί με τη Μόνικα Μπαρμπάρο και τον Κάλουμ Τέρνερ
Δείτε το βίντεο κλιπ από τη συνεργασία τους – Στις 11 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ, «Distance in Static»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.