- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Weeping eyes: Ο Hi Profile διασκευάζει Μίκη Θεοδωράκη
Ο διεθνούς φήμης μουσικός παραγωγός που έχει βραβευθεί από την UNESCO γράφει στην A.V. για την electronic trance εκδοχή που ανέβασε χθες το απόγευμα στο διαδίκτυο.
Ο Hi Profile διασκευάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο το τραγούδι «Δακρυσμένα μάτια» του Μίκη Θεοδωράκη από την κατάλογο της FM RECORDS.
Γράφει ο Hi Profile (Αναστάσιος Αντωνίου)*
Το παρόν κείμενο συντάσσεται με σκοπό να μοιραστώ με όλους σας αυτή την δημιουργία μου. Οι άνθρωποι που «δημιουργούν» συνηθίζεται να έχουν και το δικό τους ύφος στις τέχνες. Είναι η ταυτότητα τους και το στυλ τους. Ετσι κι εγώ έχω επιλέξει το μουσικό μου ύφος της Electronic, Trance αλλά χωρίς όμως αυτό να μου δημιουργεί στερεότυπα και να μου περιορίζει τα μουσικά μου σύνορα.
Δεχόμενος την πρόταση της FM records να δημιουργήσω την ηλεκτρονική εκδοχή μιας εκ των συνθέσεων του Μίκη Θεοδωράκη, ένιωσα δέος, φόβο και σεβασμό. Η δημιουργία ενός δικού του κόσμου μέσα από την μουσική, είναι κάτι το μοναδικό. Η δική μου προσέγγιση σε αυτό τον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι να «τηλεμεταφέρω» αυτό τον κόσμο του στην νέα γενιά που ακολουθεί.
Κριτήριο της επιλογής του κομματιού, μέσα από μια πιο σύγχρονη εκδοχή, σ’ ένα κόσμο που ακού διαφορετικά, ήταν η ταύτισή μου με την ερμηνεία. Η σύνδεση της συμφωνικής με το μπουζούκι, που δημιούργησε ο Μίκης Θεοδωράκης, είναι και η ρίζα της έμπνευσής μου για το πάντρεμα αυτής της επιλογής μου με την ηλεκτρονική σκηνή και συγκεκριμένα με την Trance.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι που θα κριθεί από σας. Εμείς ως δημιουργοί αυτό που είχαμε στην ψυχή μας και στην καρδιά μας το εξωτερικεύσαμε. Σε διαφορετικούς χρόνους, με διαφορετικά μέσα, και διαφορετικές προσωπικές αρετές, νιώθουμε όμορφα να σας παρουσιάσουμε αυτή την νέα ηλεκτρονική δημιοργία.
Αν δεν είχα βιώσει αυτά που βίωσα, δεν θα είχα γράψει αυτή την μουσική. Η μουσική για εμένα ποτέ δεν υπήρξε αυτοσκοπός, είναι κάτι το βιωματικό.
Μίκης Θεοδωράκης
O Hi Profile (Αναστάσιος Αντωνίου) είναι Έλληνας – διεθνούς φήμης - μουσικός παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως. Ενεργός στην trance μουσική από το 2002, ο Hi Profile είναι ιδρυτής του ProGREECEve Trance Music και του Official TranceFamily Greece. Ουσιαστικά, έχει δημιουργήσει ένα δικό του κίνημα trance μουσικής το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς νέους παραγωγούς στο ξεκίνημα τους. Πρόσφατα βραβεύτηκε από την UNESCO Hellas για τη συμβολή του στην μουσική κληρονομιά του τόπου.
Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Ευρώπης, του Μεξικό, της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Αυστραλίας ενώ έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 50 shows ετησίως (Αργεντινή, Βραζιλία, Γερμανία, Μεξικό, Σουηδία, Ιταλία, Δανία, Γαλλία, Σερβία, Ισραήλ, Σουηδία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα).ωγούς στο ξεκίνημα τους. Πρόσφατα βραβεύτηκε από την UNESCO Hellas για τη συμβολή του στην μουσική κληρονομιά του τόπου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Ζητούν μποϊκοτάζ πριν τις συναυλίες
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Τραγούδησε για τον έρωτα και τον χωρισμό, σημαδεύοντας μια ολόκληρη εποχή
Η ζωή, οι συνεργασίες και η διαδρομή μιας γυναίκας που σημάδεψε το ελληνικό τραγούδι
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.