Μουσικη

Fratelli Amici Italiani: Έλληνες καλλιτέχνες αφιερώνουν τραγούδι στην Ιταλία

«Κάντε κουράγιο, σας αγαπάμε Fratelli Amici Italiani» τραγουδούν Κότσιρας, Νταλάρας, Γλυκερία με τα έσοδα να πηγαίνουν σε ιταλικό νοσοκομείο

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fratelli-amici-italiani-dalaras.jpg

Fratelli Amici Italiani: Ασλανίδου, Γερμανός, Γλυκερία, Δάρρα, Ζουγανέλης, Κανά, Κίτρινα Ποδήλατα, Κότσιρας και Νταλάρας αφιερώνουν τραγούδι στους ιταλούς φίλους μας.

Η Ιταλία ήταν από τις πρώτες χώρες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού και αναμφίβολα η πρώτη που είδε τις θλιβερές συνέπειες του, λίγες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Τρεις μήνες σχεδόν μετά, μετρά περισσότερους από 30.000 νεκρούς και η κατάσταση μοιάζει οριακή. Η οικονομία της δειλά-δειλά ξεκινά να επαναπρογραμματίζεται, ενώ η χώρα δεν έχει προλάβει ακόμα να θρηνήσει τους νεκρούς της. Ο πλανήτης στάθηκε όσο μπορούσε δίπλα στην Ιταλία, ενώ και ο ελληνικός λαός δεν έκρυψε στιγμή την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους γείτονές μας.

Σήμερα, που οι μέρες της βαθιάς κρίσης της πανδημίας φαίνεται να έχουν ξεπεραστεί, σπουδαίοι έλληνες καλλιτέχνες ερμηνεύουν το τραγούδι «Fratelli Amici Italiani» (μτφ. Αδέρφια, ιταλοί φίλοι) που έγραψε ο Στέλιος Φωτιάδης και το αφιερώνουν σε όλους τους ιταλούς φίλους μας.

Fratelli Amici Italiani

Στο τραγούδι συμμετέχουν αλφαβητικά οι Μελίνα Ασλανίδου, Βαγγέλης Γερμανός, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Γιάννης Ζουγανέλης, Μελίνα Κανά, Κίτρινα Ποδήλατα, Γιάννης Κότσιρας και Γιώργος Νταλάρας και τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν στο Circolo Hospital and Macchi Foundation, νοσοκομείο της πόλης Βαρέζε, της Λομβαρδίας στην Ιταλία.

Ο δημιουργός του τραγουδιού Στέλιος Φωτιάδης έγραψε σχετικά «Βλέποντας το δράμα που συντελείται στη γειτονική μας χώρα έγραψα από καρδιάς αυτό το τραγούδι. Το αφιερώνουμε στους φίλους Ιταλούς και στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές. Ευχαριστώ τους εξαιρετικούς τραγουδιστές, μουσικούς, τεχνικούς κι όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιήσουμε αυτό το μουσικό ταξίδι.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ