- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κid Moxie, πρέπει να μιλήσουμε για το πρώτο σου soundtrack
Με το ολοκαίνουργιο single «Βig In Japan» η Έλενα Χαρμπίλα συστήνει το πρώτο της OST για τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου
Η Kid Moxie μιλά για το πρώτο της soundtrack «Δε Θέλω Να Γίνω Δυσάρεστος» του Γιώργου Γεωργόπουλου στην Lakeshore Records που μας έχει δώσει τα ΟST των «Drive» και «Stranger Things»
Η Έλενα Χαρμπίλα ζει μεταξύ Αθήνας και Λος Άντζελες. Με το όνομα Κid Moxie γράφει ηλεκτρικά όνειρα με εμμονές στα σύνθια των 80s ενώ έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Angelo Badalamenti, David Lynch, Gaslamp Killer. Το νέο της single, μια υπνωτική διασκευή στο «Big In Japan» των Alphaville, κυκλοφορεί 6 Δεκεμβρίου και αποτελεί μέρος του πρώτου της soundtrack για την ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου «Δε Θέλω Να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει Να Μιλήσουμε Για Κάτι Πολύ Σοβαρό». Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Όστιν ενώ βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλoνίκης. Κρατά ένα μικρό ρόλο στη ταινία που διαθέτει ένα δυνατό καστ με ηθοποιούς όπως ο Όμηρος Πουλάκης, ο Βαγγέλης Μουρίκης, η Ιωάννα Παππά, η Κόρα Καρβούνη. To soundtrack της ταινίας κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Lakeshore Records, στέγη διάσημων soundtracks όπως τα Drive, Stranger Things, Βlack Mirror, Moonlight και βραβευμένες με Όσκαρ δουλειές συνθετών όπως οι Philip Glass, Johan Johansson, Cliff Martinez, PJ Harvey.
Πώς προσέγγισες το πρώτο σου αυτό soundtrack για την ταινία του Γεωργόπουλου; Πώς συνεργάστηκες μαζί του;
Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε εδώ στο Λος Άντζελες όταν είχε έρθει σε φεστιβάλ με την προηγούμενη ταινία του, το «Tungsten». Πολύ γρήγορα καταλάβαμε ότι έχουμε αρκετά κοινά σημεία αναφοράς όπως η αγάπη μας για τα σύνθια, την ιταλοντίσκο και τα B-movies των 80s. Όταν μου πρότεινε να συνεργαστούμε στο «Δυσάρεστο» δεν χρειάστηκε να υπεραναλύσουμε το οτιδήποτε γιατί είχαμε ήδη πολύ εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο.
Μίλησες με τον Όμηρο Πουλάκη για τον ρόλο που οδηγεί ουσιαστικά την ταινία;
Ναι μιλήσαμε αρκετά για την ταινία. Νομίζω ότι ένα από τα βασικά πράγματα που ήθελε ήταν να καταφέρει να αγαπήσει το χαρακτήρα που υποδύεται στην ταινία, ένα χαρακτήρα που δεν φαίνεται να είναι καθόλου αρεστός καθώς έχει σπείρει το χάος γύρω του.
Πόσο βοήθησε η συμμετοχή σου στην ταινία στη δημιουργία της μουσικής;
Δεν ξέρω αν βοήθησε η καθαυτή συμμετοχή μου ως ηθοποιός στην ταινία. Το γεγονός όμως ότι πέρασα κάποιο χρόνο στο πλατό με έβαλε πιο βαθιά στο κλίμα της ταινίας, κάτι το οποίο μετέπειτα εκφράστηκε μουσικά, καθώς έγραφα το σάουντρακ.
Φαντάζομαι ότι από το ξεκίνημα είχες εμπιστοσύνη στην ταινία χάρη στον σκηνοθέτη και το σούπερ καστ. Πώς επέδρασε στην προετοιμασία σου;
Όταν υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη σου λύνονται τα χέρια. Ήξερα ότι η ταινία είχε όλα τα σωστά συστατικά για να γίνει κάτι όμορφο και έτσι το μόνο που έμενε ήταν να αφουγκραστώ την ατμόσφαιρα και να βρω κι εγώ τον τρόπο να γίνω κομμάτι της ατμόσφαιρας αυτής.
Η μουσική της ταινίας θα βγει στην ιδανική για τον ήχο σου Lakeshore, δισκογραφική στέγη διάσημων soundtracks όπως τα Drive, Stranger Things, Βlack Mirror, Moonlight. Εκπροσωπεί δουλειές συνθετών, όπως ο Philip Glass, Johan Johansson, Cliff Martinez, Nicholas Brittel, PJ Harvey, Atticus Ross (μερικοί από αυτούς βραβευμένοι και με Όσκαρ). Πώς πρόκυψε και πόσο ικανοποιημένη ή αγχωμένη είσαι;
Αγχωμένη δεν είμαι καθόλου. Ικανοποιημένη είμαι πολύ. Είναι για μένα εταιρεία-όνειρο γιατί έχει βγάλει τα περισσότερα σάουντρακ που θαυμάζω και αγαπώ και τώρα θα βγάλει και το δικό μου. Η συνεργασία αυτή προέκυψε όταν ο συνθέτης Clint Mansell (Requiem For A Dream, Fountain, Black Swan) που τυχαίνει να είναι καλός φίλος μου αλλά και «μέντορας» το έδωσε σε κάποιον στη Lakeshore να το ακούσει και τους άρεσε πολύ.
Τι ακολουθεί και τι μπορείς να μας πεις για τις επερχόμενες συνεργασίες σου με τον Βασίλη Κεκάτο καθώς και τη νέα αμερικάνικη ταινία που θα κάνεις;
Η αμερικανική ταινία είναι θρίλερ και είναι παραγωγή μεγάλου στούντιο, θα είναι ό,τι πιο mainstream έχω κάνει μέχρι στιγμής. Όσον αφορά τον Βaσίλη Κεκάτο, θα κάνουμε μαζί την πρώτη μεγάλου μήκους του και είναι ένα πρότζεκτ που έχω ήδη αγαπήσει πολύ. Ο Κεκάτος είναι από τα πιο όμορφα και αναρχικά μυαλά που έχω γνωρίσει.
Πώς φαντάζεσαι να αλλάζεις ταυτότητα από την Έλενα των soundtracks στην Κid Moxie των προσωπικών σου δίσκων;
Τίποτα δεν αλλάζει και ταυτόχρονα τίποτα δεν μένει το ίδιο. Εννοώ ότι μπορεί η μορφή του πρότζεκτ να διαφέρει αλλά η ταυτότητα του ήχου, το γούστο μου και οι ευαισθησίες μου παραμένουν οι ίδιες. Θα συνεχίσω να κάνω πράγματα που κάποιος θα μπορεί να ταυτοποιεί ως δικά μου, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δε θα πειραματιστώ με κάτι καινούριο.
Καλιφόρνια –Αθήνα. Τι σου δίνει η κάθε πόλη;
Αθήνα. Ηome, οικογένεια, αγαπημένοι άνθρωποι, για πάντα. Καλιφόρνια. Chosen home, το όνειρο, η ψευδαίσθηση, για τώρα.
Παρακολουθείς την αθηναϊκή σκηνή; Τι ξεχωρίζεις;
Ο Serafim Tsotsonis εκτός του ότι είναι συμπαραγωγός μου στο σάουντρακ, είναι σταθερή αξία στην ηλεκτρονική σκηνή και όχι μόνο. Το πρότζεκτ Ocean Hope που έχει φτιάξει με την αδερφή του είναι επίσης ό,τι πιο όμορφο έχω ακούσει να βγαίνει από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Ποιος από τους «διάσημους» που έχεις συναντήσει από κοντά σε έχει εκπλήξει θετικά περισσότερο;
Ας μου συγχωρεθεί ότι το έχω ξαναπεί αλλά ο Αngelo Badalamenti είναι ο πιο μαγικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει.
Πιστεύεις όχι έχεις άστρο;
Όχι, πιστεύω ότι έχω γαϊδουρινή επιμονή!
Tα ταξίδια ενισχύουν τη δημιουργικότητα;
Κάτι στο οποίο βοηθούν τα ταξίδια είναι στο να δούμε ίσως με άλλα μάτια αυτό που αφήσαμε πίσω μας. Δεν ξέρω τι ακριβώς ενισχύει τη δημιουργικότητα, για μένα ένα βασικό στοιχείο είναι να είμαι σε ήρεμη φάση της ζωής μου, ώστε να μπορώ να αφουγκράζομαι καλύτερα τον εαυτό μου. Θεωρώ ανθυγιεινό το μύθο ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να υποφέρει προκειμένου να δημιουργήσει. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι το σκοτάδι γεννάει μόνο σκοτάδι.
Tι είναι αυτό που το λένε αγάπη;
Εδώ θα μιλήσω με λόγια άλλου που τα είπε καλύτερα. «Η αγάπη μακροθυμεί, χρηστεύεται, η αγάπη ου ζηλοί, πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει» (απόσπασμα από τον «Ύμνο της Αγάπης», μέσα από την Επιστολή Αποστόλου Παύλου Προς Κορινθίους). Ένα και ένα από τα αγαπημένα μου κείμενα, κυρίως όταν το ακούω μελοποιημένο από τον Zbigniew Preisner.
Το καινούριο single της Kid Moxie «Big In Japan» μαζί με το σάουντρακ της ταινίας «Not To Be Unpleasant But We Need To Have A Serious Talk» κυκλοφορεί από τη Lakeshore Records
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολλανδία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν
Ο διάσημος τραγουδοποιός μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν τη μεγάλη του συναυλία στον Λυκαβηττό
Η 67χρονη σταρ ξεσήκωσε τους θαυμαστές της λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.