- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένα μικρό επαναλαμβανόμενο θαύμα Νο2
Όταν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο δεν είναι νέο, όταν ο άνθρωπος δαγκώσει σκύλο τότε είναι
Η περιδίνηση των γεγονότων τείνει να σχηματίσει μια μαύρη τρύπα που με ρουφάει. Τρομάζω διαρκώς, δεν αναγνωρίζω αυτή τη χώρα, κρύος ιδρώτας κάνει μούσκεμα το φθαρμένο μου Burberry κάθε φορά που τα απλά καθημερινά γεγονότα με ζώνουν από παντού: Αγανακτισμένοι φανατικοί ταλιμπάν ρόκερς επιτίθενται στους Κόρε Υδρο που τόλμησαν να διασκευάσουν με ανίερο τρόπο Nirvana, η Ιερά Εξέταση καταδικάζει τον γέροντα Μουσακά (βοήθειά μας) και τον κάνει οσιομάρτυρα, η ΝΔ βασιζόμενη στη γνωστή ρήση: «Όταν ο σκύλος δαγκώσει άνθρωπο δεν είναι νέο, όταν ο άνθρωπος δαγκώσει σκύλο τότε είναι» μας αποκαλύπτει πως ένας κομμουνιστής είναι άθεος. Ουάου! Το έθνος πέφτει απ’ τα σύννεφα. Οι γριές που είχαν πέσει θύματα της γοητείας του Τσίπρα, μαθαίνοντας τώρα ότι όταν ξυπνάει δεν λέει το «Πιστεύω», δεν θα τον ψηφίσουν.
Αποκαλύπτω το βρώμικο ρόλο του Facebook: το fb είναι η βαλβίδα ασφαλείας στη διάχυτη αγανάκτηση, αν δεν είχε εφευρεθεί τότε ίσως η συσσωρευμένη οργή –μην έχοντας από πού να διαφύγει– να μετατρεπόταν σε επανάσταση. Κι απ’ την άλλη τι σόι κράτος είναι αυτό που αναγνωρίζει την αδικία (διά στόματος Θεοχάρη) αλλά δεν μπορεί!!! τώρα!!! να τη διορθώσει: Αν αργήσεις μια μέρα να πληρώσεις το ΦΠΑ, το πρόστιμο γίνεται απλώς εξοντωτικό. Το ανθρώπινο λάθος απαγορεύεται, δεν είναι αποδεκτό. Η κυβέρνηση δίνει το καλό παράδειγμα: Δεν κάνει λάθη και δεν καθυστερεί.
Φτιάχνω πάλι ένα τείχος προστασίας. Επιστρέφω στα δισκάκια μου για να πάρω δύναμη από νέους ανθρώπους, από Έλληνες μουσικούς που κάνουν καλά τη δουλειά τους, που έχουν πίστη, που απαντούν στην κρίση και στη σάχλα με δημιουργία. Το μικρό θαύμα συνεχίζει να συντελείται στο χώρο του αόρατου. Αυτά είναι 4 ολόφρεσκα άλμπουμ που κρατάω τώρα στα χέρια μου και μου δίνουν κουράγιο, πίστη και αισιοδοξία...
Egg Hell - Once Part of a Whole Ship
Το προσωπικό όχημα του Jef Maarawi (με αίμα βραζιλιάνικο, συριακό και ελληνικό) μετατράπηκε σε συγκρότημα και απογειώθηκε. Λυρισμός, ευαισθησία, καλές μελωδίες και ενδιαφέροντες στίχοι, ερμηνεία διεθνούς επιπέδου, μουσικοί με αγάπη και γνώση και παραγωγή που ξέρει πού να πάει.
Microondas - Hellenit
Μια κιθάρα που ουρλιάζει και γδέρνει, μια φωνή που μιλάει πειστικά και με rock attitude και τύμπανα που καρφώνουν κάθε λέξη είναι αρκετά για να δημιουργήσουν αστικά μπλουζ για μια πραγματικότητα που αποσυντίθεται, για μια πόλη φτιαγμένη από ελενίτ.
Σωτήρης Δεμπόνος - Blue Nevus
Μαντολίνα και κιθάρες, Επτάνησα και μπλουζ, Νέα Ορλεάνη και Ιόνιο σ’ ένα οργανικό χαρμάνι που κυλάει σαν νεράκι. Ο Σωτήρης Δεμπόνος με μαντολινοκίθαρο, ο συνοδοιπόρος Μανώλης Αγγελάκης με slide κιθάρα καθώς και η (όνομα και πράγμα) FarWest Mandolinistic Orchestra κάνουν καντάδες στην global μουσική.
Felizol - Πάρνηθα
Η μουσική απλότητα των ηλεκτρονικών ήχων, οι αναμνήσεις από το παρελθόν, το υποδόριο χιούμορ των (ελληνικών) στίχων, η απενοχοποιημένη διάθεση και η προσωπική διάσταση της δημιουργίας του, επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο την καλλιτεχνική υπόσταση του Felizol.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Το video game του κλιπ θα το δούμε live τη βραδιά της Eurovision
Η ποπ σταρ πέρασε στην πρώτη δεκάδα των πιο κερδοφόρων περιοδειών από γυναίκα καλλιτέχνιδα στην ιστορία της μουσικής
Το Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε τις δύο φίλες της τραγουδίστριας - «Αναξιόπιστος μάρτυρας» ο Μιτς Γουάινχαουζ
Το άλμπουμ «Horos» που κυκλοφορεί από τη Sound Effect Records παρουσιάζεται στις 22 & 23 Απριλίου στο Θέατρο Noūs - Creative Space
Πολωνία και Ελβετία «έκλεισαν την πόρτα» στον Αμερικανό ράπερ λόγω των αντισημιτικών του δηλώσεων
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Δείτε το βίντεο από τη συνάντησή τους
Οι δύο δημιουργοί μίλησαν στην ATHENS VOICE για τη συνεργασία τους σε έναν ιδιαίτερο δίσκο που κυκλοφορεί από τη Veego Records
Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για δήθεν υπέρογκα ποσά - Πτώση στα προγνωστικά για το «Ferto»
Η τραγουδίστρια «πολιορκείται» στα social media, αλλά δεν απαντά στα μηνύματα που δέχεται
Η δεύτερη φωνή του Πολ Σάιμον. Μια διαφορετική ανταπόκριση
Ο σπουδαίος Έλληνας τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα, στις 17 Απριλίου 2011
Ο διάσημος μουσικός ξεσπά κατά του Αμερικανού προέδρου για τη χρήση AI εικόνας που τον παρουσιάζει ως Ιησού
Μια playlist με τα αγαπημένα του τραγούδια
Πανικός επικράτησε για τα εισιτήρια της ιστορικής συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ - Ποια έχουν απομείνει
Το Boots on the Ground σηματοδοτεί την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το 2020
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.