- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ο Γιάννης Πετρίδης μιλάει για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον 102,5
Ο μεγάλος μουσικός παραγωγός μοιράζεται με τον Μάκη Προβατά και το κοινό του ATHENS VOICE RADIO μεταξύ άλλων και αναμνήσεις του από τον εκλιπόντα τραγουδιστή
Ο μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης μιλάει στον Μάκη Προβατά και τον 102,5 για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Μια μεγάλη, ανείπωτη θλίψη. Ο μικρός τιτανικός του Λαυρέντη βούλιαξε αφήνοντας φίλους, γνωστούς και θαυμαστές να αναπολούν τις όποιες στιγμές απέκτησαν μαζί του. «Μαζί με τον Κώστα Ζουγρή γνωρίσαμε το Λαυρέντη από παιδί σχεδόν, δεν ξέρω τι μπορώ να πω παραπάνω γι αυτόν πέρα από το ότι ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί του» λέει ο μεγάλος μουσικός παραγωγός Γιάννης Πετρίδης σε τηλεφωνική επικοινωνία του στην εκπομπή του Μάκη Προβατά στον 102,5 σήμερα το πρωί.
«Με μια λέξη μόνο μπορώ να πω με σιγουριά: Ήταν ένας από τους πιο σπουδαίους δημιουργούς». Ο Γιάννης Πετρίδης θυμάται την πρώτη φορά που συνάντησε τον Λαυρέντη «Τέλος δεκαετίας του ‘70, δούλευα στην Polygram θυμάμαι. Έρχεται λοιπόν ένα άγνωστο συγκρότημα μαζί με τον Λαυρέντη και μου δίνουν τα τραγούδια τους. Τότε δεν ήταν Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν PLJ Band». Πρόκειται για τα αρχικά των συντελεστών της μπάντας. «Το ψευδώνυμο του Λαυρέντη ήταν Larry έτσι τον λέγαμε όλοι» συμπληρώνει ο Μάκης Προβατάς.
«Εκείνη την εποχή ένα τέτοιο συγκρότημα δεν ήταν και τόσο εύκολο να βρει ευκαιρία να τους κυκλοφορήσει δίσκο. Αυτό ο δίσκος ήταν με αγγλικούς στίχους ήταν πολύ progressive. Το άλμπουμ δεν είχε καθόλου επιτυχία τότε, παρόλα αυτά σήμερα θεωρείται για τους συλλέκτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ως ένα σπάνιο άλμπουμ. Θεωρείται ως ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα εκείνης της εποχής».
Ύστερα ήρθε η εποχή της Virgin. «Τότε βγάλαμε με τους Τερμίτες μια σειρά από πολύ αξιόλογους δίσκους», θυμάται ο Γιάννης Πετρίδης. Κατά το δεύτερο μισό της δεκαετίας του ‘80 οι Τερμίτες είχαν ήδη το κοινό τους, «ο Λαυρέντης είχε ήδη όνομα και έγραφε καταπληκτικά τραγούδια» εξηγεί και μοιράζεται μια ιστορία «εξόδου»: «Μου λέει τότε: “Γιάννη ξέρεις ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα αν πάω στη Minos η οποία θα μπορεί να ηχογραφίσει τα τραγούδια που έχω και με άλλους καλλιτέχνες και να κάνει την καριέρα μου μεγαλύτερη”. Εγώ δεν σκέφτηκα να τον κρατήσω για να έχω κέρδη και έτσι του είπα να πάει και να κάνει την καριέρα που του αξίζει».
Καθώς τα χρόνια περνούσαν οι συνομιλίες των δύο φίλων πια, ξεπέρασε τη μουσική και κοντοστάθηκε στον Παναθηναϊκό. «Τις περισσότερες φορές μιλούσαμε για την ομάδα» αναπολεί ο Γιάννης Πετρίδης ο οποίος έκανε και την τελευταία συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο ραδιόφωνο στον Βήμα Fm.
Ακούστε όλη τη συνομιλία εδώ:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διανύω το 54ο έτος της καριέρας μου και στο όνειρό μου είστε πάντα μέσα εσείς» είπε στο κοινό η τραγουδίστρια
Xιλιάδες θαυμαστές της τραγουδίστριας σχηματίζoυν ουρές στις εισόδους
Αντιδράσεις στα σχόλια: «Μοιάζει με βρεγμένο χαρτί υγείας»
Η συναυλία είναι sold out, με περισσότερους από 95.000 θεατές να αναμένονται
Η σύγκριση με το παρελθόν ήταν αναπόφευκτη
Ολοκληρώθηκε η προπώληση για τη μεγάλη συναυλία της 26ης Σεπτεμβρίου – Οι τελευταίες πρόβες, οι εκπλήξεις του σόου, οι ώρες προσέλευσης και η παράταση των δρομολογίων του ΗΣΑΠ
Οι δύο ποπ σταρ τιμούν τις κλαμπ σκηνές που τις διαμόρφωσαν
Το συγκρότημα γιορτάζει 50 χρόνια πορείας με νέο δίσκο και το single Silencio
Το κινηματογραφικό «Patient Zero» θα κάνει πρεμιέρα στα MTV Video Music Awards
Η νέα διευρυμένη έκδοση του δίσκου περιλαμβάνει τέσσερα νέα τραγούδια
Ο Βρετανός τραγουδιστής αποκάλυψε ακόμη ότι χρειάστηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις
Ο δημιουργός μιλά για το νέο του άλμπουμ και τη σημασία της γυναικείας φωνής στη μουσική του
Προστέθηκαν νέες συναυλίες σε Βρετανία, Ιταλία και Γερμανία για το «Live '27»
Ο 77χρονος τραγουδιστής είχε επίσης αναβάλει δύο συναυλίες τον Ιούνιο, λόγω αδιαθεσίας
Ο σταρ της ποπ τραγούδησε δωρεάν για το κοινό στο MacArthur Park
Μία συζήτηση πριν το live στο Θέατρο Βράχων
Εγκαινιάζει τον κύκλο «Μπετόβεν 200», ένα μεγάλο αφιέρωμα που θα τρέχει όλον τον χρόνο, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη
Η επιτυχία της Έλα Λάνγκλεϊ «σαρώνει»
Η Δήμητρα Γαλάνη μιλά στην ATHENS VOICE με αφορμή την παράσταση «Ακόμα κι αν φύγεις...» στην ΕΛΣ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.