- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο μαγικός κόσμος της «Αλτσίνα» του Χαίντελ έρχεται στο Ηρώδειο
Η νέα πρόκληση του Γιώργου Πέτρου και της Καμεράτας με μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες της Μπαρόκ εποχής.
Η Καμεράτα και ο Γιώργος Πέτρου μεταφέρουν την «Αλτσίνα» του Χαίντελ στο Ηρώδειο με τη Μυρτώ Παπαθανασίου στον επώνυμο ρόλο.
Αλτσίνα στο Ηρώδειο. Η νέα πρόκληση του Γιώργου Πέτρου και της Καμεράτας μετά από ένα διάστημα ενασχόλησης με το μιούζικαλ. Οι μουσικοί της Καμεράτας με όργανα εποχής και ο διάσημος έλληνας μαέστρος, ένας από τους κορυφαίους ερμηνευτές της γήινης μουσικής του Χαίντελ, επιστρέφουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, με το μουσικό είδος που τους έχει καθιερώσει σε όλο τον κόσμο. Την όπερα του 18ου αιώνα με ένα από τα πιο δημοφιλή έργα της Μπαρόκ εποχής που πρωτοπαρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στο Λονδίνο το 1735, όταν ο Χαίντελ ήταν στο απόγειο της δόξας του.
Η μάγισσα Αλτσίνα μεταμορφώνει όσους άντρες ναυαγήσουν στο νησί της σε ζώα, αφού πρώτα τους κάνει εραστές της. Όταν ο ιππότης Ρουτζιέρο βρεθεί μπροστά της, η Αλτσίνα ανακαλύπτει τον αληθινό έρωτα. Σύντομα, όμως, η αγαπημένη του Ρουτζιέρο, η Μπραντομάντε, φτάνει στο νησί αποφασισμένη να σώσει τον σύντροφό της από τα δίχτυα της μάγισσας.
Ένα παραμύθι έρωτα και μεταμορφώσεων με αναφορές στον γνωστό μύθο της ομηρικής Κίρκης, που αιωρείται με χιούμορ και πάθος ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις ψευδαισθήσεις.
Στους ρόλους της μάγισσας Αλτσίνα και του εραστή της Ρουτζέρο δύο ελληνίδες διεθνούς φήμης, η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, που έχει διαπρέψει στον επώνυμο ρόλο στις όπερες της Βιέννης και του Παρισιού, και η μέτζο σοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη, που έχει τραγουδήσει το ρόλο του Ρουτζερο στη Νυρεμβέργη και την όπερα της Δρέσδης. Στον ρόλο της Moργκάνα η γνωστή σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και στον ρόλο της Μπρανταμαντε η Ιταλίδα Benedetta Mazzucato. Διακεκριμένοι μονωδοί με μεγάλη εμπειρία στο είδος, οι Δώρα Μπάκα, Πέτρος Μαγουλάς και Γιάννης Καλύβας συμπληρώνουν τη διανομή. Η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Γιωργίνα Γερμανού δημιουργεί ένα κήπο με αληθινά δέντρα και φυτά στη σκηνή του Ηρωδείου. Σύμφωνα με τον Πέτρου «Ο κόσμος της Αλτσίνα είναι ένας κόσμος που ζει και κινείται στις συμβάσεις του 18ου αι. με υπέροχα κοστούμια εποχής. Οι επισκέπτες στον κόσμο αυτό είναι σύγχρονοι άνθρωποι. Οι δύο αυτοί κόσμοι και εποχές συναντιούνται, αναμειγνύονται και τελικά συγκρούονται δημιουργώντας μια ιστορία τραγική και συγκινητική μαζί».
Hρώδειο, Είσοδος: €15, 10 φοιτ., 20, 30, 40, 50, ανέργων και ΑμεΑ 10. Προπώληση: Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, ticketmaster.gr, 210 8938112. Στις 6&12/7.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι θα παρακολουθήσουμε στο Μέγαρο, το Παλλάς και το ΚΠΙΣΝ
Τα νέα προγνωστικά που είδαν το φως της δημοσιότητας
Τα φαβορί πριν τις πρώτες πρόβες στη Βιέννη
Η προσωρινή «απόσταση» εξηγείται κυρίως από τα επαγγελματικά τους projects
Η φετινή περιοδεία του ξεκινά στις 27 Ιουνίου από το Δουβλίνο και περιλαμβάνει συνολικά έξι στάσεις
Aναφορές για ευρύτερη συνωμοσία - Προσπάθεια να αποκαλυφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι
«Ο κόσμος έχει ανάγκη από ρομάντζο»
Ο Πιτ Σίγκερ δεν έγραφε τραγούδια για να τα κρατά κανείς για τον εαυτό του
Η remastered έκδοση του κλασικού άλμπουμ κυκλοφορεί στις 26 Ιουνίου με πλούσιο αρχειακό περιεχόμενο
«Next year in Athens!» ευχήθηκε η Πρέσβης κα Γκέρντα Φόλγκ στον Έλληνα εκπρόσωπο - Δείτε βίντεο
Διαθέσιμο στις 31 Ιουλίου
Οι Γερμανοί metallers μιλάνε στην ATHENS VOICE λίγο πριν την επιστροφή τους στο Release Athens 2026
Με βίντεο στο instagram ανακοίνωσε το τέλος εμφανίσεων στο Nox και προσωρινή αποχή για ξεκούραση
Ο Ντέιβ Μαστέιν «τιμά» ένα κλασικό τραγούδι με τη δική του υπογραφή
«Το S.A.G.A.P.O. ήταν ένα κομμάτι της εποχής του», δήλωσε ο γνωστός τραγουδιστής
Η σειρά εμφάνισης στους δύο ημιτελικούς
Η συνεργασία με τον θρυλικό Ζέλικο Γιοκσίμοβιτς
Η ερμηνεύτρια και συνθέτρια μιλάει στην ATHENS VOICE λίγο πριν την εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αντίστοιχη στρατηγική έχει ακολουθήσει και ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.