Μουσικη

Rock & Roll Circus: 17 χρόνια βινύλιο

Οι ιδιοκτήτες του δισκοπωλείου στη Σίνα επιλέγουν 17 στιγμιότυπα από την ιστορία του

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
342288-711556.jpg

17 χρόνια Rock & Roll Circus. Το δισκάδικο της Σίνα γιορτάζει τα γενέθλια του με 4ημερο για πρώτη φορά Super Dynamic Sale  Από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Μαρτίου, όλα τα καινούρια και όλα τα μεταχειρισμένα βινύλια και cd θα έχουν έκπτωση 30% και 50% αντίστοιχα. Την Κυριακή μαζί με χιλιάδες δίσκους, cds και περιοδικά σε τιμές από 1 ευρώ, το Rock & Roll Circus γεμίζει τα ράφια του με χιλιάδες 7" singles για μία μέρα μόνο στην τιμή του 1 ευρώ. Dusty fingers έτοιμα για δράση.

Rock & Roll Circus, Σίνα 21, 2103620144.

Πέμπτη 10:00-20.30 / Παρασκευή 10:00-20.30 / Σάββατο 10:00-16.00 / Κυριακή 10.00-16.00

Λίγο πριν οι ιδιοκτήτες του Rock & Roll Circus Άγγελος Κυρούσης και  Δήμος Πασσάς μας δίνουν 17 shortcuts από την ιστορία του...

Οι ιδιοκτήτες του δισκοπωλείου στη Σίνα μας δίνουν 17 στιγμιότυπα από την ιστορία του

1.       Ανοίξαμε το Μάρτιο του 2000, μαζί με το Νίκο Πετρουλάκη, στον αριθμό 21 της Σίνα. Ο Νίκος σταμάτησε το 2008, κι έκτοτε συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

2.       Το πρώτο αθηναϊκό δισκοπωλείο που συμμετείχε στο Record Store Day, τον Απρίλιο του 2009, μόλις 2 χρόνια από τη δημιουργία του παγκόσμιου αυτού event.

3.       Κάναμε το πρώτο μας Super Dynamic Sale, το 2007, κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα των δισκοπωλείων, μιας και το εύρος της έκπτωσης φτάνει στο 50%. Και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα, 10 χρόνια μετά.

4.       Σε όλα αυτά τα χρόνια, τα ταξίδια στην Ευρώπη και κυρίως στις Η.Π.Α. έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας του ήχου του μαγαζιού.

5.       Εκεί γνωρίσαμε τους ανθρώπους πίσω από την Ubiquity, το Wax Poetics, τη Now Again, τη Light In The Attic, record dealers βγαλμένους από άλλες δεκαετίες, αποθήκες και δισκοθήκες με    ακαταχώρητα κομμάτια της παγκόσμιας δισκογραφίας

6.       Όταν πρωτοανοίξαμε το inventory με τα δεκάδες χιλιάδες 45αρια μας, και διοργανώσαμε το event με τα 7” το 2013, έμοιαζε απίθανο πόσους θησαυρούς μπορούσε να ανακαλύψει κανείς μονάχα με 1 ευρώ.

7.       Ο πιο ακριβός δίσκος που έχουμε αγοράσει/πουλήσει είναι το δεκάιντσο του Michael Garrick "Moonscape" που είχε κυκλοφορήσει στα μέσα των 60's σε 99 μόνο κόπιες στην Αγγλία.

8.       Ο στόχος είναι όσοι νέοι μπουν στο παιχνίδι των δίσκων, να ασχοληθούν με την ουσία, κι όχι με μια πρόσκαιρη φετιχιστική μανία. Έτσι μόνο θα αντιλαμβάνονται την πιστότητα των επιλογών τους, και σε αυτό προσπαθούμε να τους κατευθύνουμε.

9.       Από όσους έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον, χωρίς ίχνος «ύφους», για αυτό που κάνουμε, ο τελευταίος  που πέρασε πρόσφατα από εδώ, ήταν ο Γιάννης Πετρίδης.

10.   Ο Κατελάνος, ο Φάνης Jazz, ο Χάρης ο σινγκλάκιας και τόσοι άλλοι αφανείς ψευδώνυμοι και μη τύποι, εξακολουθούν να στηρίζουν το Rock & Roll Circus και τα υπόλοιπα δισκοπωλεία.

11.   Ο αφροαμερικάνικος ήχος είναι αυτός που μας αρέσει περισσότερο και οι εκφάνσεις αυτού. Soul, jazz, funk, r&b από τη γέννησή τους μέχρι και σήμερα.

12.   Στο Rock & Roll Circus, χιλιάδες δίσκοι, μέσα στα χρόνια, original uk jazz lps, γιαπωνέζικες εκδόσεις, αμερικάνικες soul, rock, jazz, psych, indie, reggae, ost και latin 2nd hand κυκλοφορίες, βρέθηκαν πρώτα στα χέρια μας και μετά στα δικά σας, με την ελπίδα πως βρήκαν το κατάλληλο σπίτι που θα τους φροντίζει για μια ζωή.              

Οι ιδιοκτήτες του δισκοπωλείου στη Σίνα επιλέγουν 17 στιγμιότυπα από την ιστορία του

13.   Μετά την πολυετή μας παρουσία στο διαδικτυακό digging, στο ebay και το discogs, το rockandrollcircus.gr είναι έτοιμο ως ένας αποκλειστικά δικός μας χώρος στο διαδίκτυο.

14. Ο δίσκους που δε θα πουλάγαμε ποτέ, είναι ο δίσκος που μας λείπει.

15. Συμβαίνει κάθε εβδομάδα να αγοράζουν ότι παίζει στο πικάπ.

16. Ο πιο περίεργος δίσκος που μας ζήτησαν ήταν ένας δίσκος που να εμπεριέχει το μποζόνιο του Higgs.

17. Για όλους τους παραπάνω, για 17 χρόνια η ψυχολογική υποστήριξη για τα βαριά ή και λιγότερο βαριά περιστατικά, παραμένει αδιάλειπτη.

Οι ιδιοκτήτες του δισκοπωλείου στη Σίνα επιλέγουν 17 στιγμιότυπα από την ιστορία του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ