- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Sébastien Tellier
Συνεχιστής της διαστροφικής σπιρτάδας ενός Serge Gainsbourg, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα
«Οh! My God Is Blue»
Συνεχιστής της διαστροφικής σπιρτάδας ενός Serge Gainsbourg, ο ιδιοφυής Sebastien Tellier έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για τα δέκα χρόνια του Bios στο μουσικό γεγονός του Σεπτεμβρίου. Εlectropop σεξουαλικότητα, μυστήριο και συναίσθημα. Πίσω από κάθε άλμπουμ, ένα συγκεκριμένο κόνσεπτ. «Σεξουαλικότητα», «Πολιτική» και τώρα πνευματική αφύπνιση με το «My God Is Blue». Ο Tellier γίνεται καλτ προφήτης μιας μπλε παραδοξότητας που αναζητά την ουσία έξω από τη μαύρη τρύπα της σημερινής ανοησίας. Εμφανίστηκε στην οθόνη μου για 15 λεπτά μέσω Skype με γυαλιά ηλίου, σακάκι και μια κόκα-κόλα στο χέρι από τα γραφεία της Record Makers στο Παρίσι. Θεός.
Ποια είναι η σχέση μεταξύ «Politics» και «Sexuality»; Όλες οι θεματικές πίσω από τα άλμπουμ μου σχετίζονται με τον άνθρωπο, που είναι στην ουσία τόσο μικρός απέναντι σε κάτι τόσο μεγάλο που ποτέ δεν μπορεί να ελέγξει.
Γιατί σταματήσαμε να φανταζόμαστε το μέλλον; Όλες οι μοντέρνες κοινωνίες βρίσκονται σε κρίση και όσο οδυνηρό κι αν είναι πρέπει να τα φτιάξουμε όλα από την αρχή. Να κάνουμε τη ζωή μας πιο cool, πιο χρωματιστή. Οπότε η κρίση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξαναχτίσουμε τον κόσμο.
Τι είναι για σένα cool τώρα; Θυμάμαι, όταν ήμουν στις Μαλδίβες βρέθηκα σε ένα γυάλινο δωμάτιο για μασάζ στο βυθό του ωκεανού όπου γύρω-γύρω κολυμπούσαν ψάρια. Αυτό είναι για μένα cool.
Ποιος είναι ο πιο cool τύπος στη Record Makers; O Κavinsky. Eίναι αυθεντικά κουλ.
Ποιο είναι το μήνυμα του «Μy God Is Blue»;Να μην ξεχνάς ποτέ την πνευματικότητα της ζωής. Είναι η αφετηρία για αφύπνιση. Λέω στο κοινό μου ότι πρέπει να βρει την ισορροπία μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου. Η πνευματικότητα είναι το όνειρο. Η ζωή δεν είναι μόνο μια σειρά δράσεων, μόνο γεγονότα. Πρέπει να θυμόμαστε συνεχώς το ρήμα ονειρεύομαι.
Ρωτάνε πολλοί φίλοι, αν θα παίξεις το La Ritournelle… Αυτό το τραγούδι είναι το πιο κλασικό μου, δεν μπορώ να μην το παίξω. Αλλιώς θα απογοητεύσω το κοινό. Είναι καθήκον μου να το συμπεριλάβω στη συναυλία. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα αγοράσουν εισιτήρια μόνο και μόνο για το κομμάτι αυτό.
Πώς φτιάχτηκε το τραγούδι; To έγραψα, θυμάμαι, μέσα σε οκτώ λεπτά. Μόλις τελείωσα, τηλεφώνησα στους φίλους να τους πω ότι έγραψα κάτι που θα μιλήσει στην ψυχή τους. Ήταν ήδη έτοιμο από την πρώτη του φόρμα.
Τρία πράγματα που δεν ξέρουμε για σένα; Με χαλαρώνει να τρώω μπισκότα μπροστά στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει πια η Πόρσε και κοιμάμαι γυμνός.
Tι περιμένεις να δεις στην Αθήνα; Περιμένω ένα ωραίο κοινό, χρειάζομαι την ενέργειά του, γιατί το νέο μου σόου είναι γεμάτο ενέργεια και το χρειάζομαι για να κάνω το καλύτερο.
Πόσοι θα είστε στη σκηνή; Τρεις μουσικοί: ένας ντράμερ, ένας κιμπορντίστας κι εγώ, που άλλοτε παίζω πιάνο, άλλοτε κιθάρα, μερικές φορές μόνο τραγουδάω. Θα έχει ειδικούς φωτισμούς σε ένα ατμοσφαιρικό και μυστήριο σόου για το οποίο είμαι περήφανος. Ελπίζω να το απολαύσετε.
Bios, Πειραιώς 84, 210 3425.335. Έναρξη 23.00. Είσοδος € 30. Προπώληση στο www.bios.gr και στο Bios, 11.00-1800. Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Στις 21/9.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Στις εικόνες, ποζάρει στο καμαρίνι της, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή
Σημαντική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με διεθνή πορεία και σπουδαίες συνεργασίες
Μια μουσική εμπειρία που κινείται ανάμεσα στη μνήμη, το συναίσθημα και την ελπίδα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.