- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Νικήτας Κακλαμάνης για Μάρω Κοντού: Πάλεψε σχεδόν δύο χρόνια μόνη της με τον καρκίνο
Βαθιά συγκινημένος για την απώλεια της σπουδαίας ηθοποιού, αλλά και καλής του φίλης, προχώρησε σε μία σπαρακτική αποκάλυψη
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αποκάλυψε τη μάχη που έδινε η Μάρω Κοντού με τον καρκίνο
Συγκινημένος ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε σήμερα (17.7) το τελευταίο αντίο στη Μάρω Κοντού. Η ηθοποιός και αγαπημένη φίλη του Προέδρου της Βουλής πέθανε σε ηλικία 92 ετών στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες της ζωής της.
Μετά το τέλος της κηδείας της Μάρως Κοντού και αφού εκφώνησε έναν συγκινητικό επικήδειο για τη βαθιά φιλία που τους έδενε, ο Νικήτας Κακλαμάνης παραχώρησε δηλώσεις σε δημοσιογράφος που ανέμεναν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, αποκαλύπτοντας ότι η ηθοποιός έδινε τα τελευταία 2 χρόνια μάχη με τον καρκίνο. «Μόλις αποχαιρετήσαμε μια μεγάλη Ελληνίδα θεατρίνα. Έναν ωραίο άνθρωπος. Μια πολύ σημαντική Ελληνίδα γυναίκα. Η Μάρω – τώρα μπορώ να τα πω – πάλεψε σχεδόν μόνη της δυο χρόνια με τον καρκίνο. Μπορεί να μην μπόρεσε τελικά να τον νικήσει, αλλά έφυγε όπως ήθελε, όρθια και με αξιοπρέπεια, όπως έζησε όλη της τη ζωή. Καλό της ταξίδι», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Ο συγκινητικός επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη στην κηδεία της Μάρως Κοντού
«Αυτό που με πονάει είναι ότι, αντί να σου πω "καλημέρα", όπως συνηθίζαμε τόσα χρόνια, πρέπει τώρα να σου πω το οριστικό "καληνύχτα". Μια καληνύχτα στις μικρές στιγμές μας, στις ατέλειωτες συζητήσεις μας για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τέχνη και την πολιτική», είπε αρχικά στον επικήδειο ο Νικήτας Κακλαμάνης και συνέχισε:
«Στις κοινές μας διαδρομές, στα κοινά της χώρας, στη νεανική συγκίνηση που νιώθαμε κάθε φορά που ανταμώναμε. Η σχέση μας ξεκίνησε από τον δικό μου θαυμασμό και κατέληξε σε μια βαθιά, ειλικρινή φιλία. Λένε ότι ο Θεός δημιούργησε πρώτα τον άντρα, αλλά κατάλαβε πως ήταν ικανός για κάτι ακόμη μεγαλύτερο και δημιούργησε τη γυναίκα. Έτσι έπλασε και εσένα: ένα πλάσμα με έμφυτη ευγένεια, θρυλική ανεξαρτησία, ελευθερία και δύναμη. Μια γυναίκα με θέληση, πεποιθήσεις και πυξίδα πάντα την καρδιά της. Εσύ, το νεαρό κορίτσι από τα Ψαρά, με τις εξαιρετικές σπουδές στην υποκριτική και τον χορό, αλλά και το πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής, θωρακίστηκες με γνώσεις και ικανότητες για να σταθείς σε έναν ανδροκρατούμενο και συχνά αφιλόξενο κόσμο. Για περισσότερες από έξι δεκαετίες χάρισες στο κοινό πάνω από 90 θεατρικά έργα και 60 κινηματογραφικές ταινίες, από το 1954 έως σήμερα, ενώ παρέμεινες ακούραστη στην τηλεόραση μέχρι και το 2026.
Λίγες ώρες πριν την κηδεία της Μάρως Κοντού, ο Νικήτας Κακλαμάνης πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία της ηθοποιού. Όπως είχε ζητήσει η ηθοποιός, την επόμενη φορά που η παρέα τους θα καθόταν μαζί για φαγητό ή για μια παρτίδα μπιρίμπα, να αφήσουν μπροστά στην άδεια καρέκλα της ένα τσιγάρο και ένα ποτήρι ουίσκι, ως έναν συμβολικό αποχαιρετισμό. Ο Πρόεδρος της Βουλής βρέθηκε στο αγαπημένο της στέκι και άφησε μπροστά στην καρέκλα όπου συνήθιζε να κάθεται ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο, όπως εκείνη του είχε ζητήσει.
«Η τελευταία σου επιθυμία… Στο αγαπημένο σου στέκι, η παρέα σου και μπροστά στην άδεια καρέκλα σου, ένα ποτήρι ουίσκι και ένα τσιγάρο… Καλό σου ταξίδι Μάρω μου…», έγραψε στην ανάρτησή του. Οι δύο τους συνδέονταν με στενή φιλία και συναντιόνταν συχνά με κοινή παρέα για φαγητό και παρτίδες μπιρίμπας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει για το Μουσείο Ακρόπολης - Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα με 33 παραγωγές και δράσεις σε 15 χώρους της πόλης
Φωτογράφος με δικό του οπτικό υλικό και δικό του «λεξιλόγιο» κίνησης, χρώματος και οπτικών γωνιών λήψεων.
Ένα αφιέρωμα στον τόπο και τους ανθρώπους του, στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου
Η 21η Σεπτεμβρίου υπενθυμίζει ότι η ειρήνη είναι μια διαρκής προσπάθεια συνύπαρξης, δικαιοσύνης και αλληλοκατανόησης
Ο ηδονισμός του ρέιβ και η τέκνο της αγωνίας
Από τις ατομικές συνήθειες έως τις συλλογικές δράσεις και τη σύνδεση της καθαριότητας με τον πολιτισμό και την αισθητική
Το Ελβετικό Κέντρο για τον Πολιτισμό, την Έρευνα και τη Διπλωματία εγκαινιάζεται την 1η Οκτωβρίου, μαζί με το φεστιβάλ One & Only Athens
Στα highligths τo «Φάουστ» του Ρομέο Καστελούτσι, το «Έπος» του Νίκου Καραθάνου αλλά και η μεγάλη έκθεση του Δημήτρη Παπαϊωάννου
Νέος κύκλος δράσεων για βρέφη, παιδιά, εφήβους και ενήλικες φέρνει τη μουσική πιο κοντά σε όλες τις ηλικίες
Η υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου αρχαιολόγου και φιλέλληνα
Ας ξαναδιαβάσουμε μερικά από τα σπουδαία κείμενά του
Το φθινόπωρο μπαίνει για τα καλά και η σεζόν αρχίζει να μας υποδέχεται στις κλειστές αίθουσες
Συνελήφθη, υπέστη εικονικές εκτελέσεις και αφιέρωσε τη ζωή και τη δουλειά του στην πρόσφατη ιστορία της πατρίδας του
Τι αξίζει να παρατηρούν οι γονείς και δύο απλές δραστηριότητες που μπορούν να ανοίξουν ουσιαστικές συζητήσεις γύρω από την επιστροφή στο σχολείο.
Το κοινό συμμετέχει ενεργά σε μια διαδρομή γεμάτη εικόνες, ήχους, γρίφους και θεατρικά στοιχεία
Μια πρωτότυπη περιήγηση στην ιστορική γειτονιά της Αθήνας με σταθμούς στη ζωή μεγάλων δημιουργών
Η βράβευση της Μιμής Ντενίση και τα 100 χρόνια της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών
Η δημοκρατία ως διαρκής άσκηση της ελευθερίας
Από την κλασική Αφροδίτη της Κνίδου και το αναγεννησιακό παράδειγμα του Botticelli έως τις μοντερνιστικές επανερμηνείες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.