- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή: Διήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο
Γιορτάζει τη νέα του εποχή με βιωματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια
Πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων για τη βιοποικιλότητα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Νοεμβρίου
Με αφορμή την επίσημη αναγνώρισή του ως Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων.
Η νέα του ταυτότητα σηματοδοτεί μια νέα εποχή εξωστρέφειας, εκπαίδευσης και βιωματικής γνώσης, με δράσεις που γεφυρώνουν την επιστήμη με την καθημερινότητα. Το Μουσείο Γουλανδρή συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τη σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος, καλώντας με τη νέα του έκθεση «Βιοποικιλότητα. Όλα συνδέονται» το κοινό να αναγνωρίσει πως η βιοποικιλότητα είναι το πλέγμα της ζωής, στο οποίο ανήκουμε όλοι μας και η ύπαρξή μας δε μπορεί παρά να συνδέεται άρρηκτα με τη διατήρησή της.
Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στις 15 και 16 Νοεμβρίου
Το Μουσείο αξιοποιεί τη νέα έκθεση «Βιοποικιλότητα. Όλα συνδέονται» που περιλαμβάνει:
- Ενημερωτική εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα (Σάββατο 15/11, Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής», Κέντρο ΓΑΙΑ). Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.
- Βιωματικό εργαστήριο STEAM για παιδιά 5–10 ετών με τίτλο Παγωμένα αυγά δεινοσαύρου σε συνεργασία με το Children’s Institute of Technology (Κυριακή 16/11, Κέντρο ΓΑΙΑ).
Τα παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και θα παρατηρήσουν, θα υποθέσουν, θα αναρωτηθούν, προκειμένου να ανακαλύψουν ποια ουσία λιώνει πιο αποτελεσματικά τον πάγο και απελευθερώνει το 3D printed δεινοσαυράκι τους. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, αναπτύσσουν δεξιότητες διερεύνησης, εξαγωγής συμπερασμάτων και πρώτης επιστημονικής σκέψης.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ: Εργαστήρι STEAM “Παγωμένα αυγά δεινοσαύρου”(5-10 ετών) – CIT. – Συμπλήρωση φόρμας
- Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά παιδιά 5–10 ετών με θέμα τη βιοποικιλότητα με τον εικαστικό Γιάννη Κρανιδιώτη (Κυριακή 16/11, Κέντρο ΓΑΙΑ).
Ένα δημιουργικό ταξίδι για παιδιά που ξεκινά από την παρατήρηση της φύσης και καταλήγει σε μία προσωπική εικαστική σύνθεση. Τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς όλα τα ζωντανά όντα συνδέονται στο οικοσύστημα, εξερευνούν μέσα από παραδείγματα το πώς η τέχνη μπορεί να αποτυπώσει περιβαλλοντικά θέματα και, μέσα από πειραματισμό με φως και σκιά, δημιουργούν το δικό τους έργο shadow art, αποτυπώνοντας ένα είδος που απειλείται από την κλιματική κρίση.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ: Καλλιτεχνικό εργαστήρι με τον εικαστικό Γιάννη Κρανιδιώτη. (5-10 ετών) – Συμπλήρωση φόρμας
- Οργανωμένες ξεναγήσεις στη νέα έκθεση
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της βιοποικιλότητας, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των νέων και η προώθηση της ενεργού συμμετοχής στην προστασία της φύσης.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα εργαστήρια:
E-mail: edugaia@gnhm.gr
Τηλ.: 210 8015870-550 ή 210 8015870-574
Είσοδος: Όθωνος 100 Κηφισιά
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ
Instagram: @nm_natural_history_goulandris
TikTok: @naturalhistorygoulandris
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κορυφαίο γκαλά τίμησε τη «La Divina» στο Hôtel de Paris, συνδυάζοντας την τέχνη με τη φιλανθρωπία
Mε Ελεύθερη Είσοδο (10.00 με 16.00) και μοναδικές δράσεις
Σε εξέλιξη η διαδικασία για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο
Συναυλίες, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο, DJ sets, υπαίθριες εικαστικές εκθέσεις και πολλά ακόμη συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κήπου για το καλοκαίρι 2026
Επέστρεψε με το νέο της βιβλίο «Ο συμβολισμός της λεοπάρδαλης», κάνει την τελειωμένη μάνα στον «Σωσμένο» του Βασίλη Μπισμπίκη και ετοιμάζεται για «ταραχή» με τον Λευτέρη Πανταζή στις «Βάκχες»
Περιλαμβάνει 96 έργα κορυφαίων δημιουργών όπως η Φρίντα Κάλο και ο Ντιέγκο Ριβέρα
Σε μια ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 29 Απριλίου, συγκροτήθηκε η ομάδα που εργάζεται για αυτόν τον σκοπό
Δεν δίνει απαντήσεις, αλλά σε βάζει να ξαναδείς τι σημαίνει αντρική ταυτότητα σήμερα
Είπε: «Κάθε νίκη μετεξελίσσεται σε ήττα»
Με κεντρικό άξονα το Μουσείο Μπενάκη, μετατρέπει την πόλη σε ένα ζωντανό δίκτυο σύγχρονου κοσμήματος, κεραμικής και εικαστικών αντικειμένων.
Το μήνυμα της Λίνας Μενδώνη
Πώς ένα κινηματογραφική saga έγινε παγκόσμιο πολιτισμικό φαινόμενο και απέκτησε τη δική του ημέρα
Το ταξίδι που σημάδεψε τη ζωή και το έργο του μεγάλου φιλέλληνα ρομαντικού ποιητή
Η κατανομή πόρων και οι κομβικές παρεμβάσεις
Είχαν κατασχεθεί από τις ΗΠΑ
Πρόκειται για το παλαιότερο γνωστό δείγμα αποκαταστατικής οδοντιατρικής στη Σκωτία
Animation, ταινίες μικρού μήκους και δράσεις που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη διαφορετικότητα για ηλικίες 8–12 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.