More in Culture

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή: Διήμερο εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο

Γιορτάζει τη νέα του εποχή με βιωματικά εργαστήρια και ξεναγήσεις για όλη την οικογένεια

Γεωργία Ζερβογιάννη
Γεωργία Ζερβογιάννη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελεύθερη είσοδος για όλους στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Νοεμβρίου
Ελεύθερη είσοδος για όλους στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Νοεμβρίου © Θωμάς Γερασόπουλος

Πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων για τη βιοποικιλότητα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή το Σαββατοκύριακο 15 - 16 Νοεμβρίου

Με αφορμή την επίσημη αναγνώρισή του ως Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό με δωρεάν είσοδο το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Νοεμβρίου και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα πλούσιο διήμερο εκδηλώσεων.

Η νέα του ταυτότητα σηματοδοτεί μια νέα εποχή εξωστρέφειας, εκπαίδευσης και βιωματικής γνώσης, με δράσεις που γεφυρώνουν την επιστήμη με την καθημερινότητα. Το Μουσείο Γουλανδρή συνεχίζει να εμπνέει μέσα από τη σχέση ανθρώπου και περιβάλλοντος, καλώντας  με τη νέα του έκθεση «Βιοποικιλότητα. Όλα συνδέονται» το κοινό να αναγνωρίσει πως η βιοποικιλότητα είναι το πλέγμα της ζωής, στο οποίο ανήκουμε όλοι μας και η ύπαρξή μας δε μπορεί παρά να συνδέεται άρρηκτα με τη διατήρησή της.

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στις 15 και 16 Νοεμβρίου

Το Μουσείο αξιοποιεί τη νέα έκθεση «Βιοποικιλότητα. Όλα συνδέονται» που περιλαμβάνει:

  • Ενημερωτική εκδήλωση για τη βιοποικιλότητα (Σάββατο 15/11, Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής», Κέντρο ΓΑΙΑ).  Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.
  • Βιωματικό εργαστήριο STEAM για παιδιά 5–10 ετών με τίτλο Παγωμένα αυγά δεινοσαύρου σε συνεργασία με το Children’s Institute of Technology (Κυριακή 16/11, Κέντρο ΓΑΙΑ).

Τα παιδιά θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και θα παρατηρήσουν, θα υποθέσουν, θα αναρωτηθούν, προκειμένου να ανακαλύψουν ποια ουσία λιώνει πιο αποτελεσματικά τον πάγο και απελευθερώνει το 3D printed δεινοσαυράκι τους. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, αναπτύσσουν δεξιότητες διερεύνησης, εξαγωγής συμπερασμάτων και πρώτης επιστημονικής σκέψης.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: Εργαστήρι STEAM “Παγωμένα αυγά δεινοσαύρου”(5-10 ετών) – CIT. – Συμπλήρωση φόρμας

  • Εικαστικό Εργαστήριο για παιδιά παιδιά 5–10 ετών με θέμα τη βιοποικιλότητα με τον εικαστικό Γιάννη Κρανιδιώτη (Κυριακή 16/11, Κέντρο ΓΑΙΑ). 

Ένα δημιουργικό ταξίδι για παιδιά που ξεκινά από την παρατήρηση της φύσης και καταλήγει σε μία προσωπική εικαστική σύνθεση. Τα παιδιά ανακαλύπτουν πώς όλα τα ζωντανά όντα συνδέονται στο οικοσύστημα, εξερευνούν μέσα από παραδείγματα το πώς η τέχνη μπορεί να αποτυπώσει περιβαλλοντικά θέματα και, μέσα από πειραματισμό με φως και σκιά, δημιουργούν το δικό τους έργο shadow art, αποτυπώνοντας ένα είδος που απειλείται από την κλιματική κρίση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: Καλλιτεχνικό εργαστήρι με τον εικαστικό Γιάννη Κρανιδιώτη. (5-10 ετών) – Συμπλήρωση φόρμας

  • Οργανωμένες ξεναγήσεις στη νέα έκθεση
Διήμερο εκδηλώσεων για τη Βιοποικιλότητα 15 & 16 Νοεμβρίου 2025

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της βιοποικιλότητας, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των νέων και η προώθηση της ενεργού συμμετοχής στην προστασία της φύσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα εργαστήρια:
E-mail: edugaia@gnhm.gr
Τηλ.: 210 8015870-550 ή 210 8015870-574

Είσοδος: Όθωνος 100 Κηφισιά

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

Instagram: @nm_natural_history_goulandris

TikTok: @naturalhistorygoulandris

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY