- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για ΤΝ: Προτιμώ να πεθάνω παρά να τη χρησιμοποιήσω στις ταινίες μου
Η ταινία «Φρανκενστάιν» του Ντελ Τόρο θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 7 Νοεμβρίου
Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για ΤΝ: Προτιμώ να πεθάνω παρά να τη χρησιμοποιήσω στις ταινίες μου
Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο αποσαφήνισε τις θέσεις του σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας στον κινηματογράφο, λέγοντας ότι «προτιμά να πεθάνει» παρά να εργαστεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ο τριπλά βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός έκανε παραλληλισμούς μεταξύ των ειδικών στον τομέα της τεχνολογίας (tech bros) με την "αλαζονεία" του Φρανκενστάιν, του χαρακτήρα της Μέρι Σέλεϊ που φέρνει στις οθόνες με τη νέα ταινία του.
Σε συνέντευξή του στο NPR, ο σκηνοθέτης των «Pan’s Labyrinth» και «Sheme of Water» δήλωσε ότι «η έμφυτη ηλιθιότητα... είναι αυτό που καθοδηγεί τις περισσότερες από τις χειρότερες ταινίες στον κόσμο».
Ανέφερε ακόμη ότι ήθελε η εκδοχή του για τον Φρανκενστάιν να «είναι παρόμοια με τους tech bros» προσθέτοντας: «Είναι κάπως τυφλός, δημιουργεί κάτι χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες και νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε μια παύση και να σκεφτούμε πού πηγαίνουμε».
«Η Τεχνητή Νοημοσύνη, ιδιαίτερα η παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη - δεν με ενδιαφέρει, ούτε θα με ενδιαφέρει ποτέ. Είμαι 61 ετών και ελπίζω να μπορέσω να παραμείνω αδιάφορος για τη χρήση της μέχρι να πεθάνω... Την άλλη μέρα, κάποιος μου έγραψε ένα email και είπε: "Ποια είναι η στάση σου απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη;" Και η απάντησή μου ήταν πολύ σύντομη. Είπα: "Προτιμώ να πεθάνω"» τόνισε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.
Η ταινία «Φρανκενστάιν» του Ντελ Τόρο, που θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 7 Νοεμβρίου, είναι διασκευή του μυθιστορήματος της Σέλεϊ του 1818 με πρωταγωνιστές τους Όσκαρ Άιζακ, Τζέικομπ Ελόρντι, Μία Γκοθ, Κρίστοφ Βαλτς και Ραλφ Ίνεσον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.