- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: Δείτε το τρέιλερ της νέας ταινίας «Φρανκεστάιν» με τους Όσκαρ Άιζακ και Τζέικομπ Ελόρντι
Ο σκηνοθέτης θέλει να φέρει στην οθόνη μια διαφορετική άποψη του μυθιστορήματος της Σέλεϊ
Ο Τζέικομπ Ελόρντι θα είναι το τέρας στην ταινία «Φρανκεστάιν» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο
Η συνεργασία του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο με το Netflix συνεχίζεται, με τον Μεξικανό δημιουργό να δείχνει ιδιαίτερα δημιουργικός μετά την συμφωνία που υπέγραψε με τον streaming κολοσσό πριν 2 χρόνια.
Μετά το «Pinocchio» και το «Cabinet of Curiosities», η συνέχεια αναμένεται να δοθεί με ένα απωθημένο του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο: τον Φρανκεστάιν με τον Όσκαρ Άιζακ να πρωταγωνιστεί.
«Ονειρεύομαι να κάνω ταινία για τον Φρανκεστάιν εδώ και πολλά, πολλά χρόνια», είχε δηλώσει πριν αρκετό καιρό στο ComingSoon ο Ντελ Τόρο, ενώ είχε πει στο Variety πως «Δουλεύω σε μια monster movie, δεν θα σας πω τον τίτλο διότι δεν είναι ο τελικός, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι γράφουμε το σενάριο και σχεδιάζουμε το εικαστικό κομμάτι, εδώ και μήνες. Οπότε είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει την επόμενη δουλειά μου».
Ο στενός του συνεργάτης Τζ. Μάιλς Ντέιλ είχε δηλώσει πως ο Ντέλ Τόρο έχει δεσμευτεί να φέρει στην οθόνη μια διαφορετική άποψη του μυθιστορήματος της Σέλεϊ, που θα πραγματεύεται τα θέματα της οικογένειας και θα αγγίζει τα «βαθιά συναισθηματικά» υπονοούμενα της περίφημης τραγικής ιστορίας.
«Στις τελευταίες δύο ταινίες, σίγουρα με το “Nightmare Alley” και μετά με τον “Pinocchio”, έχουμε ασχοληθεί με όλη τη σχέση πατέρα-γιου. Και ο Γκιγιέρμο κι εγώ χάσαμε τους πατεράδες μας τα τελευταία χρόνια. Το να έχεις μια δυνατή πατρική φιγούρα ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας. Αυτή η εκδοχή του Φρανκενστάιν ακολουθεί πολύ αυτόν τον θεματικό δρόμο. Έτσι, νιώθω ότι αυτή είναι η τρίτη ταινία στην τριλογία του πατέρα του Γκιγιέρμο. Αυτό είναι συναρπαστικό, και όταν διαβάζεις το σενάριο, είναι πολύ συναισθηματικό και, φυσικά, πολύ εμβληματικό».
Ο Τζέικομπ Ελόρντι, τον οποίο είδαμε πρόσφατα στο «Priscilla» και «Saltburn», θα συμπρωταγωνιστήσει στον ρόλο του τέρατος και μαζί του οι Τζέισον Αϊζακς στον ρόλο του Βίκτoρ Φρανκενστάιν, Μία Γκοθ, Κρίστοφ Βαλτς, Φίλιξ Κάμερερ, Λαρς Μίκελσεν, Ντέιβιντ Μπράντλεϊ και Κρίστιαν Κόνβερι.
Πέρα από την σκηνοθεσία ο Ντελ Τόρο έχει αναλάβει και το σενάριο της ταινίας με την επίσημη σύνοψη να αναφέρει πως «ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο προσαρμόζει την κλασική ιστορία της Μαίρη Σέλεϊ για τον Βίκτορ Φρανκενστάιν, έναν λαμπρό αλλά εγωιστικό επιστήμονα που ζωντανεύει ένα πλάσμα σε ένα τερατώδες πείραμα που οδηγεί τελικά στην ανατροπή τόσο του δημιουργού όσο και της τραγικής δημιουργίας του».
H ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το θρυλικό κόμικ των '90s ζωντανεύει στην οθόνη - Πρεμιέρα το 2026
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 24 Σεπτεμβρίου 2027
Έρχεται audiobook 13 ωρών με ψηφιακή αναπαραγωγή της φωνής του ηθοποιού πριν από την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν
Στο καστ επρόκειτο να συμμετάσχουν γνωστά ονόματα, όπως η Τζέιν Σέιμουρ και ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ
Από την Πέμπτη 25 Ιουνίου έως την Κυριακή 28 Ιουνίου 2026
Ο Τάικα Γουαϊτίτι σκηνοθετεί την ταινία επιστημονικής φαντασίας που βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Καζούο Ισιγκούρο
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε εξασφαλίσει η ηθοποιός Τζούλια Γκάρνερ
Ο διάσημος σκηνοθέτης και η ποπ σταρ εθεάθησαν σε παραθαλάσσια πόλη
Αγγελόπουλος και Καϊτέλ κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό
Η νέα ταινία της Disney και της Pixar ξεπέρασε τα 300 εκατ. δολάρια παγκοσμίως στο πρώτο Σαββατοκύριακο
Αλλαγή σχεδίων μετά τη συμφωνία-μαμούθ 50 δισ. δολαρίων με την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης
Οι κριτικοί αποθεώνουν την πρωταγωνίστρια - Τι λένε για την πλοκή και τους χαρακτήρες
Σε κλίμα συγκίνησης στο Θέατρο Κολωνού, ο χολιγουντιανός σταρ τίμησε τη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου
Ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ζεμέκις επέλεξε να γυρίσει την ταινία σε δύο φάσεις
Το project περιγράφεται ως μια κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα απομακρυσμένο και μυστηριώδες νησί
Τον ρόλο που επρόκειτο να υποδυθεί τελικά ανέλαβε ο Τζον Πάνκοου
Ομηρικά έπη, σούπερ ήρωες και auteur vibes
Η Τζέσι είναι η αρχηγός των παιχνιδιών της μικρής Μπόνι, αλλά οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ένα τάμπλετ μπαίνει στη ζωή της πιτσιρίκας.
Ένα ιδιότυπο θρίλερ με έντονο σασπένς, σκηνές ωμής βίας και μια ιντριγκαδόρικη κεντρική ιδέα που στρέφεται γύρω από τον έρωτα των δύο νέων.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.