- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζέιμς Γκαν: Το αντιαμερικανικό κλίμα επηρεάζει τις εισπράξεις του Superman διεθνώς
Ο σκηνοθέτης εξηγεί γιατί η ταινία τα πάει καλύτερα στις ΗΠΑ από ό,τι στον υπόλοιπο κόσμο
Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γκαν αποδίδει την καλύτερη εμπορική πορεία του Superman στις ΗΠΑ σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο στο «αντιαμερικανικό αίσθημα» που επικρατεί
Ο Τζέιμς Γκαν δήλωσε πως το παγκόσμιο αντιαμερικανικό κλίμα ενδέχεται να επηρεάζει την πορεία του Superman εκτός ΗΠΑ.
Το Superman του Τζέιμς Γκαν, πρώτη ταινία του ανανεωμένου κινηματογραφικού σύμπαντος της DC έχει σημειώσει σίγουρη εμπορική επιτυχία, συγκεντρώνοντας παγκοσμίως 426 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το The Numbers. Ωστόσο, τα 253 εκατομμύρια από αυτά προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σε σύγχρονες υπερπαραγωγές, οι διεθνείς πωλήσεις συχνά ισοδυναμούν ή ξεπερνούν τις εγχώριες. Έτσι, τέθηκε στον Γκαν το ερώτημα τι προκαλεί αυτή τη διαφορά.
«Πράγματι αποδίδουμε καλύτερα εγχωρίως, αλλά και οι διεθνείς πωλήσεις ανεβαίνουν, με πολύ καλά νούμερα τις καθημερινές – όπως και στις ΗΠΑ», δήλωσε στο Rolling Stone.
«Η φήμη της ταινίας είναι θετική παντού, κάτι που ήταν το πιο σημαντικό. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν χώρες στις οποίες πηγαίνει εξαιρετικά, όπως η Βραζιλία και το Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο σκηνοθέτης συνέχισε εξηγώντας πως πολιτισμικές διαφορές αλλά και η εικόνα των ΗΠΑ διεθνώς ενδέχεται να καθιστούν τον χαρακτήρα του Σούπερμαν λιγότερο ελκυστικό: «Ο Σούπερμαν δεν είναι τόσο γνωστός ή δημοφιλής σε ορισμένες χώρες όσο είναι ο Μπάτμαν», ανέφερε.
«Αυτό επηρεάζει την αποδοχή του. Και επίσης επηρεάζει το γεγονός ότι υπάρχει ένα γενικότερο αντιαμερικανικό αίσθημα σε πολλά σημεία του κόσμου αυτή τη στιγμή. Δεν μας βοηθάει αυτό».
Ωστόσο, ο Γκαν παραμένει αισιόδοξος: «Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να αναπτυχθεί το κοινό. Για εμάς, όλο αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Το ότι η ταινία αγκαλιάστηκε από τον κόσμο είναι μόνο η αρχή αυτού που ο Πίτερ (Σάφραν, συμπρόεδρος της DC) κι εγώ καλλιεργούμε εδώ και τρία χρόνια. Το να ξεκινάμε τόσο θετικά είναι απλώς συγκλονιστικό».
Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που το αντιαμερικανικό κλίμα θεωρείται ανασταλτικός παράγοντας για τις επιδόσεις χολιγουντιανών ταινιών.
Τον Φεβρουάριο, φαν του κινεζικού μπλοκμπάστερ Ne Zha 2 «κήρυξαν πόλεμο» στην ταινία Captain America: Brave New World στη χώρα τους, με χαρακτηριστικό σχόλιο: «Η Αμερική στην πραγματικότητα δεν έχει υπερήρωες και δεν είναι φάρος ειρήνης και ανθρωπισμού».
(Με πληροφορίες του ΝΜΕ)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Αέρας Χόλιγουντ στο κέντρο της Αθήνας
Το αριστούργημα του Νίκου Κούνδουρου με τη μοναδική ερμηνεία του Ντίνου Ηλιόπουλου
Μετά το «Mirai» ο διάσημος Μαμόρου Χοσόντα μας ταξιδεύει σε νέους, συναρπαστικούς κόσμους
Το φιλμ πετυχαίνει να μας κλέψει την καρδιά όχι μόνο για τα επίκαιρα μηνύματά του αλλά και για την τρυφερότητα που επιδεικνύει
Διακρίθηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας 2025, κερδίζοντας το Βραβείο Κοινού
Η Τζέσι Μπάκλεϊ βρίσκει ακόμη έναν δυνατό ρόλο, που θα συζητιέται για καιρό, ενώ ο Κρίστιαν Μπέιλ παίζει με την άνεση του ηθοποιού που τα καταφέρνει όλα.
Ποιες εταιρείες παραγωγής κυριαρχούν στην βιομηχανία του θεάματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.