- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Οι άγριες μέρες μας»: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου έρχεται από το Cinobo
Κάποιοι μιλούν ήδη για αυτήν ως την σημαντικότερη ταινία του φετινού καλοκαιριού
Το πολυαναμενόμενο road movie έρχεται στους θερινούς κινηματογράφους της Ελλάδας στις 12 Ιουνίου από το Cinobo
Μετά την βράβευσή του με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών το 2019, για την μικρού μήκους ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», αλλά και την τηλεοπτική μίνι σειρά του «Milky Way», που προβλήθηκε το 2023 στο Mega, ο Βασίλης Κεκάτος επιστρέφει με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Οι άγριες μέρες μας» (Our Wildest Days). Με πρωταγωνιστές τους Δάφνη Πατακιά, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Σταύρος Τσουμάνης, Εύα Σαμιώτη και Ναταλία Σουίφτ, η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα Generation 14plus του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου έκανε και την παγκόσμια πρεμιέρα του, τον Φεβρουάριο του 2025. Το πολυαναμενόμενο road movie που αφηγείται τις περιπέτειες μιας παρέας από «γλυκά τσογλανάκια» που κάνουν τον γύρο της Ελλάδας έρχεται στους θερινούς κινηματογράφους της Ελλάδας στις 12 Ιουνίου από το Cinobo.
Η Χλόη (Δάφνη Πατακιά), μια 20χρονη κοπέλα που νιώθει εγκλωβισμένη στο πατρικό της, αποφασίζει να αφήσει την οικογένειά της και ξεκινάει ένα ταξίδι για τον Έβρο, όπου ζει η μεγάλη της αδελφή. Στον δρόμο, συναντάει μια ομάδα ιδεαλιστών νέων που ζουν σε τροχόσπιτο και τελικά αποφασίζει να τους ακολουθήσει στο ταξίδι τους στην ελληνική ύπαιθρο, όπου σταματούν μόνο για να προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας, συχνά με τρόπους αντισυμβατικούς. Μέσα από τις εμπειρίες αυτές, η Χλόη ανακαλύπτει έναν εναλλακτικό τρόπο ύπαρξης, κατά τον οποίο η τρυφερότητα είναι η απόλυτη επαναστατική πράξη.
Γεμάτες ρομαντισμό και επιθυμία για τη ζωή, οι ταινίες του Βασίλη Κεκάτου τράβηξαν από νωρίς το ενδιαφέρον των κριτικών, αρχικά το 2018 με την μικρού μήκους ταινία του «Η Σιγή των Ψαριών Όταν Πεθαίνουν», που ξεχώρισε στα φεστιβάλ Locarno και Sundance και βέβαια με την επίσης μικρού μήκους «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» την επόμενη χρονιά, για την οποία τιμήθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα και το Queer Palm στις Κάννες. Η νέα του ταινία μεγάλου μήκους, που κέρδισε μία υποψηφιότητα για Crystal Bear στο 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, είναι μια ταινία που ξεχειλίζει από νεανική ορμή και επανάσταση, με ένα λαμπερό καστ και μερικές guest εμφανίσεις, όπως αυτή του ΛΕΞ. Κάποιοι μιλούν ήδη για αυτήν ως την σημαντικότερη ταινία του φετινού καλοκαιριού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Η ελληνική πρωτεύουσα πρωταγωνίστρια σε διεθνή κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project
Ο ηθοποιός έχει μακρά σχέση με την Paramount
Η αλχημίστρια του ελληνικού ντοκιμαντέρ μετατρέπει σε χρυσό ό,τι δεν λάμπει
«Υποψιάζομαι ότι το υπόλοιπο της καριέρας μου θα συνεχιστεί στην Ισπανία»
Στη σκιά μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας η μεγάλη βραδιά
27 χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατό του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.