- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να γράψει το Megalopolis 300 φορές
Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 17 Μαΐου
Το Megalopolis χρειάστηκε δεκαετίες για να γυρισθεί, αλλά η ταινία τελικά κατάφερε να ολοκληρωθεί όταν ο σκη Κόπολα το χρηματοδότησε μόνος του
Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να γράψει το νέο του δημιούργημα, Megalopolis, 300 φορές με την ταινία επιστημονικής φαντασίας να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών τον επόμενο μήνα.
Megalopolis: Η πρώτη ταινία του Κόπολα εδώ και πάνω από μια δεκαετία
Το Megalopolis χρειάστηκε δεκαετίες για να γυρισθεί, αλλά η ταινία τελικά κατάφερε να ολοκληρωθεί όταν ο σκηνοθέτης αποφάσισε να το χρηματοδοτήσει μόνος του, πουλώντας μέρος της επιχείρησης κρασιών που έχει. Το φιλόδοξο έργο ολοκληρώθηκε τελικά την περασμένη άνοιξη και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο. Θα σηματοδοτήσει την πρώτη ταινία του Κόπολα εδώ και πάνω από μια δεκαετία, από την κυκλοφορία του Twixt το 2011.
Κάπου μέσα σε καθυστερήσεις, ο Κόπολα κατέληξε να ξαναγράφει το σενάριο για το Megalopolis εκατοντάδες φορές. «Αρχικά», αναφέρει σε μια πρόσφατη δήλωσή του στο Vanity Fair, «θυμάμαι μια φορά που πήρα 130 λευκές σελίδες και έγραψα σε μια σελίδα τον τίτλο ανακοινώνοντας με τόλμη το Megalopolis του Φράνσις Φορντ Κόπολα και κάτω από αυτό έγραψα: όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».
«Προσποιήθηκα ότι δεν ήταν εντελώς κενό», συνέχισε, «ζυγίζοντάς το στα χέρια μου για να μπορέσω να φανταστώ πώς θα ένιωθα μια μέρα και να πιστέψω ότι κάποτε θα μπορούσε να υπάρξει».
Ο Κόπολα ξαναέγραψε το σενάριο για το Megalopolis 300 φορές
Από εκεί, ο θρυλικός σκηνοθέτης ξαναέγραψε το σενάριο για το Megalopolis με την ελπίδα να το τελειοποιήσει. «Μετά αργότερα, όταν είχα ένα προσχέδιο, θα πρέπει να το είχα ξαναγράψει τουλάχιστον 300 φορές», θυμήθηκε, «ελπίζοντας κάθε επανεγγραφή να το βελτίωνε, έστω και μισό τοις εκατό παραπάνω».
Το τελικό σενάριο θα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σύνολο ηθοποιών με τον Adam Driver στην πρώτη γραμμή. Οι Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Dustin Hoffman και Nathalie Emmanuel είναι μεταξύ των συμπρωταγωνιστών.
Ο σκηνοθέτης δεν είναι ο μόνος Κόπολα που συμμετέχει στην παραγωγή. Η αδερφή του, ηθοποιός Talia Shire, θα εμφανιστεί στο Megalopolis, στο πλευρό του γιου της Jason Schwartzman, ο οποίος έχει γίνει πολύ γνωστός για τις συνεργασίες του με τον Wes Anderson.
Ο Κόπολα μας έχει συνηθίσει σε φιλόδοξα έργα επικών διαστάσεων. Η φιλμογραφία του περιλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές του κινηματογράφου, συμπεριλαμβανομένης της εμβληματικής τριλογίας The Godfather και του Αποκάλυψη Τώρα.
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών στις 17 Μαΐου 2024. Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας στους κινηματογράφους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.