Κινηματογραφος

Τι είπε ο Τζίμι Κίμελ για την καυστική αναφορά στον Τραμπ και... τον γυμνό Τζον Σίνα

Δύο από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τι είπε ο Τζιμι Κίμελ για την καυστική αναφορά στον Τραμπ και... τον γυμνό Τζον Σίνα
Τι είπε ο Τζιμι Κίμελ για την καυστική αναφορά στον Τραμπ και... τον γυμνό Τζον Σίνα © EPA/CAROLINE BREHMAN

Όσκαρ 2024 - Τζίμι Κίμελ: Τι είπε για τον Τραμπ και τον Τζον Σίνα - Δύο από τα γεγονότα που σημάδεψαν τη λαμπερή βραδιά των Όσκαρ 

Λίγα 24ωρα μετά τη μαγική βραδιά των Όσκαρ στο Dolby Theater, ο ντόρος γύρω από την ανάρτηση που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής δεν έχει σταματήσει.

Την ανάρτηση του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ αλλά και την γυμνή εμφάνιση του Τζόν Σίνα σχολίασε ο παρουσιαστής της 96ης βραδιάς των Όσκαρ, Τζίμι Κίμελ.

Jimmy Kimmel responds in real time to Donald Trump’s insults at the Oscars

Παραγωγοί ήθελαν να αποτρέψουν τον Τζίμι Κίμελ να διαβάσει την ανάρτηση του Τραμπ

Ο Κίμελ ανέφερε ότι παραγωγοί της εκπομπής προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να διαβάσει την ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που επιτέθηκε στον ίδιο και στα Όσκαρ κατά τη διάρκεια της απευθείας μετάδοσης την Κυριακή.

Μιλώντας στους Kelly Ripa και Mark Consuelos για την εκπομπή «Live with Kelly and Mark» ο Κίμελ είπε ότι οι παραγωγοί των Όσκαρ του μίλησαν για το μήνυμα. «Είπα: "Διαβάζω το tweet του Trump"» και μου είπαν: «Όχι, όχι, μην το διαβάσεις αυτό».

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την παρουσίαση του Κίμελ μέσω ανάρτησης στα social media, χαρακτηρίζοντάς τον «τον χειρότερο παρουσιαστή» και κάλεσε την Ακαδημία να τον αντικαταστήσει με ένα «φθηνό ‘ταλέντο’ του ABC, τον Γιώργο Σλοπανόπουλο».

«Υπάρχει χειρότερος παρουσιαστής από τον Τζίμι Κίμελ στα Όσκαρ; Στο άνοιγμα του, ήταν σαν ένας μέτριος άνθρωπος ο οποίος προσπαθεί να γίνει κάτι που δεν είναι αλλά και που ποτέ δε μπορεί να γίνει. Διώξτε τον Κίμελ και αντικαταστήστε τον ίσως με ένα, όχι πιο δημοφιλή, αλλά φθηνό ‘ταλέντο’ του ABC, τον Γιώργο Σλοπανόπουλο. Θα τους έκανε όλους να φαίνονται επι σκηνής πιο μεγαλοπρεπείς, ισχυροί και πιο σαγηνευτικοί. Επίσης, ένα πολύ κακό πολιτικά ορθό σόου εδώ και χρόνια. Ασύνδετο, βαρετό και πολύ άδικο. Γιατί δεν δίνουν Όσκαρ σε αυτούς που το αξίζουν; Ίσως έτσι το κοινό τους και η τηλεοπτική δημοτικότητα θα ανέλθει ξανά από τα βάθη. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά!».

Τι είπε ο Τζίμι Κίμελ για την καυστική αναφορά στον Τραμπ και... τον γυμνό Τζον Σίνα

Ο Κίμελ έσπευσε να απαντήσει και λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελετή απονομής διάβασε το post του Τραμπ και απάντησε με χιουμοριστικό τρόπο με το κοινό στο Dolby Theater να τον αποθεώνει.

«Ευχαριστώ Πρόεδρε Τραμπ. Ευχαριστώ που μας είδες. Εκπλήσσομαι που είσαι ακόμη…εμ.. μήπως είναι ώρα φυλακής για σένα;», είπε ο Κίμελ.

Ο Τζίμι Κίμελ σχολίασε το... θέμα Τραμπ με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο στην εκπομπή του απόψε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Το έγραψε αυτό επειδή ήταν αναστατωμένος που δεν τον ανέφερα στην τελετή. Κανείς δεν τον ανέφερε στην τελετή. Δεν έπαιρνε καμία προσοχή, δεν μπορούσε να το αντέξει [...] Δεν σκόπευα να τον αναφέρω καθόλου. Ήμασταν στα παρασκήνια, η εκπομπή είχε σχεδόν τελειώσει και ένας από τους άλλους σεναριογράφους είπε: "Δες, κοίτα αυτό". Έπρεπε να το διαβάσω».

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο δεν δίστασε να «στολίσει» κι αυτός με τη σειρά του τον Τραμπ:

Robert De Niro on Trump Being “So F**king Stupid,” Being at the Oscars & New Movie Ezra

Ο Τζίμι Κίμελ για την εμφάνιση και το άγχος γύρω από τον Τζον Σίνα

Στην εκπομπή του ο Τζίμι Κίμελ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο άγχος γύρω από την εμφάνιση του Τζον Σίνα.

«Οι παραγωγοί της εκπομπής ήταν επίσης νευρικοί σχετικά με το κόλπο με τον γυμνό Τζον Σίνα, για να τιμήσουν την 50ή επέτειο από το σερί του Robert Opel το 1974. Από όλες τις φορές που έχω φιλοξενήσει τα Όσκαρ ή τα Emmy ή οτιδήποτε άλλο, κανένα κωμικό κομμάτι δεν έχει δεχτεί ποτέ περισσότερο έλεγχο από αυτό. Υπήρχαν συσκέψεις και παράλληλες συσκέψεις, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κείμενα και τηλεφωνήματα και άνθρωποι που ίδρωναν. Κάποιος έκλαιγε. Στη συνέχεια, μόλις κατάλαβαν ότι δεν θα δεχόμασταν το όχι ως απάντηση, έγιναν έντονες συζητήσεις για το μέγεθος του φακέλου. Απαιτούσαν συνεχώς να κάνουμε τον φάκελο μεγαλύτερο».

Και πρόσθεσε: «Πολύ σπάνια μια ιδέα σπρώχνει κυριολεκτικά το φάκελο, και αυτή το έκανε».

Oscars 2024: Nearly naked John Cena presents award for Costume Design

Ο όχι και τόσο γυμνός Τζον Σίνα

Παρότι ο Τζον Σίνα, ηθοποιός του «Suicide Squad» ηταν φαινομενικά εντελώς γυμνός καθώς παρουσίαζε το βραβείο για τα καλύτερα κουστούμια στην τελετή των Όσκαρ 2024, στην πραγματικότητα είχε πάρει τις προφυλάξεις του. 

Φωτογραφίες από τα παρασκήνια δείχνουν τον Τζον Σίνα να στέκεται σε έναν διάδρομο των Όσκαρ φορώντας ένα εσώρουχο στο χρώμα του σώματος για να καλύψει τα πιο προσωπικά του σημεία, σε περίπτωση που υπήρχε ένα απροσδόκητο «ατύχημα».

ΟΣίνα ανέβηκε στη σκηνή μόνο με έναν υπερμεγέθη φάκελο για να καλύψει τη βουβωνική του χώρα... και ένα ζευγάρι Birkenstocks. Όλα αυτά ήταν ένας φόρος τιμής σε μια δραματική στιγμή των Όσκαρ του παρελθόντος. «Στα 46α βραβεία Όσκαρ, το 1974, ο David Niven ήταν στη μέση της παρουσίασης της Elizabeth Taylor όταν ένας γυμνός άντρας  έτρεξε στη σκηνή», είπε ο παρουσιαστής Jimmy Kimmel καθώς παρουσίαζε τον Cena. 

Όσκαρ 2024: Και όμως ο John Cena δεν ήταν πραγματικά γυμνός
© Robert Gauthier / Los Angeles Times via Getty Images
Τι είπε ο Τζίμι Κίμελ για την καυστική αναφορά στον Τραμπ και... τον γυμνό Τζον Σίνα
© Robert Gauthier / Los Angeles Times via Getty Images

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ