Κινηματογραφος

Το viral «σπριντ» της Έμμα Στόουν όταν κατάλαβε πως λείπει από τη βράβευση του «Poor Things»

Η ξεκαρδιστική αντίδρασή της ήδη μετράει 13 εκατομμύρια προβολές

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το viral «σπριντ» της Έμμα Στόουν όταν κατάλαβε πως λείπει από τη βράβευση του «Poor Things»
Το viral «σπριντ» της Έμμα Στόουν όταν κατάλαβε πως λείπει από τη βράβευση του «Poor Things» © EPA/ALLISON DINNER

Όσκαρ 2024: Το viral σπριντ της Έμμα Στόουν - Η ξεκαρδιστική αντίδρασή της ήδη μετράει 13 εκατομμύρια προβολές 

Η λαμπερή τελετή των Όσκαρ πάντα αφήνει στο διάβα της αστεία παρασκήνια και αντιδράσεις των ηθοποιών που αμέσως γίνονται viral. Παρούσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, η Έμμα Στόουν που πήρε το το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου ως «Βella Baxter» στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου.

Η 35χρονη ηθοποίος έιχε τα βλέμματα στραμμένα πάνω της όχι μόνο για το χρυσό αγαλματίδιο που πήρε, αλλά και για τις μοναδικές και αυθόρμητες αντιδράσεις που προσφέρει. Μία από αυτές είναι όταν σηκώθηκε να παραλάβει το Όσκαρ και το φόρεμα της είχε σκιστεί στην πλάτη όπως αποκάλυψε από τον χορό στο «Im Just Ken» που ερμήνευσε ο Ράιαν Γκόσλινγκ.

Ryan Gosling, Mark Ronson, Slash & The Kens - I'm Just Ken (Live From The Oscars 2024)

Το «σπριντ» της Έμμα Στόουν να προλάβει τη βράβευση του «Poor Things»

Η στιγμή όμως που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με την Έμμα Στόουν είναι το τρέξιμο της να επιστρέψει στην αίθουσα του Dolby Theater καθώς είχε βραβευτεί με Όσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ το «Poor Things» και εκείνη ήταν στο φουαγιέ.

Σοκαρισμένη συνειδητοποιεί ότι μιλάει η Nadia Stacey και φωνάζει «Θεέ μου, είναι η Nadia και δεν είμαι εκεί έξω». Χωρίς πολλά πολλά αρχίζει να τρέχει πίσω στην αίθουσα με το βίντεο στο διαδίκτυο να μετράει ήδη 13 εκατομμύρια προβολές.

Όσκαρ 2024: Η ομιλία της και η αναφορά στον Γιώργο Λάνθιμο

Ήδη βραβευμένη για τον ρόλο της στην ταινία «La La Land», η 35χρονη αμερικανίδα ηθοποιός αυτή τη φορά ενσάρκωσε μια αυτόχειρα την οποία επαναφέρει στη ζωή εκκεντρικός επιστήμονας εμφυτεύοντάς της εγκέφαλο αγέννητου εμβρύου και ξεκινά να ανακαλύπτει τη ζωή από την αρχή, χωρίς αιδώ ή προκαταλήψεις. Επικράτησε των Λίλι Γκλάντστοουν («Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού»), Σάντρα Χούλερ («Ανατομία μιας πτώσης»), Κάρι Μάλιγκαν («Maestro») και Ανέτ Μπένινγκ («Nyad»).

Η Στόουν ανέβηκε στη σκηνή εμφανώς συγκινημένη και ξεκίνησε ευχαριστώντας όλες της συνυποψήφιες της στην κατηγορία.

«Σάντρα, Ανέτ, Κάρι, Λίλι, μοιράζομαι μαζί σας αυτό το βραβείο. Σας θαυμάζω και ήταν τιμή που βρεθήκαμε μαζί και ελπίζω να ξαναβρεθούμε και στο μέλλον», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήταν ένα δωρο ζωής η Μπέλα Μπάξτερ. Δεν αφορά μόνο εμένα όλα αυτο, αλλά μια ολοκληρη ομάδα που συναντηθήκαμε για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που ξεπερνά το επιμέρους άθροισμα των μερών του».

Και φυσικά, στη συνέχεια ευχαρίστησε ξεχωριστά τον Γιώργο Λάνθιμο. «Είμαι βαθιά ευγνώμων που μπορώ να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλα τα μέλη του καστ, με όλα τα μέλη του συνεργείου και με κάθε άτομο που προσέθεσε την αγάπη του για να γυριστεί αυτή η ταινία».

«Η αγάπη μου για σένα είναι πιο μεγάλη και από όλο τον ουρανό, κοριτσάκι μου», είπε κλείνοντας για την οικογένειά της.

Όλη η ομιλία της Έμα Στόουν

«Το φόρεμά μου χάλασε. Νομίζω ότι συνέβη κατά τη διάρκεια του "I'm Just Ken". Είμαι αρκετά σίγουρη. Ω, αυτό είναι πραγματικά, αυτό είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Συγγνώμη. Συγγνώμη. Η φωνή μου έχει χαθεί λίγο, τέλος πάντων! Οι γυναίκες στη σκηνή, είστε όλες απίστευτες, και οι γυναίκες σε αυτή την κατηγορία: Sandra [Hüller], Annette [Bening], Carey [Mulligan], Lily [Gladstone], το μοιράζομαι μαζί σας. Σας θαυμάζω, και ήταν μεγάλη τιμή να τα κάνουμε όλα αυτά μαζί. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα μαζί. Δεν ξέρω τι λέω.

Ω, Θεέ μου, είμαι τελείως... Εντάξει, τις προάλλες πανικοβλήθηκα, όπως μπορείτε να δείτε - συμβαίνει συχνά - ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Και ο Γιώργος [Λάνθιμος, σκηνοθέτης του Poor Things] μου είπε: "Σε παρακαλώ, βγάλε τον εαυτό σου από αυτό" και είχε δίκιο, γιατί δεν αφορά εμένα.

Πρόκειται για μια ομάδα που ενώθηκε για να κάνει κάτι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών της. Και αυτό είναι το καλύτερο μέρος όταν κάνεις ταινίες, είναι όλοι μαζί. Και είναι μεγάλη μου τιμή να το μοιράζομαι αυτό με κάθε μέλος του καστ, με κάθε μέλος του συνεργείου, με κάθε άτομο που έριξε την αγάπη του, τη φροντίδα του και τη λάμψη του στη δημιουργία αυτής της ταινίας.

Και Γιώργο, σε ευχαριστώ για το δώρο μιας ζωής με την Μπέλα Μπάξτερ. Είμαι για πάντα ευγνώμων για σένα. Σε ευχαριστώ που μας κάλεσες όλους να γίνουμε μέλη αυτής της ομάδας. Σας ευχαριστώ.

Ω, περιμένετε, ξέρω ότι πρέπει να κλείσω, αλλά θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη μαμά μου, τον αδελφό μου, τον Spencer, τον μπαμπά μου, τον σύζυγό μου, τον Dave [McCary]. Σας αγαπώ τόσο πολύ. Και το πιο σημαντικό, την κόρη μου που θα γίνει τριών ετών σε τρεις μέρες και έχει κάνει τη ζωή μας πολύχρωμα. Σ' αγαπώ περισσότερο απ' όλο τον ουρανό, κορίτσι μου. Γι' αυτό σας ευχαριστώ πολύ. Μην κοιτάς το πίσω μέρος του φορέματός μου. Σ' ευχαριστώ. Σ' ευχαριστώ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ