Κινηματογραφος

O Κρίστοφερ Νόλαν περιγράφει την πρώτη σκηνή της ταινίας «Oppenheimer» (βίντεο)

Η ταινία σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Oppenheimer

Oppenheimer: O Νόλαν περιγράφει την πρώτη σκηνή

Σταγόνες βροχής πέφτουν στην έναρξη της ταινίας «Oppenheimer», της φιλόδοξης, βραβευμένης με Χρυσή Σφαίρα βιογραφικής ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν για τον Ρόμπερτ Όπενχάιμερ γνωστό ως «πατέρα της ατομικής βόμβας».

Ο Νόλαν περιγράφει την πρώτη σκηνή της ταινίας

Αυτές οι απλές σταγόνες βροχής δίνουν τη θέση τους σε εικόνες υψηλής ανάλυσης από την έκρηξη της βόμβας που είναι ταυτόχρονα απογοητευτικές και συναρπαστικές. Αφηγούμενος τη σεκάνς, ο Νόλαν δήλωσε ότι η ιδέα με τις σταγόνες βροχής«έγινε ένα μοτίβο που διατρέχει όλη την ταινία και έγινε πολύ σημαντικό».

Η ταινία Οπενχάιμερ «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν είναι αυτη που σάρωσε τις Χρυσές Σφαίρες, καθώς κατέκτησε 5 βραβεία και συγκεκριμένα της καλύτερης δραματικής ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, Α΄ Ανδρικού ρόλου με τον Κίλιαν Μέρφι και Β΄Ανδρικού ρόλου με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και καλύτερης μουσικής την οποία έχει συνθέσει ο Λούντβιχ Γιόρανσον.

Κρίστοφερ Νόλαν: Ο φόρος τιμής στον Χιθ Λέτζερ

Αφού ήταν υποψήφιος αρκετές φορές κατά τη διάρκεια των ετών, ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα καλύτερης σκηνοθεσίας κινηματογραφικής ταινίας για την ταινία «Oppenheimer», το βράδυ της Κυριακής 7 Ιανουαρίου.

Όταν έφτασε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, πήρε πρώτα μια στιγμή για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα Χιθ Λέτζερ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2008, «The Dark Knight».

«Η μόνη φορά που έχω βρεθεί σε αυτή τη σκηνή στο παρελθόν ήταν να αποδεχθώ ένα από αυτά εκ μέρους του αγαπημένου μας φίλου, [του εκλιπόντος] Χιθ Λέτζερ, και αυτό ήταν περίπλοκο και προκλητικό για μένα», δήλωσε ο Νόλαν.

Πηγή: New York Times

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ στην ταινία «Marty Supreme» σε σκηνοθεσία Τζος Σάφντι
Marty Supreme: Το Όσκαρ στον κύριο Τιμοτέ Σαλαμέ, παρακαλώ

Η εντυπωσιακή παράσταση του 30χρονου ηθοποιού δίνει το έναυσμα στον σκηνοθέτη Τζος Σάφντι για να παρουσιάσει ένα σκληρό δράμα γύρω από την προσωπική μοναξιά και τη σημασία τού να κυνηγάς το όνειρό σου

Ύβρις της ανθρωπότητας
Η ύβρις της ανθρωπότητας: Το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου προκαλεί βαθιά ανησυχία

Ο δημιουργός ποντάρει στην αίσθηση που προκαλεί η δύναμη της εικόνας, που «αφηγείται» την καταστροφική κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με τον εξωφρενικό τρόπο που το παρελθόν συναντιέται με το μέλλον. 

Kontinental 25
Kontinental 25: Ο Ράντου Ζούντε εναντίον όλων

Με ειρωνικές μπηχτές για τα τετριμμένα πλέον ευρωπαϊκά συνθήματα περί ισότητας ή αδελφοσύνης και με οξεία ματιά πάνω στο θέμα της ατομικής ευθύνης, ο ρουμάνος σκηνοθέτης υπογράφει ένα στιβαρό δράμα

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY