- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτοκτόνησε ο Λι Σον-κιουν, ηθοποιός της οσκαρικής ταινίας «Παράσιτα»
Τον ανέκριναν για υπόθεση ναρκωτικών
«Παράσιτα»: Αυτοκτόνησε ο ηθοποιός Λι Σον-κιουν - Τον ανέκριναν για υπόθεση ναρκωτικών
Ο νοτιοκορεάτης ηθοποιός Λι Σον-κιουν, διάσημος για τον ρόλο του στην ταινία Παράσιτα, η οποία είχε θριαμβεύσει στα Όσκαρ το 2020, βρέθηκε νεκρός και οι αρχές θεωρούν πως αυτοκτόνησε, ανέφερε σήμερα το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Ο 48χρονος ηθοποιός εντοπίστηκε νεκρός στο εσωτερικό αυτοκινήτου στο κέντρο της πρωτεύουσας Σεούλ, διευκρίνισε το Γιονάπ, επικαλούμενο την αστυνομία.
Ο Λι Σον-κιουν αντιμετώπιζε έρευνα της αστυνομίας, καθώς τον βάραιναν υποψίες πως έκανε χρήση κάνναβης και άλλων ψυχοτρόπων ουσιών.
Το σκάνδαλο κατέστρεψε την εικόνα του, αυτήν του επιτυχημένου ηθοποιού, στερώντας του τηλεοπτικές εμφανίσεις και διαφημιστικά συμβόλαια, σύμφωνα με αρκετά νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Με τα Παράσιτα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παίζοντας τον ρόλο του πατέρα πλούσιας οικογένειας τον οποίο εξαπατά φτωχή οικογένεια για να εξασφαλίσει δουλειές.
Στην τελευταία του ταινία, με τίτλο Sleep, παίζει τον ρόλο υπνοβάτη συζύγου που τρομοκρατεί τη σύζυγό του. Παρουσιάστηκε εκτός συναγωνισμού στο φεστιβάλ Καννών.
«Ζητώ συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους»
Είχε εκφραστεί μπροστά στους δημοσιογράφους και στις κάμερες στα τέλη Οκτωβρίου, αφού ανακρίθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην πόλη Ιντσόν, κοντά στη Σεούλ.
«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη που απογοήτευσα τόσους ανθρώπους, εμπλεκόμενος σ’ ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν», είπε πει.
«Λυπάμαι για την οικογένειά μου, που βιώνει τόση οδύνη αυτή τη στιγμή (...) Για ακόμη μια φορά, ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από όλους», είχε προσθέσει.
Η νοτιοκορεατική νομοθεσία για την κατανάλωση ναρκωτικών είναι δρακόντεια.
Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ κάλεσε νωρίτερα φέτος να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για να εξαλειφθεί η διακίνηση ναρκωτικών — σε μια χώρα όπου η πώληση κάνναβης επισύρει ισόβια κάθειρξη.
Είναι ενδεικτικό πως προβλέπονται ποινές φυλάκισης ακόμη και για όσους επιστρέφουν στη Νότια Κορέα αφού κατανάλωσαν κάνναβη σε χώρες του εξωτερικού όπου αυτό είναι νόμιμο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.