- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Τη σνόμπαραν»: Η viral αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ μετά τη νίκη της Τζέιμι Λι Κέρτις
Η σταρ του «Black Panther…» δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την απώλεια του Όσκαρ
Όσκαρ 2023: Η απογοητευμένη αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ για την απώλεια του Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου από τη Τζέιμι Λι Κέρτις γίνεται viral.
Η Άντζελα Μπάσετ «σνομπαρίστηκε» στα Όσκαρ 2023, μετά τη νίκη - έκπληξη της Τζέιμι Λι Κέρτις στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου.
Κατά τη διάρκεια της απονομής του 2023, η Τζέιμι Λι Κέρτις πήρε το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Τα Πάντα Όλα», γεγονός το οποίο προκάλεσε δυσαρέσκεια στα social media, λόγω του γεγονότος ότι η Μπάσετ θεωρούνταν η επικρατέστερη υποψήφια.
Στην πραγματικότητα, η 64χρονη Κέρτις ήταν το τρίτο φαβορί πίσω από τη Μπάσετ και την πρωταγωνίστρια του «Τα Πνεύματα του Ινισέριν», Κέρι Κόντον, η οποία κέρδισε το BAFTA Β' Γυναικείου Ρόλου νωρίτερα αυτό το μήνα.
Ενώ πολλοί χαίρονται για τη Τζέιμι Λι Κέρτις, λαμβάνοντας υπόψη τη μακρά καριέρα της στο Χόλιγουντ, πολλοί εκφράζουν επίσης τη θλίψη τους για την Μπάσετ, η οποία βρέθηκε σε παρόμοια θέση το 1992.
you’re telling me that corny ass Performance from Jaime lee curtis was better than this piece of Art Angela Bassett delivered?pic.twitter.com/lgykpGMKg7
— ST☆R BOY (@Dr7gns) March 13, 2023
Η Μπάσετ ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της ως Τίνα Τέρνερ στη βιογραφική ταινία «What's Love Got to Do With It», το 1994, αλλά ηττήθηκε από την Χόλι Χάντερ, πρωταγωνίστρια του φιλμ «Μαθήματα Πιάνου», της Τζέιν Κάμπιον.
Οι θαυμαστές της ηθοποιού επαινούν τη Μπάσετ, που φέτος ήταν υποψήφια για το «Black Panther: Wakanda Forever», μετά την συγκλονιστική αντίδρασή της στην ανακοίνωση.
Όσκαρ 2023: «Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ ήταν αληθινή»
Καθώς η Κέρτις γιόρταζε τη νίκη της, μια συναισθηματική Μπάσετ διατήρησε ένα κενό βλέμμα στο πρόσωπό της, με πολλούς να υποστηρίζουν την απόφασή της να μην «προσποιηθεί ενθουσιασμό».
«Η αντίδραση της Άντζελα Μπάσετ ήταν αληθινή», έγραψε ένας θαυμαστής, προσθέτοντας: «Αυτή η γυναίκα έχει δώσει τόσα πολλά σε όλες τις ταινίες της για να τη ληστέψουν τα Όσκαρ ξανά;;!».
Me stealing the oscar to give it to Angela Bassett #oscars pic.twitter.com/KfkLUJo0h9
— ♈︎ (@bvbhive) March 13, 2023
«Η Άντζελα Μπάσετ αξίζει ένα και όλοι το ξέρουν αυτό», έγραψε ένας θαυμαστής, προσθέτοντας: «Μην με παρεξηγείτε, η Τζέιμι Λι Κέρτις έχει εκπληκτική δουλειά, αλλά το Όσκαρ της Άντζελα έχει καθυστερήσει ΠΟΛΥ και είναι ενοχλητικό να το βλέπεις… Η συγκίνηση όταν έχασε, είχε ένα κενό βλέμμα. Είναι καταπληκτική. Τη σνόμπαραν».
«Η Άντζελα Μπάσετ δεν έκανε “αυτό το πράγμα” μόνο και μόνο για να τη σνομπάρουν έτσι», είπε κάποιος, αναφερόμενος στο viral ραπ της Αριάνα ΝτεΜποσέ στα BAFTA, που περιλάμβανε τον στίχο: «Η Angela Bassett έκανε το πράγμα».
Μετά την ανακοίνωση, οι ηθοποιοί Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και Τζόναθαν Μέιτζορς υποστήριξαν τη Μπάσετ, ενώ απένειμαν ένα βραβείο στη σκηνή στιγμές αργότερα.
Η τελετή του 2023 σημείωσε μεγάλες νίκες για το «Τα Πάντα Όλα», που απέσπασε επτά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για τη Μισέλ Γιο.
(Με πληροφορίες του Independent)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο πλευρό της ο Τομ Χόλαντ και η Μάργκαρετ Κουάλεϊ σε σκηνοθεσία Πολ Κινγκ
Το «εξωφρενικό crowd pleaser» στο Artbox Fargani
Γεννημένη στη Χίο το 1945 με καταγωγή από το Αϊβαλί είχε μακρά καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο
Η πρώτη ταινία «Saw» έκανε πρεμιέρα το 2004 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance
Το χολιγουντιανό πρωταγωνιστικό δίδυμο ενώνει τις δυνάμεις του για τέταρτη φορά
Ανακοινώθηκε ο φετινός προγραμματισμός στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Η νέα ταινία του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου προκαλεί αντικρουόμενες αντιδράσεις
Ο συγγραφέας του τελευταίου μυθιστορήματος σχολιάζει τα ονόματα που ακούγονται για τον ρόλο
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην άβυσσο μιας αινιγματικής κακοποιού
Καθαρόαιμη περιπέτεια κλιμακούμενου σασπένς και αμείωτης δράσης, που απευθύνεται τόσο στους φαν του Μπραντ Πιτ όσο και στους ζωόφιλους.
Χειμαρρώδης περιπέτεια που ποντάρει στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα η οποία σχηματίζεται από τα υπαρξιακά άγχη των ηρώων
Παρότι το υλικό για κάτι πιο καινοτόμο είναι εκεί, η σκηνοθέτρια Τζόρτζια Όκλεϊ προτιμά να βασιστεί μόνο στις αψεγάδιαστες ερμηνείες και το υψηλό επίπεδο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Το φιλμ απέσπασε τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Goya
Στήριξη του Ελληνικoύ σινεμά, των νέων δημιουργών και της σύγχρονης κινηματογραφικής δημιουργίας
Έντονες επικρίσεις δέχεται ο σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ για την αμφιλεγόμενη επιλογή του
Ένα προσωπικό ταξίδι στην οπτικοακουστική μνήμη του Λιβάνου, φτιαγμένο εξολοκλήρου από αρχειακό υλικό
Ο σταρ του Χόλιγουντ δηλώνει πως η ΑΙ δεν θα φέρει το τέλος του κινηματογράφου
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 13 Νοεμβρίου
Μια 13χρονη και μια υποψήφια Playmate
H βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα παραλάβει το Womenlands Excellence Award
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.