- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινούν τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Alien»
Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Φέντε Άλβαρες
«Alien»: Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τα γυρίσματα της νέας ταινίας - Εντάσσεται στη σειρά prequel - Οι συντελεστές
Στις 9 Μαρτίου στη Βουδαπέστη αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ένατης ταινίας «Alien», όπως ανακοίνωσαν τα 20th Century Studios.
Ενώ η υπόθεση για την ταινία που δεν έχει ακόμη τίτλο έχει κρατηθεί κρυφή, το στούντιο αποκάλυψε ότι η ταινία θα ακολουθήσει «μια ομάδα νέων σε έναν μακρινό κόσμο, που έρχεται αντιμέτωπη με την πιο τρομακτική μορφή ζωής στο σύμπαν».
Εκείνοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα τρομακτικά τέρατα είναι ο Ντέιβιντ Γιόνσον, ο Άρτσι Ρενό, η Ιζαμπέλα Μερσέντ, ο Σπάικ Φερν και η Αϊλίν Γου, όλοι τους θα πλαισιώσουν την Κέιλι Σπέινι.
Ο Φέντε Άλβαρες, είναι ο σκηνοθέτης, ο σεναριογράφος και ο παραγωγός.
Το άτιτλο έργο εντάσσεται στη σειρά prequel, η οποία έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά το 2012, με το «Προμηθέας» και ακολούθησε το «Alien: Covenant».
Λίγα λόγια για το «Alien»
Το «Alien» (1979) έγινε μεγάλη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία, λαμβάνοντας δυο υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο για τα καλύτερα οπτικά εφέ. Θεωρείται κλασική ταινία στο είδος της επιστημονικής φαντασίας μέχρι και σήμερα και το 2002 επιλέχθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου. Το 2008 κατέλαβε την 7η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και την 33η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών του περιοδικού Empire.
Η επιτυχία της ταινίας οδήγησε σε ένα επιτυχημένο φραντσάιζ με βιβλία, κόμικ, βιντεοπαιχνίδια, παιχνίδια καθώς και τρία sequel και δύο prequel. Επίσης εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της Σιγκούρνι Γουίβερ, η οποία στο «Alien» υποδύθηκε τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο, τον οποίο επανέλαβε σε όλες τις ταινίες της τετραλογίας: Άλιενς: Η Επιστροφή (Aliens, 1986), Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992) και Άλιεν: Η Αναγέννηση (Alien Resurrection, 1997). Στα επακόλουθα prequel Άλιεν Εναντίον Κυνηγού (Alien vs. Predator, 2004) και Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2 (Aliens vs. Predator: Requiem, 2007), ο χαρακτήρας της Ρίπλεϊ δεν εμφανίστηκε.
Στις 31 Οκτωβρίου 2003 η ταινία επανακυκλοφόρησε με επιπλέον σκηνές που είχαν διαγραφεί από την αρχική έκδοση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πιο ανοιχτή κούρσα των τελευταίων ετών
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη μεγάλη βραδιά, τα τελικά προγνωστικά για τις μεγάλες κατηγορίες
Πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 11 Ιουνίου
Η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου μπαίνει στην τελική ευθεία
Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουεϊ ξανά στους εμβληματικούς ρόλους - Πρεμιέρα στις 1 Μαΐου
Πώς η πιο «κλειδωμένη» κατηγορία των Όσκαρ, αυτή του Α΄ Ανδρικού Ρόλου, έγινε ξαφνικά ανοιχτή
«Η ταινία λειτουργεί ως ένα επίκαιρο σχόλιο για την κινηματογραφική αίθουσα μέσα από την κινηματογραφική αίθουσα» όπως λένε οι δημιουργοί της, Αρίσταρχος Παπαδανιήλ και Γιάννης Χλεμπάκος
Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου μας διηγήθηκε τις απίθανες ιστορίες από τον κόσμο των σταρ
Ο Ιταλός σκηνοθέτης Σίλβιο Σολντίνι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα «Στο τραπέζι του λύκου» της Ροσέλα Ποστορίνο
Το νέο φιλμ του Γκορ Βερμπίνσκι μοιάζει κάπως μετέωρο μεταξύ των έντιμων προθέσεων και των δυσκολιών να φτιαχτεί ένα άρτιο sci-fi με έξυπνα –και επίκαιρα– σχόλια
Από τα πιο τρυφερά animation που έχουν φτιαχτεί τα τελευταία χρόνια
Ένα σκληρό μάθημα για τις οικογενειακές σχέσεις που διαλύονται όταν στο ζύγι μπαίνουν ο εγωισμός και τα χρήματα
Με αφορμή τον νέο του ρόλο στο «Πολύ κοριτσίστικο όνομα το Πάττυ», τη νέα ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου, κάναμε μια κινηματογραφική βόλτα μαζί του
Γιατί όλοι έχουν θυμώσει τόσο με την ομολογουμένως άστοχη δήλωση του ηθοποιού; Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
Ο 78χρονος σταρ επιβεβαιώνει - Σχεδιάζει επιστροφές και στα Predator και Commando
Ο πιο εμβληματικός κινηματογράφος της Αθήνας πρωταγωνιστεί στη λίστα με τα καλύτερα σινεμά παγκοσμίως
H ηθοποιός είχε αντιρρήσεις για τη χρήση μιας ρατσιστικής λέξης
Όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης μίλησε στην Athens Voice με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Σ΄ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει»
Ο σπουδαίος σκηνοθέτης πέθανε σε ηλικία 84 ετών
Η πρώτη του σημαντική τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 198
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.