- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Chasing the Lotus: υπέροχο και σπάνιο, σε αφήγηση Τζεφ Μπρίτζες
Το ντοκιμαντέρ που πρέπει να δει κάθε εραστής του σερφ
Τι Να Δω Σήμερα: “Chasing the Lotus” του Γκρέγκορι Σελ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας
Γεμάτα τα ποτήρια με παγάκια, χάνουν τη δροσιά τους μέσα σε λίγα λεπτά μόνο. Οι καρέκλες, τα κουτάλια και τα σεντόνια νιώθω πως είναι αυτοθερμαινόμενα και το νερό στη ντουζιέρα τρέχει καυτό και δροσίζει μετά από είκοσι λεπτά συνεχής ροής. Ο Αύγουστος παραδοσιακά δεν είναι ο πιο θερμός μήνας, είναι ο μήνας των διακοπών, του πολύωρου μπάνιου στη θάλασσα και γενικώς της θερινής ραστώνης. Φέτος ο όγδοος μήνας μας βρήκε εν μέσω του χειρότερου καύσωνα από εκείνο το φονικό κύμα του 1987 και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι για όλη τη διάρκεια αυτού του Αυγούστου να προτείνουμε από αυτήν εδώ τη στήλη τις πιο καλοκαιρινές, δροσερές και άνετες ταινίες ξέρουμε. Σήμερα βλέπουμε το “Chasing the Lotus” του Γκρέγκορι Σελ.
Υπέροχο και σπάνιο υλικό, σε αφήγηση Τζεφ Μπρίτζες, από τους κινηματογραφιστές Γκρεγκ Γουίβερ και Σπάιντερ Γουίλς τεσσάρων δεκαετιών, καθώς οι τελευταίοι, ακολουθούσαν τους νεαρούς τότε -και θρύλους πλέον- σέρφερς Τζέρι Λόπεζ, Στέισι Περάλτα, Σάνι Γκαρσία, Ρόρι Ράσελ και άλλους σε όλη την υφήλιο, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για το μεγαλύτερο κύμα.
Οι πρωτοπόροι του αθλήματος και ταξιδευτές του κόσμου θα ανακαλύψουν πολλά περισσότερα από όσα περίμεναν, όπως το επικό κύμα του Uluwatu που -με τα δικά τους λόγια- τους άφησε με το στόμα ανοικτό με τα τέλεια σχηματισμένα κύματα που μπορούσαν να συνεχίζουν για ένα τετραγωνικό μίλι και θα εντυπωσιαστούν από την ποιότητα του σερφ, την συνέπεια των κυμάτων και την απουσία του κόσμου για πρώτη φορά σε μέρη όπως το Μπαλί, τα οποία τώρα πια θεωρούνται βασικοί προορισμοί για ερασιτέχνες και όχι μόνο σέρφερς. Το ντοκιμαντέρ που πρέπει να δει κάθε εραστής του σερφ μετά το “The Endless Summer” του Μπρους Μπράουν, όπως είχαμε συμφωνήσει από τον Ιούνιο.
Το “Chasing the Lotus” είναι διαθέσιμο στο YouTube.
Chasing the Lotus
Η.Π.Α., 2006, Έγχρωμη
Ντοκιμαντέρ, 88’
Σκηνοθεσία: Γκρέγκορι Σελ
Σενάριο: Τζέιμι Ρ. Μπρίσικ
Αφήγηση: Τζεφ Μπρίτζες
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.