Κινηματογραφος

Ποιος έλληνας ηθοποιός πρωταγωνιστεί με την Όλγα Κιριλένκο στους «Μεταφραστές»;

Η επιστροφή του Régis Roinsard στη μεγάλη οθόνη μετά από 7 χρόνια, έχει ελληνικό ενδιαφέρον

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Μανώλης Μαυροματάκης πρωταγωνιστεί στους «Μεταφραστές» του Régis Roinsard.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης κέρδισε τον Régis Roinsard και αυτόν τον Μάρτιο θα τον δούμε στην ταινία «Οι Μεταφραστές».

Επτά χρόνια μετά την πρώτη του ταινία «Χτυποκάρδια στο Γραφείο», ο γάλλος σκηνοθέτης Régis Roinsard επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια... παγκόσμια παραγωγή. Για πολλά χρόνια ο Roinsard γυρνούσε τον κόσμο, από την Ελλάδα ως το Κεμπέκ της Ιαπωνίας, μέχρι που το ταξίδι του και η γνωριμία του με ηθοποιούς από όλο τον πλανήτη συναντήθηκε με το Inferno του Dan Brown. Τι συνέβη μετά;

ΟΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ (LES TRADUCTEURS) - Official Trailer

Όπως εκμυστηρεύεται ο Regis Roinsard για την ταινία «Οι Μεταφραστές» που έρχεται στις 12 Μαρτίου στις ελληνικές αίθουσες από την FeelGood: «Δώδεκα διεθνείς μεταφραστές είχαν κλειστεί σε ένα καταφύγιο στην Ιταλία για να μεταφράσουν το τελευταίο του μυθιστόρημα. Μου κίνησε το ενδιαφέρον και εντυπωσιάστηκα που ένα πολιτιστικό προϊόν χρειάζεται προστασία σαν να είναι πολύτιμος λίθος. Κι από εκείνη τη στιγμή, δημιουργήθηκε μέσα μου το περίφημο "Και αν…;", που χαρακτηρίζει τη γένεση κάθε μυθοπλασίας. "Κι αν έκλεβαν το βιβλίο ή αν διέρρεε παρ' όλες τις προφυλάξεις; Κι αν ζητούσαν λύτρα για να μη διαρρεύσει στο Ίντερνετ;" Είχα βρει το θέμα μου!»

Ο Μανώλης Μαυροματάκης πρωταγωνιστεί στους «Μεταφραστές» του Régis Roinsard.

Λίγα χρόνια μετά ο ο Γάλλος σκηνοθέτης Régis Roinsard θα επιστρέψει με ένα θρίλερ σκέτη σπαζοκεφαλιά και ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι η Olga Kurylenko και ο δικός μας Μανώλης Μαυροματάκης. Ένα υπέροχα επιλεγμένο καστ θα ενσαρκώσει τους 9 εσώκλειστους υπόπτους για μια απολαυστική ιστορία μυστηρίου, γεμάτη ανατροπές, παραπλανητικά στοιχεία, αγωνία και αινίγματα, που κινείται μεθοδικά ανάμεσα σε διάφορα κινηματογραφικά είδη.

Οι ήρωες της ταινίας, διαφορετικής εθνικότητας ο καθένας, είναι εντυπωσιακοί χάρη στις ερμηνείες των Lambert Wilson (The Matrix Revolutions), Olga Kurylenko (Quantum of Solace), Riccardo Scamarcio (Loro), Sidse Babett Knudsen (TV Borgen, The Duke of Burgundy), Eduardo Noriega (Vantage Point), Alex Lawther (TV The End of the F***ing World), Anna-Maria Sturm (Beste Gegend), Frédéric Chau (Lucy) και Μανώλη Μαυροματάκη (O Εχθρός μου).

Ο Μανώλης Μαυροματάκης πρωταγωνιστεί στους «Μεταφραστές» του Régis Roinsard.

Πώς βρέθηκε ο Régis Roinsard με τον Μανώλη Μαυροματάκη

Ο γάλλος σκηνοθέτης μίλησε για την εμπειρία του με τον Μανώλη Μαυροματάκη που ήταν ο μεγαλύτερος ηθοποιός του καστ και ήταν σαν ένας «μπαμπάς» για τους υπόλοιπους. «Τον πρόσεξα χάρη σε μία πολύ επιτυχημένη selftape. Τον έφερα στο Παρίσι για να δουλέψουμε μαζί. Αλλά όταν ήρθε, κατάλαβα πως ουσιαστικά δεν μιλούσε γαλλικά. Για το ντέμο, τον είχε βοηθήσει η αδερφή του που είναι καθηγήτρια γαλλικών και είχε δουλέψει εξ ακοής. Ήταν ρίσκο, αλλά έπεσε με τα μούτρα στα γαλλικά, με πολύ καλά αποτελέσματα. Ο αστείος χαρακτήρας του, η δουλειά του και η προσωπικότητά του, μας έκαναν γρήγορα να ξεχάσουμε το πρόβλημα της γλώσσας. Σε τέτοιο σημείο που, καθώς ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός, έγινε ο “μπαμπάς” του πλατό».

Ο Μανώλης Μαυροματάκης πρωταγωνιστεί στους «Μεταφραστές» του Régis Roinsard.

Και λίγα spoilers για την υπόθεση, πριν την επίσημη πρώτη των «Μεταφραστών» στις 12 Μαρτίου από τη FeelGood
Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αλλά μόλις εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος και ένας χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια, αν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό, ένα ερώτημα γίνεται εμμονή: πώς διέρρευσε το βιβλίο;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ