Κινηματογραφος

Δείτε δωρεάν online περισσότερες από 100 ταινίες animation

Βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες κινουμένων σχεδίων, πειραματικές ταινίες και πολλά άλλα

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μένουμε σπίτι: Δείτε δωρεάν online περισσότερες από 100 ταινίες animation
«Curious Alice» (1971)

Δωρεάν online ταινίες κινουμένων σχεδίων, για κάθε γούστο. Από οπτικοποιημένα ποιήματα μέχρι βραβευμένα με Όσκαρ, computer animation και πολλά κλασικά.

Αυτές τις μέρες του #Μένουμε_σπίτι θα επανεκτιμήσουμε την αξία και τη σημασία του internet στη ζωή μας και θα διαπιστώσουμε ότι εκτός από τα social media και τη συνεχή ροή ειδήσεων (οκ, και το web πορνό), υπάρχουν σελίδες και πλατφόρμες που προσφέρουν εξαιρετικό υλικό, ταινίες, βιβλία, άρθρα, μουσικές και μάλιστα δωρεάν.

Για τους φίλους των κινουμένων σχεδίων και της τέχνης τους αλλά και όσους αναζητούν κάτι περισσότερο, το Open Culture δίνει μία εντυπωσιακή σειρά περισσότερων από 70 ταινιών animation που μπορείτε να δείτε δωρεάν στον υπολογιστή σας.

66 Ταινίες animation μικρού μήκους που έχουν κερδίσει ή ήταν υποψήφιες για Όσκαρ, που δίνει δωρεάν το Εθνικό Κινηματογραφικό Συμβούλιο του Καναδά.

George and Rosemary

6 Ταινίες από ιστορίες και ποιήματα του Shel Siverstein, του γνωστού καρτουνίστα, συγγραφέα και εικονογράφου παιδικών βιβλίων, ποιητἠ, performer και βραβευμένου με Grammy μουσικού. 

Runny's Hind Keart

13 πειραματικά ταινιάκια του πρωτοπόρου ιάπωνα σχεδιαστή manga του 20ού αιώνα, Tezuka Osamu. Είναι γνωστός ως ο “Θεός των manga” και ο “Γουόλτ Ντίσνεϊ της Ιαπωνίας”.

ある街角の物語
 

30 ταινίες μίας από τις πρώτες γυναίκες καλλιτέχνιδες στο computer animation, της Lilian F. Schwartz. Πειραματικά graphics για χάσιμο, από μία γυναίκα που εκπαιδεύτηκε στην ιαπωνική καλλιγραφία για να θεραπευτεί από την πολυομυελίτιδα.

[[{"fid":"761475","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"x2ohnmk","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"4"}}]]

Ο επαρχιακός γιατρός
Ένα 20λεπτο φιλμ του Ιάπωνα animator Koji Yamamura, βασισμένο στην εφιαλτική, ψυχεδελική ιστορία που έγραψε μέσα στον παγωμένο χειμώνα του 2016, στην Πράγα, ο Φραντς Κάφκα. 

Franz Kafka's A Country Doctor English Subtitle

A Herb Alpert & the Tijuana Brass Double Feature
Αστείο φιλμάκι του 1966, βραβευμένο με Όσκαρ, των John & Faith Hubley. Η ιστορία ενός ψύλλου επάνω στα απολαυστικά δύο μουσικά (και πασίγνωστα) θέματα του Herb Albert και των Tijuana Brass. 

Herb Alpert and the Tijuana Brass Double Feature,  John Hubley

A Short Vision
των Peter και Joan Foldes. Η ζωή μετά από μία πυρηνική καταστροφή. Τη νύχτα της 27ης Μαΐου 1956, εκατομμύρια Αμερικάνοι, περιμένοντας να δουν στην τηλεόραση την κωμική εκπομπή του Ed Sullivan, εντελώς φρικαρισμένοι, είδαν αυτό: 

A Short Vision (1956) | BFI National Archive

Α, ο Πουκ είναι εδώ
Ξωτικά, μαμούνια, περίεργα αντικείμενα στον αέρα και πολλά ναρκωτικά. Φιλμάκι του 1994, φτιαγμένο με την τεχνική του stop motion, βασισμένο επάνω σε μία ηχογράφηση του William S. Burroughs και μουσική του John Cale.

[[{"fid":"761483","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"8":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":"xnfnk","attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"8"}}]]

American History
Πειραματικό, σατιρικό φιλμάκι του 1992, από τα νεανικά χρόνια του Trey Parker, δημιουργού του αγαπημένου “South Park”.

American History

Anémic Cinéma
Ασπρόμαυρη ταινία του 1926 από τον Marcel Duchamp, τον άνθρωπο που υπήρξε “΄ενα καλλιτεχνικό κίνημα από μόνος του”. Στρόβιλοι, υπνωτικές οφθαλμαπάτες, λέξεις που στριφογυρίζουν. Τα μάτια σας θα κάνουν κύκλους-κύκλους-κύκλους.

Marcel Duchamp - Anemic Cinema

Η Μάχη
Σοβιετικό animation του 1986, μεταφορά του διηγήματος “Battleground” του Stephen King. Περιμένετε πολλά πίου-πίου από βιντεοπαιχνίδι.

Stephen King's Battleground (Сражение) Srazhenie - Soviet Ukrainian Animation

Breathdeath
Ταινία του 1963, του Stan Vanderbeek, πρωτοπόρου στην αισθητική των βίντεο κλιπς. Κολάζ από αποκόμματα περιοδικών εφημερίδων, ηχητικά αποσπάσματα, αρνητικά φωτογραφιών, παιχνίδι στην τρικέζα και αυτό που ενέπνευσε τον Terry Gilliam των Monty Python και κατέταξε την ταινία στα “10 Καλύτερα Animation Φιλμς Όλων των Εποχών”.

[[{"fid":"761490","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"12":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"12"}}]] 

Σταχτοπούτα
Το κλασικό παραμύθι σε ένα εξαιρετικό animation – θέατρο σκιών του 1922, της πρωτοπόρου Γερμανίδας Lotte Reiniger. 

German classic animation (1922) Cinderella

Ψυχροπολεμικά φιλμάκια
του 1949. Όταν η CIA είχε στρατολογήσει τους πάντες στο μέτωπο της ποπ κουλτούρας, εξηγώντας με “fun facts” γιατί η Αμερική είναι τόσο great. Ιστορικής αξίας ταινιάκια, χρηματοδοτημένα από τον CEO της General Motors.

Why Play Leap Frog? (1949)

Confidence
Το φιλμάκι του 1933 που βοήθησε τους Αμερικάνους να αντέξουν στην περίοδο του Μεγάλου Κραχ. Αφήστε τους χορούς και στρωθείτε στη δουλειά -το μήνυμα. 

CONFIDENCE - 1933 Cartoon, with Oswald the Rabbit and President Franklin Roosevelt

Έγκλημα και Τιμωρία
Ο Πολωνός σκηνοθέτης Piotr Dumala δημιουργεί ένα σκοτεινό, ποιητικό φιλμ επάνω στο κλασικό μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι. “Ηταν σαν να διάβασα το βιβλίο και μετά να το ονειρεύτηκα”, είπε για την ταινία.

[[{"fid":"761497","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"16":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"16"}}]]

Περίεργη Αλίκη
Παράξενο, τρελό, θαυμάσιο φιλμ του 1971, παραγωγή του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας για την εκπαίδευση των νεαρών παιδιών της Αμερικής εναντίον των ναρκωτικών. Μικρή διαφορά: η ταινία κάνει τα ναρκωτικά να φαίνονται ως κάτι πολύ διασκεδαστικό. 

Curious Alice, 1971

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ