- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το ταπεράκι της μάνας
Δείτε το απολαυστικό νέο trailer από την νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη
«Το ταπεράκι μην ξεχάσεις» είναι ο τίτλος του νέου τρέιλερ της ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη, «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»
Τυπικός Οικονομίδης. Η έξαλλη, παθιασμένη ελληνική οικογένεια. Μάνα και γιός. Σκηνές με γκρίνια, φωνές και ταπεράκια.
Το νέο teaser trailer της καινούργιας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (που βγαίνει στις αίθουσες στις 5 Μαρτίου) μόλις κυκλοφόρησε και έχει τον σημαδιακό τίτλο «Το ταπεράκι μην ξεχάσεις!»
Ο Γιάννης Οικονομίδης, έχοντας δημιουργήσει το δικό του κινηματογραφικό στιλ, παίζοντας με τόλμη και αγριάδα με τα στερεότυπα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, τραβάει εδώ στα άκρα, αυτό της ελληνίδας μάνας. Πρωτοφανές για τον σκηνοθέτη, «περιτυλίγει το γκροτέσκο με οργή αλλά και τρυφερότητα" και μας δίνει το τάπερ της μαμάς που μπορεί να περιέχει περισσότερα πράγματα από ένα σπιτικό, καλομαγειρεμένο φαγητό...»
Στο φιλμ -και στο trailer- εμφανίζονται οι κυρίες Βασιλική Καλλιμάνη και Σοφία Κουνιά, οι οποίες κάνουν το εκρηκτικό ντεμπούτο τους στον κινηματογράφο, ως μαμάδες των Βασίλη Μπισμπίκη και Γιάννη Τσορτέκη.
Μάλιστα, η Βασιλική Καλλιμάνη, γνωστή Αιγιώτισα επιχειρηματίας της γνωστής εταιρείας θαλασινών είναι γνωστή ως η «σιδηρά κυρία της Ελίκης» και είναι μητέρα της ηθοποιού Μαρίας Καλλιμάνη.
Η ταινία έχει ήδη συζητηθεί πολύ και για το τραγούδι των τίτλων τέλους «Το Ροκ του Καραγκιόζη» που έχει γράψει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος και είναι μία surf διασκευή του γνωστού μουσικού θέματος του Καραγκιόζη.
Στην «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» το σενάριο υπογράφουν ο Δημοσθένης Παπαμάρκος, ο Γιάννης Οικονομίδης και ο Χάρης Λαγκούσης.
Πρωταγωνιστούν οι: Γιάννης Τσορτέκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Στάθης Σταμουλακάτος και Βαγγέλης Μουρίκης και πολλοί ερασιτέχνες ηθοποιοί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από συνεργάτης του Ρομπέρτο Ροσελίνι έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του ευρωπαϊκού ερωτικού κινηματογράφου
Ο Ιρλανδός ηθοποιός, που υποδύθηκε τον 007 σε τέσσερις ταινίες από το 1995 έως το 2002
Πρόκειται για έναν απολαυστικό συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης, με το κουίρ στοιχείο να εμφανίζεται σε κάθε σεκάνς και να δένει υποδειγματικά με το μέινστριμ.
Η μητρότητα σε γκορ αισθητική και με στοιχεία μεταφυσικού τρόμου –που φτάνει στα όρια του body horror– σε ένα φιλμ που παρακολουθείται με άνεση λόγω της ατμόσφαιράς του
Το πολιτικό στοιχείο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ταραχώδη διαδρομή των πρωταγωνιστών της ταινίας.
Ο Μάλκοβιτς, που πρωταγωνιστεί, κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στη Βενετία και θεωρείται ήδη ο βασικός υποψήφιος και για το Όσκαρ.
Aνεβαίνει το όνομα της στις στοιχηματικές εταιρείες
Ο 63χρονος ηθοποιός αιφνιδίασε τους περαστικούς προκαλώντας χάος με τα καμώματά του
Ποιος θα ενσαρκώσει τον θρυλικό Βρετανό πράκτορα στην 26η ταινία του κινηματογραφικού franchise;
Οι ταινίες που ξεχωρίζουν, οι σημαντικές βραβεύσεις, οι επιλογές του Λάσε και οι καλεσμένοι στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης.
Ο βραβευμένος ηθοποιός περιγράφει στα απομνημονεύματά του τα δύσκολα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας
Η Σερ τιμήθηκε για την ερμηνεία της στο «Moonstruck»
Ένα γοτθικό μυστήριο με φόντο τα Χάιλαντς της Σκωτίας γεμάτο ίντριγκες και προδοσίες
Δώδεκα ημέρες γεμάτες προβολές, εκπαιδευτικές δράσεις και συναντήσεις με την τοπική κοινωνία
Ενόψει του reboot του franchise
Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών πριν 18 χρόνια
Γιατί το Devils του Κεν Ράσελ χρειάστηκε να περιμένει τόσο πολύ
Ο νικητής θα ανακοινωθεί στην 39η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, στην Αθήνα, στις 16 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.