- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θέλεις να ξέρεις για τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη;
Το teaser trailer από το νέο του φιλμ «H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» και όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής
«H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: Οι πρώτες σκηνές από τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.
Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει, αναφέρεται στη σύνοψη της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» που περιμένουμε πολλοί και πολύ αυτή τη χρονιά. Και το πρώτο teaser trailer του φιλμ μας βάζει στο κλίμα.
Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου παίζουν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη που βλέπει με ρεαλισμό όσα σκοτεινά αλλά υπαρκτά συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και επιστρέφει κινηματογραφικά πέντε χρόνια μετά το «Μικρό Ψάρι» που ήταν υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο στη Μπερλινάλε 2014.
«Αν την περιγράφαμε λίγο με όρους imdb θα λέγαμε crime, drama, romance και εγώ θα προσθέσω και με πολύ πολύ μαύρο χιούμορ, κατάμαυρο, βιτριολικό. Το είπα αγγλικά γιατί στα ελληνικά πώς να το πω; “Μία κωμικοτραγωδία εγκληματικής φύσης” ή μήπως “παρά φύση;”» είχε δηλώσει πρόσφατα μιλώντας στην ATHENS VOICE. «Είναι γυρισμένη στη Λαμία και στα πέριξ και πρόκειται για μία ιστορία πολλών προσώπων και των παθών τους, των εγκλημάτων τους, του έρωτα. Έχω βάλει πάρα πολλούς χαρακτήρες εκ των οποίων οι μισοί είναι ερασιτέχνες. Αυτό είναι ένα καινούργιο μου τόλμημα για το οποίο είμαι πάρα πολύ περήφανος. Είναι άνθρωποι κανονικοί, πολλοί από αυτούς είναι και φίλοι μου από την παρέα, οι οποίοι το “πάνε το γράμμα”» είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά.
Το σενάριο της ταινίας που θα δούμε στο σινεμά από την Αργοναύτες ΑΕ, υπογράφει ο Γιάννης Οικονομίδης μαζί με τον Χάρη Λαγκούση («Μικρό Ψάρι») και τον συγγραφέα του «Γκιακ» Δημοσθένη Παπαμάρκο, ενώ ο σταθερός συνεργάτης του Μπάμπης Παπαδόπουλος έγραψε για τους τίτλους τέλους του φιλμ μια φοβερή σερφ διασκευή πάνω στο μουσικό θέμα του Καραγκιόζη.
«Μπάμπη, θέλω να κάνεις κάτι για το τέλος της ταινίας, για τους τίτλους τέλους και να είναι ένα θέμα από τη μουσική του Καραγκιόζη. Με ολοφάνερη αναφορά στις μουσικές του Καραγκιόζη. Κάν’ το όπως νομίζεις εσύ» είχε πει ο Γιάννης Οικονομίδης στον συνθέτη. Όπως εξήγησε ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μιλώντας στην ATHENS VOICE «διάλεξα το αναγνωρίσιμο θέμα του καραγκιόζη να υπάρχει στη βάση ως ξεκάθαρη αναφορά, του το έστειλα, ενθουσιάστηκε και μπήκαμε με τους φίλους μουσικούς στο στούντιο να το γράψουμε. Είναι στο τελευταίο πλάνο, πέφτει μαύρο και ξεκινούν οι τίτλοι τέλους. Όπως είδα την ταινία είναι πολύ ταιριαστό γιατί είναι η κατακλείδα της και δουλεύει πολύ καλά».
Εσείς θέλετε να ξέρετε ή δεν θέλετε να ξέρετε;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Από την «Εκπομπή» του 1968 έως το κύκνειο άσμα του με τη «Σκόνη του Χρόνου»
Η απώλειά του σηματοδοτεί το τέλος μιας σπουδαίας διαδρομής στον χώρο του animation
Από το θέατρο της διασποράς στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου
Η ταινία χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.