- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θέλεις να ξέρεις για τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη;
Το teaser trailer από το νέο του φιλμ «H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» και όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής
«H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: Οι πρώτες σκηνές από τη νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη.
Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει, αναφέρεται στη σύνοψη της νέας ταινίας του Γιάννη Οικονομίδη «H Mπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» που περιμένουμε πολλοί και πολύ αυτή τη χρονιά. Και το πρώτο teaser trailer του φιλμ μας βάζει στο κλίμα.
Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου παίζουν στη νέα ταινία του σκηνοθέτη που βλέπει με ρεαλισμό όσα σκοτεινά αλλά υπαρκτά συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και επιστρέφει κινηματογραφικά πέντε χρόνια μετά το «Μικρό Ψάρι» που ήταν υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο στη Μπερλινάλε 2014.
«Αν την περιγράφαμε λίγο με όρους imdb θα λέγαμε crime, drama, romance και εγώ θα προσθέσω και με πολύ πολύ μαύρο χιούμορ, κατάμαυρο, βιτριολικό. Το είπα αγγλικά γιατί στα ελληνικά πώς να το πω; “Μία κωμικοτραγωδία εγκληματικής φύσης” ή μήπως “παρά φύση;”» είχε δηλώσει πρόσφατα μιλώντας στην ATHENS VOICE. «Είναι γυρισμένη στη Λαμία και στα πέριξ και πρόκειται για μία ιστορία πολλών προσώπων και των παθών τους, των εγκλημάτων τους, του έρωτα. Έχω βάλει πάρα πολλούς χαρακτήρες εκ των οποίων οι μισοί είναι ερασιτέχνες. Αυτό είναι ένα καινούργιο μου τόλμημα για το οποίο είμαι πάρα πολύ περήφανος. Είναι άνθρωποι κανονικοί, πολλοί από αυτούς είναι και φίλοι μου από την παρέα, οι οποίοι το “πάνε το γράμμα”» είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά.
Το σενάριο της ταινίας που θα δούμε στο σινεμά από την Αργοναύτες ΑΕ, υπογράφει ο Γιάννης Οικονομίδης μαζί με τον Χάρη Λαγκούση («Μικρό Ψάρι») και τον συγγραφέα του «Γκιακ» Δημοσθένη Παπαμάρκο, ενώ ο σταθερός συνεργάτης του Μπάμπης Παπαδόπουλος έγραψε για τους τίτλους τέλους του φιλμ μια φοβερή σερφ διασκευή πάνω στο μουσικό θέμα του Καραγκιόζη.
«Μπάμπη, θέλω να κάνεις κάτι για το τέλος της ταινίας, για τους τίτλους τέλους και να είναι ένα θέμα από τη μουσική του Καραγκιόζη. Με ολοφάνερη αναφορά στις μουσικές του Καραγκιόζη. Κάν’ το όπως νομίζεις εσύ» είχε πει ο Γιάννης Οικονομίδης στον συνθέτη. Όπως εξήγησε ο Μπάμπης Παπαδόπουλος μιλώντας στην ATHENS VOICE «διάλεξα το αναγνωρίσιμο θέμα του καραγκιόζη να υπάρχει στη βάση ως ξεκάθαρη αναφορά, του το έστειλα, ενθουσιάστηκε και μπήκαμε με τους φίλους μουσικούς στο στούντιο να το γράψουμε. Είναι στο τελευταίο πλάνο, πέφτει μαύρο και ξεκινούν οι τίτλοι τέλους. Όπως είδα την ταινία είναι πολύ ταιριαστό γιατί είναι η κατακλείδα της και δουλεύει πολύ καλά».
Εσείς θέλετε να ξέρετε ή δεν θέλετε να ξέρετε;
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.