- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η μόνη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας
Η ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη, «Τίτλοι τέλους»
Σήμερα προβάλλεται η ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη, «Τίτλοι τέλους». Διαγωνίζεται μαζί με άλλες 13 ταινίες στο πρόγραμμα «Ορίζοντες».Θέμα της η σημερινή ελληνική πραγματικότητα, όπως αυτή αποτυπώνεται μπροστά στις άδειες διαφημιστικές πινακίδες του δρόμου. Για μήνες ο σκηνοθέτης με τους συνεργάτες του στηνόταν με την κάμερα και φιλμογραφούσε τις άδειες πινακίδες σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και μήνες. Μπείτε στο http://outofframefilm.com/ και δείτε τρέιλερ, φωτογραφίες από τα γυρίσματα και πληροφοριακό υλικό.
Αξίζει να θυμηθούμε πως η προηγούμενη δουλειά του, η επίσης ταινία μικρού μήκους «Casus Belli», ενθουσίασε, βραβεύτηκε και παρουσιάστηκε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Δες το βίντεο παρακάτω για να τη θυμηθείς και να καταλάβεις πως ο σκηνοθέτης ξέρει από σινεμά, έχει άποψη και οι ταινίες του δεν είναι κενού πολιτικού περιεχομένου. Στο «Casus Belli» 140 ηθοποιοί –επαγγελματίες και ερασιτέχνες– είναι στημένοι σε ουρές (σούπερ μάρκετ, μουσείο, συσσίτιο κ.λπ.) μέχρι που ένας άστεγος αποφασίζει να κάνει μια κίνηση με απρόβλεπτες συνέπειες.
Μετά το φεστιβάλ ο σκηνοθέτης θα ξεκινήσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινίας του “Stage Fright”. Το σενάριό της κέρδισε το βραβείο ανάπτυξης κινηματογραφικού σχεδίου του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) στο Φόρουμ Συμπαραγωγών Cinelink του Φεστιβάλ Σαράγιεβο 2011.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 14 Αυγούστου
Ο σκηνοθέτης του Justice League φέρνει ξανά στη μεγάλη οθόνη την κλασική ταινία του Τζον Κάρπεντερ
Η πρωταγωνίστρια του Euphoria κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα ως παραγωγός του Χόλιγουντ
Θερινό στον 7ο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας
Η συνεργασία των δύο θρύλων του αμερικανικού σινεμά αριθμεί ήδη δέκα ταινίες
Μια δυναμική ιστορία ενηλικίωσης και αυτοδιάθεσης - Έρχεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.