Χορος

Γάμοι με 300 καλεσμένους και μουσική αλλά χωρίς χορό

Τι αλλάζει από το Σάββατο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάμος
© juan pablo rodriguez/Unsplash

Αρση μέτρων: Γάμοι με 300 καλεσμένους, με μουσική αλλά χωρίς χορό, ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαθανάσης.

Διευκρινίσεις για τη χαλάρωση των μέτρων που θα ισχύει από αύριο, 12 Ιουνίου αλλά και από την 1η Ιουλίου, έδωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε στην ΕΡΤ1 το πρωί της Παρασκευής, γίνονται σημαντικά βήματα χαλάρωσης, ωστόσο συμπλήρωσε πως «δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία», κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει προσοχή από όλους από την στιγμή που υπάρχουν διασωληνωμένοι.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Στην συνέχεια ο κ. Παπαθανάσης ερωτήθηκε για το πλαίσιο των δεξιώσεων σε γάμους και βαπτίσεις επαναλαμβάνοντας τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν. Όπως είπε το όριο των 300 ατόμων που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου είναι αρκετό λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα υπάρχει όριο όσον αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, ενώ τον ρυθμό θα δίνει η μουσική.

Συμπληρώνοντας ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης είπε πως οι κανόνες που θα ισχύουν είναι αυστηροί και στους γάμους και τις βαπτίσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι καθώς θα απαγορεύεται ο χορός.

Όπως σημείωσε, δεν υπάρχει περιορισμός στο εάν η μουσική θα είναι με ορχήστρα ή όχι, λέγοντας ωστόσο πως «δεν μπορούμε να χορέψουμε». 

«Μακάρι να τελειώσουμε με την πανδημία και να επανέλθουμε, όμως, αυτοί είναι οι κανόνες τώρα», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως μέχρι πρότινος δεν είχαμε ούτε την μουσική και θα πρέπει όλοι να κάνουμε προσεκτικά βήματα.

 

Τι αλλάζει από το Σάββατο 

Μία σειρά περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν ως τώρα αίρονται από αύριο, 12 Ιουνίου. 

Αναλυτικότερα: 

  • Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορίας (curfew) επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.
  • Από αύριο, επίσης, θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.
  • Ακόμα, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.
  • Τέλος, από αύριο στις 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ