Χορος

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν γυμναστήρια και γήπεδα 5x5 - Τα νέα μέτρα

Τι είπε για τη μουσική και τον χορό - Τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς - Έκανε νέες ανακοινώσεις για την άρση lockdown
Νίκος Χαρδαλιάς - Έκανε νέες ανακοινώσεις για την άρση lockdown © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η άρση lockdown συνεχίζεται με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει νέα μέτρα για γυμναστήρια και γήπεδα 5x5, ενώ απάντησε σε ερώτηση για τη μουσική και τον χορό.

Στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για την άρση lockdown και την πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ανακοινώσεις έγιναν για τα γυμναστήρια και τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5x5 και μπάσκετ μεταξύ άλλων. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τοποθετήθηκε επίσης για τη μουσική και τον χορό.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.585 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 804 στην Αττική. Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι οι ανακοινώσεις - διευκρινίσεις για κλάδους που η λειτουργία - επαναλειτουργία τους ρυθμίζεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης (σ.σ. δεξιώσεις - catering για γάμους και βαφτίσεις, λιανεμπόριο) θα γίνουν τις επόμενες ώρες.

«Για περαιτέρω ζητήματα - θέματα που αφορούν σε πρωτόκολλα των υπουργείων Ανάπτυξης και Ναυτιλίας θα υπάρξει ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, διευκρινίσεις θα γίνουν και για τα γυμναστήρια. «Θα ανακοινωθούν βέβαια κάποιες αλλαγές τις επόμενες ώρες στο πρωτόκολλο, σε σχέση με συγκεκριμένους τύπους ασκήσεων κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χρήση μάσκας» σημείωσε.

Χαρδαλιάς - Άρση lockdown: Τι ανοίγει από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

«Με όπλο τον εμβολιασμό και τα πολλά τεστ, θα διαχειριστούμε με ετοιμότητα το φετινό καλοκαίρι» υπογράμμισε και στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021:

  1. Ξεκινά ξανά η χρήση γηπέδων 5Χ5 και γηπέδων μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
  2. Αρχίζουν εκ νέου οι αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, με προϋποθέσεις.
  3. Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, με αλλαγές στα πρωτόκολλα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες.
  4. Οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων θα γίνονται διά ζώσης, εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Χαρδαλιάς για μουσική και χορό - Γιατί δεν επιτρέπονται

Σε ερώτηση για τη μουσική και γιατί δεν επιτρέπεται στην εστίαση και σε δεξιώσεις, ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν μπορεί να δοθεί το «πράσινο» φως.

Απαντώντας στο σχόλιο «η μουσική δεν κολλά», σημείωσε ότι η μουσική αυτό που κάνει είναι να αναγκάζει τους πολίτες σε έναν χώρο να φωνάζουν περισσότερο, άρα να εκτοξεύουν περισσότερα σωματίδια.

Στο ζήτημα με τον χορό και γιατί απαγορεύεται, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα δεν επιτρέπει την τήρηση των αποστάσεων.

Το νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης - Ποιο είναι - Πότε ενεργοποιείται

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε, από τις 31 Μαΐου 2021 ενεργοποιείται ένα νέο εργαλείο επιδημιολογικής επιτήρησης.

Συγκεκριμένα στο covid19.gov.gr, οι πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν 4 κρίσιμους δείκτες για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα:

  1. Τον δείκτη θετικότητας, δηλαδή τα θετικά κρούσματα ως προς τα τεστ που διενεργούνται.
  2. Τον αριθμό των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε 7ήμερη κυλιόμενη βάση.
  3. Την ανοδική, καθοδική ή σταθερή τάση των κρουσμάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
  4. Τον εμβολιασμό του πληθυσμού ανά περιοχή με τουλάχιστον μία δόση.

Ενεργά κρούσματα - «Καμπανάκι» από Χαρδαλιά - Για ποιες περιοχές

Στη συνέχεια, έδωσε έμφαση στις περιοχές όπου υπάρχουν πολλά ενεργά κρούσματα, για τις οποίες χτύπησε «καμπανάκι».

«Αν και η συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι καλή, υπάρχουν περιοχές που μας προβληματίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Οι περιοχές αυτές είναι:

  • Ρόδος
  • Μυτιλήνη
  • Τροιζηνία
  • Χανιά
  • Σύρος.

Η πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία

Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για την Ελλάδα παρουσίασε από τη μεριά του ο επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, ενώ στην ενημέρωση συμμετείχε και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούν στο Σύστημα Υγείας και στην κατάσταση στις ΜΕΘ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης εξήγησε ότι με βάση τα διαθέσιμα επιδημιολογικά στοιχεία, η πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συρρίκνωσης. Όπως είπε, ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα εξιτήρια παραμένουν περισσότερα από τις εισαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ξεκαθάρισε ότι η κανονικότητα περνά μέσα από τον εμβολιασμό, γι' αυτό και απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να μην καθυστερήσουν τη διαδικασία και να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκα, αποστάσεις, υγιεινή χεριών).

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ