Ελλαδα

Ωράριο κυκλοφορίας, μουσική, εστίαση & δεξιώσεις: Όλες οι αλλαγές

Τα νέα μέτρα και πότε ξεκινούν να ισχύουν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλλαγές και νέα μέτρα για μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις γάμων και απαγόρευση κυκλοφορίας
Αλλαγές και νέα μέτρα για μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις γάμων και απαγόρευση κυκλοφορίας © Pixabay | EUROKINISSI

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που φέρνουν αλλαγές σε μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας, ωράριο και δεξιώσεις γάμων, έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση.

Τις νέες ανακοινώσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας, το ωράριο, τη μουσική στην εστίαση και τις δεξιώσεις γάμων, έκανε την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα, οι λοιμωξιολόγοι είχαν κάνει τις εισηγήσεις τους για την κατάργηση ωραρίου στην απαγόρευση κυκλοφορίας και τις αλλαγές στη μουσική.

Μιλώντας στη live ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για την άρση lockdown και ποια περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν, αρχής γενομένης από το Σάββατο 12 Ιουνίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι η μουσική επιστρέφει στην εστίαση και επεκτείνεται η κυκλοφορία κατά μία ώρα τις βραδινές ώρες. Επίσης, γάμοι και βαφτίσεις θα γίνονται με 300 άτομα στη δεξίωση και στο γλέντι από την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, εφόσον τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν, η απαγόρευση κυκλοφορίας καταργείται την 1η Ιουλίου 2021. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη live ενημέρωση, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το Σάββατο 12 Ιουνίου, στις 06.00 το πρωί, αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, ανάλογα με τη συνολική χωρητικότητα του κάθε χώρου.

Όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για εστίαση, μουσική, απαγόρευση κυκλοφορίας και δεξιώσεις γάμων

  • Από τη Δευτέρα (14/06) επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από το Σάββατο (12/06) η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (01.30 - 05.00).
  • Από την Πέμπτη (01/07) η απαγόρευση κυκλοφορίας παύει να υφίσταται, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
  • Από το Σάββατο (12/06) επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες.
  • Από το Σάββατο (12/06) ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, αρκεί να υπάρχουν 2 είσοδοι.
  • Από το Σάββατο (12/06), στις 06.00 το πρωί, αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, ανάλογα με τη διαθέσιμη συνολική χωρητικότητα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα στην εισήγησή τους προς την κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι άναψαν το «πράσινο» φως για τη μείωση της διάρκειας του ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα ξεκινά στη 01.30 και θα σταματά στις 05.00. Παράλληλα, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος οι λοιμωξιολόγοι ζήτησαν να επιστρέψει η μουσική, ενώ θετικοί ήταν και στο να ανέβει το όριο ατόμων - καλεσμένων σε δεξιώση και γλέντι για γάμους και βαφτίσεις (από 100 σε 300).

Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τα νέα μέτρα με τη μουσική στην εστίαση, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις δεξιώσεις γάμων
Βασίλης Κικίλιας και Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τα νέα μέτρα με τη μουσική στην εστίαση, την απαγόρευση κυκλοφορίας και τις δεξιώσεις γάμων © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τα νέα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά γνωστοποιήθηκαν λίγη ώρα μετά την γκάφα του ΕΟΔΥ, ο οποίος ανακοίνωσε τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού.

Βασίλης Κικίλιας: Ανοίγουν περισσότερα από 400.000 νέα ραντεβού με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson 

Τον λόγο στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, πήρε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, έκανε λόγο για μείωση κρουσμάτων σε όλες τις περιφέρειες, η οποία συνεχίζεται, επιτρέποντας το περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Όπως είπε, «σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε ξανά τους 100.000 εμβολιασμούς, ενώ το 23,7% των συμπολιτών μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ανοίγουν 400.000 νέα ραντεβού με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, απευθύνοντας νέο κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου να δημιουργηθεί το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας».

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ