Ελλαδα

Γάμοι και βαφτίσεις με 300 άτομα στη δεξίωση από την 1η Ιουλίου

Τι ισχύει με τον χορό στο γλέντι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νύφη και γαμπρός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Από την 1η Ιουλίου 2021 οι καλεσμένοι που επιτρέπονται σε δεξίωση, μπορούν να φθάνουν τους 300
Νύφη και γαμπρός (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) - Από την 1η Ιουλίου 2021 οι καλεσμένοι που επιτρέπονται σε δεξίωση, μπορούν να φθάνουν τους 300 © Pixabay

Οι δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσεις μπορούν να γίνονται με 300 άτομα - καλεσμένους από την 1η Ιουλίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Από την 1η Ιουλίου 2021 οι γάμοι και οι βαφτίσεις μπορούν να γίνονται με 300 άτομα - καλεσμένους στις δεξιώσεις.

Αυτό ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασε όλες τις αλλαγές σε ωράριο - απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική στην εστίαση.

Αυτήν τη στιγμή όλοι οι γάμοι και οι βαφτίσεις γίνονται με 100 άτομα -μέτρο το οποίο δεν αλλάζει μέχρι την 1η Ιουλίου. Οι αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες που έχουν κτήματα και catering ήταν έντονες. Σε δηλώσεις του στην ATHENSVOICE ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Γάμων και Catering (ΕΝΙΚΚ) Κωνσταντίνος Καραμήτσος είχε κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εστίαση, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο όριο των 100 ατόμων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται η μουσική και ο χορός στο γλέντι, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες ακυρώσεις και αναβολές.

Παράλληλα, έντονος ήταν ο προβληματισμός από ζευγάρια που σχεδίαζαν τον γάμο ή τη βάφτιση το φετινό καλοκαίρι, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις ο αριθμός των ατόμων που ήθελαν να καλέσουν στη δεξίωση και στο γλέντι, ξεπερνούσε κατά πολύ τα 100 άτομα.

(από 09.40 και μετά...)

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ποια άλλα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς εκτός από τα 300 άτομα σε δεξίωση για γάμο και βάφτιση

Εκτός από την αλλαγή στο ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ατόμων σε δεξίωση γάμου ή βάφτισης (έως 300 καλεσμένοι), ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων και νέα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μουσική στην εστίαση. Ειδικότερα:

  • Από τη Δευτέρα (14/06) επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.
  • Από το Σάββατο (12/06) η απαγόρευση κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μία ώρα (01.30 - 05.00).
  • Από την Πέμπτη (01/07) η απαγόρευση κυκλοφορίας παύει να υφίσταται, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
  • Από το Σάββατο (12/06) επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης και μόνο για καθήμενους πελάτες.
  • Από το Σάββατο (12/06) ανοίγουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές, αρκεί να υπάρχουν 2 είσοδοι.
  • Από το Σάββατο (12/06), στις 06.00 το πρωί, αυξάνεται η πληρότητα για συναυλίες και θέατρα, ανάλογα με τη διαθέσιμη συνολική χωρητικότητα.

Τα πρόστιμα για τη μουσική στην εστίαση - Τι ισχύει με τον χορό στο γλέντι

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς για τα πρόστιμα με τη μουσική στην εστίαση, ο χορός δεν επιτρέπεται στο γλέντι και στη δεξίωση.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η μουσική επιστρέφει στην εστίαση: α) αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και β) με καθήμενους πελάτες, οι καλεσμένοι σε δεξίωση γάμου ή βάφτισης δεν μπορούν να χορέψουν.

Γαμπρός και νύφη κατεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας - Η μουσική επιστρέφει στη δεξίωση αλλά δεν επιτρέπεται ο χορός στο γλέντι
Γαμπρός και νύφη κατεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας - Η μουσική επιστρέφει στη δεξίωση αλλά δεν επιτρέπεται ο χορός στο γλέντι © Pixabay

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων διευκρίνισε σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε έλεγχο παραβίαση του συγκεκριμένου μέτρου που αφορά στη μουσική στην εστίαση, τότε οι παραβάτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα και κυρώσεις. Αναλυτικά:

  1. Επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση
  2. Αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες σε περίπτωση που διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση στην ίδια επιχείρηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ